DOLAR
32,3192
EURO
35,0609
ALTIN
2.309,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

TOKİ İlkokulu İle Okul Üzümü Dağıtım Programının Başlangıcı Yapıldı

TOKİ İlkokulu İle Okul Üzümü Dağıtım Programının Başlangıcı Yapıldı

İlimiz Merkez İlçe TOKİ İlkokulunda 28.05.2015 Perşembe günü ilkokul öğrencilerine “Okul Üzümü Dağıtım Programı” düzenlendi.

TOKİ İlkokulu Toplantı salonunda gerçekleşen programa İl Müdürü Hacı Dursun YILDIZ, İl Müdür Yardımcısı Erkal GEDİKLİ, Gıda ve Yem Şube Müdürü Zülali TAŞÇI, Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan KABA, Okul Müdürü Fikret BAŞAK, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşma yapan İl Müdürü YILDIZ şunları söyledi;

Her gün ülkemizde çok güzel gelişmeler sağlanıyor ve ülkemizin geleceği olan sizlere yatırım yapılıyor. Bu yatırımların başında bir neslin sağlıklı olması ancak ve ancak sağlıklı ve dengeli beslenmeyle, güvenilir gıda tüketmekle olur.

Sağlıklı kafa sağlıklı vücutta olur. Sağlıklı kafalar da ülkeyi güzel yönetip ülke için güzel şeyler yapar. Sizler bizim gelecek nesillerimizsiniz. Yarın bizim buradaki yerlerimizde ve daha yukarlarda sizler olacaksınız.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile daha önceden Süt Programı başlatmıştık. Süt çocukların büyümesi için çok önemli bir gıdadır. 30 kg ağırlığındaki bir çocuğun günde 30 gram protein alması gerekir. Bu proteinin de yaklaşık %40’ı hayvansal protein olması gerekir. Hayvansal proteinler etle, yumurtayla, peynirle, sütle vücudumuza girebilir.

Türkiye’de yaklaşık 18 milyon ton süt üretiliyor. Bunun sadece 1,2 milyon tonunu içme sütü olarak kullanıyoruz. İnsanımızın yıllık kişi başına tükettiği süt miktarı bizde 33 litre iken, Avrupa’da 100 litre, Amerika’da 130 litredir.

Öğrenciler sınava girerken yanlarına çikolata alırlar. Çikolata da yer alan şeker sakkaroz formunda olup; glikoza dönüşmesi için sınav biter aradan 4-5 saat geçer o zaman etkisini gösterir. Kuru üzümdeki şeker ise glikoz formunda olduğu için kolay bir şekilde kısa sürede kana geçer ve etkisini kısa sürede gösterir. Bizim ecdadımız Osmanlı, dünyaya adaletle hükmetmiş o büyük devlet o dönemde çocukların ceplerine üzümle fındık koyarlardı. Üzüm beyni çalıştırır fındık enerji verir. Şimdilerde ise çocukların beslenme çantalarında abur cuburlar yer alıyor. Sabah kahvaltı yapın, süt için ve annelerinizin hazırladığı yiyecekleri tüketin.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak süt ve kuru üzüm olmak üzere ileride inşallah fındık ve benzeri gıda takviyeleriyle sağlıklı nesillerin yetişmesi hedefimizdir. Bunları tüketmenizi ve kıymetini bilmenizi bunların karşılığı olarak da sizden derslerinize çalışmanızı istiyorum.

Helalinden ve temiz olan besinleri yemenizi ve sağlıklı nesiller olmanızı diliyor sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan KABA konu ile ilgili olarak “Kuru üzüm programının başlangıcını TOKİ ilkokulu ile yaptık. Sizlerin hem bedensel hem zihinsel olarak yetiştirilmesi hem Bakanlığımızın politikası hemde bizlerin bu politikada toplayıcı olarak hedefimizdir. Okul sütü ile başlayan çocuklarımızın derse okul sütü ile sağlıklı girmelerini sağlamak amacıyla başlayan şimdi de okul üzüm ile devam ediyor. Paketler halinde hijyenik bir şekilde sizlerin hizmetine sunulacak. Salı ve Perşembe günü kuru üzüm dağıtımı olacak, Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri de okul sütü dağıtımı yapılacak” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere paketler halinde kuru üzüm dağıtılmasıyla program sona erdi.

IMG_1109 IMG_1120 IMG_1131 IMG_1135 IMG_1068

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.