DOLAR
32,5767
EURO
34,9899
ALTIN
2.462,54
BIST
9.892,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

TKDK: Türkiye’nin Kırsal Kalkınma Hamlesi

Kırsal Kalkınma Programı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yürütülmektedir. Görevi, AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların ülkemizde kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamaktır.

Kırsal Kalkınma Programı, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kapasite oluşturmayı hedeflemekte, işletmeleri AB standartlarına yükseltmeyi amaçlamaktadır. Program kapsamında, et ve süt üretimi, kesimhaneler, et parçalama, et işleme, süt işleme, süt toplama, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, arıcılık, süs bitkileri yetiştiriciliği, kırsal turizm, kültür balıkçılığı, yöresel gıda ürünlerinin üretimi (reçel, turşu, pekmez vb.),  yöresel el sanatları (dokumacılık, ahşap, kilimcilik vb.), yeme-içme tesisleri, soğuk hava depolarının kurulumu, seracılık, su ürünleri yetiştiriciliği, su ürünlerinin işlenmesi, mantar yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji gibi yatırımlar destek kapsamındadır.

Kırsal kalkınma programı kapsamında Yapım İşleri, Makine-ekipman, Genel Giderler (Hizmetler) ve Görünürlük harcamaları desteklenmektedir. Yatırımın türüne göre, hibe oranı % 50’den başlayıp % 70’e kadar çıkabilmektedir. Kırsal kalkınma programı kapsamında yatırımlardaki uygun harcama miktarı 5 bin Avro ile 3 milyon Avro arasında değişmektedir.  Ayrıca, Kırsal Kalkınma programı kapsamında yapılan yatırımlarda KDV muafiyeti sağlanmaktadır.

TKDK destekleri ile Bilecik İlimizde tarım ve kırsal kalkınma alanında önemli yatırımlar gerçekleştirilecektir. Bu sayede üretim ve istihdam da artış sağlanacaktır.

Sayın Vekilimiz Halil ELDEMİR, İl Özel İdare Sekreterimiz Halis NALBANT, İl Müdürü Hacı Dursun YILDIZ ve TKDK Uşak İl Koordinatörü Hasan DURU Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde bir araya gelerek, öncelikle yer konusu ele alındı. İl Özel İdaresi yerleşkesi içerisinde kurulabileceği kanaatine varıldı ve bina tahsisi için gerekli yazışmalar başlatıldı. İlimize hayırlı uğurlu olması dileği ile,

Kamuoyuna duyurulur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.