DOLAR
32,5629
EURO
34,7123
ALTIN
2.410,49
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C

Tesisatlar Soğuktan Ya Dondu Ya Patladı

Tesisatlar Soğuktan Ya Dondu Ya Patladı. Bilecik ve ilçelerinde etkili olan soğuk hava vatandaşın cebine yansıdı. Muhtar, soğuk nedeniyle köyde su tesisatı patlayan eski evleri gezerek, arızaları giderdi.

Bilecik, ilçe, belde ve köylerinde etkili olan soğuk hava, vatandaşın cebine yansıdı. Bilecik’te -19 °C derecelere düşen hava sıcaklığı nedeniyle doğalgaz kullanan vatandaşlar sıcaklık ayarlarını yükseltirken, kömür kullanan vatandaşlar ise sobalarına attıkları kömür miktarını arttırdı. Kullanımın artması haliyle, önümüzdeki ay faturaların da kabarmasına neden olacak.

Kış zengin mevsimi derler 

Kış, masraflı olduğu için ‘Zengin mevsimi’ derler. Kombileri arıza yapan veya ısınmak için aldığı kömürü biten, yoğuşma tahliyeleri ve su tesisatları donan, sabah otomobiline binip kontak anahtarını çevirdiğinde aracın çalışmadığını gören vatandaşlar geçtiğimiz haftayı biraz zorlu geçirdi.

Tesisatlar Soğuktan Ya Dondu Ya Patladı

Kombileri arıza yapan vatandaşlar kış günü olduğu için ya yeni bir kombi almak durumunda kaldı ya da daha hesaplı ise kombisini tamir ettirdi. Kömürü biten vatandaşlar yeniden kömür aldı. Su tesisatı donan vatandaşlar çeşitli yöntemlerle donan ve akabinde patlamış olan tesisattaki arızayı giderdi veya bir usta ile anlaştı. Boşalan aküler deşarj seviyesine göre 0°C ile -10°C civarında donabildiği için araçlarının aküsü biten veya donan sanayideki elektrikçilerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı kış, her türlü vatandaşın cebine yansıdı ve yansımaya devam ediyor. Geçen haftaya nazaran bu hafta hava sıcaklığında 5-6 derecelik artış vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı.

Bilgi notu: Bu arada donan akülerin oda sıcaklığında en az 12 saat bekletilmesi ve elektrolitin sıvılaşması sağlandıktan sonra uygun şekilde şarj edilerek kullanılabileceğini dip not olarak belirtelim.

Muhtar köyde suyu patlayan eski evleri gezerek, arızaları giderdi

Bilecik’e 33 km, Söğüt ilçesine 22 km uzaklığındaki Tuzaklı Köyünün Muhtarı Mehmet Ergin, soğuk nedeniyle köyde suyu patlayan eski evleri gezerek, bir hafta boyunca arızaları giderdi.

Her ne kadar kış zengin mevsimi olarak değerlendirilsede vatandaşlarımız, göletlerdeki su seviyelerinin düşmesi ve ardından ülkemiz için kuralık sinyallerinin verildiği şu günlerde ”Yeter ki yağış olsun, kar yağsın, yağmur yağsın. Cebimizden gitse de olur. Borç yiğidin kamçısı.” düşüncesinde.

Soğuktan Ya Dondu Ya Patladı

Devlet Gereken Tedbirleri Alıyor

Binalarda Yağmur Suyu Toplama Sistemi Zorunlu Hale Getirildi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, doğal su kaynaklarını korumak amacıyla, 2000 m²’nin üzerindeki parsellere yapılacak binalarda yağmur suyu toplama sisteminin zorunlu hale getirildiği söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ”Bakanlık olarak doğal su kaynaklarımızın korunması için önemli bir düzenlemeyi daha hayata geçirdik. Bugünkü Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeyle; 2000 m²’nin üzerindeki parsellere yapılacak binalarda yağmur suyu toplama sistemini zorunlu hale getirdik. 2000 m²’den küçük alanlarda inşa edilecek yapılar içinse belediyelerimize yağmur suyu toplama sistemini zorunlu kılma takdir yetkisi verdik. Kuraklıkla mücadelemize güç katacak uygulamayla yağmur suları depolanarak bahçe sulamasında veya arıtılarak ihtiyaçlar doğrultusunda kullanılabilecek. Alternatif su kaynaklarının değerlendirme yöntemlerinden biri olan yağmur suyu hasadıyla su kaynaklarımız korunacak.” ifadelerinde bulundu.

Vatandaşlar olarak bizlere, elimizde olan kaynakların değerini bilmek, israfın önüne geçmek, enerjiyi doğru kullanmak, yeşili korumak, gelecek nesillere, çocuklarınıza yaşayabilecekleri bir dünya bırakmak adına elimizden gelen tüm gayreti göstermemiz gerekiyor.

Sadece 25 litre su ile yaşamak zorunda olduğunuzu düşünmediyseniz sizde bir düşünün…

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.