DOLAR
32,1985
EURO
35,0938
ALTIN
2.464,13
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
25°C
Bilecik
25°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

TOGG Bilecik’te Vatandaşlara Sergilendi

TOGG Bilecik’te Vatandaşlara Sergilendi

Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobili TOGG Bilecik’in Bozüyük ilçesinde ve merkez Tevfikbey Caddesinde vatandaşlara sergilendi.

AK Parti Bilecik İl Başkanlığı basın biriminden bugün saat 11.30, 11.45 civarında Tevfikbey Caddesi eski Halkbank binasının önünde sergileneceği duyurulan Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobili TOGG kısa bir süreliğine de olsa Bilecikli vatandaşlar için sergilendi.

Bilecikli vatandaşlar TOGG ile fotoğraf çektirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’de ilk kez gördüğümüz 06 EB 2023 plakalı ve Anadolu (Kırmızı) renk kodlu TOGG Bilecikli vatandaşlar tarafından yakından görüldü. İlk olarak Bozüyük’te sergilenen TOGG’u yakından gören vatandaşlar inceleme fırsatı bulurken, seçim çalışmaları kapsamında Bozüyük’te bulunan AK Parti Bilecik Milletvekili Adayı Halil Eldemir, eşi Funda Eldemir ile birlikte TOGG’un önünde fotoğraf çektirdi. Bilecik İl merkezinde ise TOGG’u yakından görmek ve incelemek için sıraya giren vatandaşlar da yakından görüp inceledikleri otomobilin başında ve direksiyonunda video ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

TOGG (Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu)

4 sektör devi ve Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu; Anadolu Grubu, BMC, Turkcell, Zorlu Holding ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOGG’u kurmak için 25 Haziran 2018’de güçlerini birleştirdi. TOGG, sadece elektrikli ve bağlantılı araçlar tasarlamakla kalmayıp, bu araçlar etrafında bir mobilite ekosistemi de inşa ediyor. Böylece geniş kitlelerin hayatını kolaylaştırmayı, emisyonları sıfırlayarak sürdürülebilir bir gelecek yaratmayı hedefliyor.

TOGG’un ilk modeli olan T10X, Mart 2023’te satışa sunuldu. Bu araç, hem şehir içi hem de şehirler arası kullanım için ideal bir SUV olarak tasarlandı. T10X’in en dikkat çeken özelliklerinden biri de akıllı cihazlarla entegre olabilmesi. Aracın içindeki ekranlardan cep telefonu, tablet veya bilgisayar gibi cihazları kontrol etmek mümkün. Ayrıca araç, sürücünün sesli komutlarını da algılayabiliyor.

TOGG’un üretim merkezi ise Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunuyor. Burada hem araçların hem de lityum-iyon bataryaların üretimi yapılıyor. TOGG’un batarya üretimi için kurduğu Siro adlı şirketi, Avrupa’nın en modern batarya hücre laboratuvarına sahip. Siro, 2024 yılı sonunda tamamlanacak olan Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü’nde kendi yenilikçi batarya hücresini geliştirip üretecek.

TOGG, Türkiye’nin otomotiv sektöründeki iddiasını gösteren bir girişim olarak karşımızda duruyor. Hem yerli hem de elektrikli olmasıyla fark yaratan TOGG, küresel bir mobilite markası olma yolunda ilerliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.