DOLAR
32,5997
EURO
34,7830
ALTIN
2.495,81
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Açık
28°C

TOKİ KONUT VE İŞYERİ PROJESİNDE İMZALAR ATILDI

OSMANELİ TOKİ KONUT VE İŞYERİ PROJESİNDE İMZALAR ATILDI

Osmaneli Belediye Başkanı YMM Münür Şahin’in girişimleriyle İstanbul Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile bir süredir devam eden bir dizi görüşmeler neticesinde Osmaneli’nin merkezine yeni bir soluk getirecek konut ve ticaret projesinde imzalar atıldı. İmzaların atılmasıyla proje kesin bir şekilde hayata geçti.

Osmaneli Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasındaki proje görüşmeleri bir süredir devam ediyordu. Yapılan görüşmeler sonuç verdi ve Osmaneli’nin merkezine yapılacak 1 kat iş yeri 6 kat 96 konut olmak üzere toplam 7 kattan ve üç bloktan oluşan proje TOKİ tarafından onaylandı.

Onaylanan proje, Osmaneli’nin merkezinde Ziraat Bankası yanından başlayarak mevcut düğün salonunu da içine alacak, yaklaşık 6.500 metrekarelik alan üzerinde Geleneksel Osmaneli Evleri ve Rüstem Paşa Camii mimarisine uygun olarak inşa edilecek. Yapılması onaylanan konut ve iş yeri projesi TOKİ proje ofisince hazırlandı. Yaklaşık üç ay sonra TOKİ, Osmaneli’nde inşaata başlayacak. Konut ve işyerleri için başvurular ise kesin maliyetler belirlendikten sonra başlayacak.

Osmaneli TOKİ Konut ve İşyeri Projesi hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı YMM Münür Şahin, “Osmaneli ilçemizde 96 daire ve işyerinden oluşacak TOKİ konutları ile ilgili imzayı geçtiğimiz hafta içerisinde atarak, projeyi kesinleştirdik. Her projede olduğu gibi TOKİ konutları projesinde de izlenecek belirli bir süreç var. İlk önce konutların ihalesi yapılacak. Değerlendirme aşamasından sonra ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi olacak. Yaklaşık üç ay sürecek olan bu süreçten sonra inşaatlara başlanacaktır. Bu süreç sonunda TOKİ Osmaneli ilçemizde yapacağı dairelerin ve konutların maliyetlerini belirleyecektir. Maliyetler belli olduktan sonra TOKİ konutlarının ve işyerlerinin satışlarına başlayacaktır. Belediye olarak TOKİ’nin yapmış olduğu konutların satışında TOKİ idaresine destek vereceğiz. Ziraat Bankası ve düğün salonunu kapsayan yaklaşık 6.500 metrekarelik alanda konutların yanı sıra bir de çarşı oluşacaktır. Konutlar mimarisi ile son yıllarda Turizmde öne çıkmayı hedefleyen Osmaneli ilçemize büyük değer katacaktır. Mimari olarak da Osmaneli konakları ile uyum sağlayacak bir projeyi ortaya çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.