DOLAR
32,2724
EURO
35,1277
ALTIN
2.272,75
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
25°C
Bilecik
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C

Toplam 1909 şahsa 460.108,00 TL cezai işlem uygulanmış

BASIN BİLDİRİSİ

Suç ve kabahatlerin işlenmesinin önlenmesi, silah, mühimmat, kaçak mal ve her türlü suç eşyasının ele geçirilmesi, aranan kişilerin yakalanması, meydana gelen olayların ve suçların aydınlatılması, suç işleyenlerin ve şüphelilerin yakalanmaları amacı ile 01/01/2016 ile 31/01/2016 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerimizde yapılan,

A) Asayiş Kontrolleri ve Aramalarında;

1- 3013 kişinin yapılan kimlik kontrolü neticesinde ilimizde 44 diğer illerden değişik suçlardan aranan 6 şüpheli olmak üzere toplam 50 kişi yakalanmıştır.

İlimiz Bahçelievler ve İsmetpaşa Mahallelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Evden Hırsızlık Olayı Aydınlatıldı

14 Aralık 2015 tarihinde İlimiz Bahçelievler ve İsmetpaşa Mahallelerinde bulunan iki ayrı ikamette gerçekleşen hırsızlık olayları ile ilgili olarak, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerin yapmış olduğu titiz çalışmalar neticesinde iki ayrı ikametten hırsızlık olayını gerçekleştiren şüpheliler tespit edildi ve ilgili bilgi ve dokümanlar adli mercilere intikal ettirildi.

İlimiz Cumhuriyet ve İsmetpaşa Mahallelerinde Meydana Gelen İki Ayrı Evden Kapı Göbeği Kırmak Sureti İle Hırsızlık Olayı Aydınlatıldı

02 Ocak tarihinde İlimiz Cumhuriyet ve İsmetpaşa Mahallelerinde bulunan iki ayrı ikamette gerçekleşen hırsızlık olayları ile ilgili olarak, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerin yapmış olduğu titiz çalışmalar neticesinde iki ayrı ikametten hırsızlık olayını gerçekleştiren şüpheli tespit edildi ve ilgili bilgi ve dokümanlar adli mercilere intikal ettirildi.

İlimiz İsmetpaşa Mahallesinde İkamet Eden Vatandaşa Ait Bir Motosiklet Çalındı, Olayın Şüphelisi Yakalanarak Adli Mercilere İntikal Ettirildi

20 Ocak 2016 tarihinde İlimiz İsmetpaşa Mahallesinde ikamet eden vatandaşa ait motosiklet ikametinin önünden çalındı. Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerce yapılan titiz çalışmalar neticesinde olayın şüphelisi yakalanarak adli mercilere intikal ettirildi. Parçalanmış olarak ele geçirilen Motosiklet, parçaları ile birlikte sahibine teslim edildi.

İlimiz Bayırköy Açık Cezaevinden Firar Eden Mahkûm Yakalanarak, Cezaevine Teslim Edildi

29 Ocak tarihinde sabah saatlerinde İlimiz Bayırköy Açık Cezaevinden firar eden mahkûm, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce yapılan titiz çalışmalar neticesinde, kısa süre içerisinde Bilecik otogarında yakalandı. Yakalanan mahkûm Cezaevine teslim edildi.

B) Çeşitli Suçlarda Kullanılan ve Ele Geçen Suç Aletleri;

Bozüyük ilçemizde adli olaylarda 1 adet bıçak ele geçirilerek suç eşyası ve konu ile ilgili düzenlenen evrak adli makamlara sevk edilmiştir.

Osmaneli ilçemizde adli olaylarda 1 adet sustalı çakı ele geçirilerek suç eşyası ve konu ile ilgili düzenlenen evrak adli makamlara sevk edilmiştir.

Söğüt ilçemizde adli olaylarda 1 adet silah, 1 adet şarjör, 4 adet mermi ele geçirilerek suç eşyası ve konu ile ilgili düzenlenen evrak adli makamlara sevk edilmiştir.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışma sonucunda;

İl Merkezinde;

Mali Büro görevlilerince ilimizde Resmi Belgede Sahtecilik suçuna iştirak eden şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik 1 operasyon gerçekleştirilmiştir.

 

Sahtecilik suçuyla ilgili 1 şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır.

Narkotik Büro görevlilerince ilimizde Uyuşturucu Madde Ticareti yapan, Satın Alan veya Kullanan, şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik 3 ayrı operasyon gerçekleştirilmiştir.

2 ayrı operasyonda 2 kişi hakkında Kullanmak Amacıyla Uyuşturucu Madde Satın Almak Kabul Etmek ve Bulundurmak suçundan yasal işlem yapılmış, 1 operasyonda ise 2 şahıs hakkında Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti suçundan yasal işlem yapılmış ve 1 şahıs tutuklanarak M tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

C) İl Genelinde Yapılan Umuma Açık Yerlerin Denetlemelerinde;

İl merkezinde Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 7 adet içkili restaurant, 18 adet kıraathane, 8 adet kafe, 6 adet internet kafe, 6 adet oyun salonu denetlenmiş, denetlemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır.

Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 2 Kıraathane, 3 İnternet Kafe, 1 İçkili Yer, 1 Tekel Bayii denetlenmiş olup 1 tekel bayiine ve 1 birahaneye 1072 sayılı kanun kapsamında işlem yapılmıştır.

Osmaneli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 14 Kıraathane, 3 İnternet Kafe, 10 Çay Bahçesi, 2 Hamam denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

İnhisar İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 4 Kıraathane, 1 İnternet Kafe, 2 İçkili Yer, 2 Tekel Bayi denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Pazaryeri İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 8 Kıraathane, 1 İnternet Kafe, 1 Oyun Salonu, 2 Tekel Bayii, 1 Hamam denetlenmiş olup 1 kıraathanede tütün mamullerinin tüketilmesinden işlem yapılmıştır.

Söğüt İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 17 Kahvehane, 3 İnternet Kafe, 1 Oyun Salonu, 3 İçkili Yer, 3 Tekel Bayi denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

D) Kabahat Nevi Suçlarla İlgili Olarak,

Sarhoşluktan 5, Tütün Mamullerinin Tüketilmesinden 16, Kimlik Bildirmemekten 1, Silah Taşımaktan 1 olmak üzere toplam 23 kişiye 3.183,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.

E) Trafik Denetimlerinde;

  1. Hız ihlali yapan 1297 sürücüye,

  2. Alkollü araç kullanan 21 sürücüye,

  3. Emniyet Kemeri takmayan 8sürücüye,

  4. Kırmızı ışık ihlali yapan 10 sürücüye,

  5. Kasksız motosiklet kullanan 2 sürücüye,

  6. Park yasağı bulunan alanlara park eden 194 sürücüye,

  7. Araçlarına zamanında muayene yaptırmayan 91 sürücüye,

  8. Taşıma sınırının üzerinde yolcu taşıyan 3 sürücüye,

  9. Yük taşıma sınırının üzerinde yük taşıyan 5 sürücüye,

  10. Araç sigortasını yaptırmayan 20 sürücüye,

  11. Diğer kural ihlalleri için 258 sürücüye olmak üzere

Toplam 1909 şahsa 460.108,00 TL cezai işlem uygulanmıştır

İlimiz genelinde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için kontrol, denetim ve çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.