DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Terim İmzayı Attı, İşte Yıllık Ücreti

15.11.2013
A+
A-

Terim İmzayı Attı, İşte Yıllık Ücreti

TFF, Fatih Terim ile 5+2 yıllık resmi sözleşme imzaladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ile 2 yılı opsiyonlu  7 (5+2) yıllık sözleşme imzaladı. Terim’in yıllık 3.5 milyon avro alacağı ifade ediliyor.

Adana’da bir otelde düzenlenen imza törenine, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Fatih Terim ile federasyon yöneticileri katıldı.

“Ancak ikna edebildik”

Demirören, törende, ”Hocamızın imza törenini kendi memleketinde yapalım dedik. Yaptığımız görüşmeler sonucunda kendisini ancak ikna edebildik. Onun için de çok kısa zaman içinde sizlere bildirdik” dedi.

“Hedef her turnuvada kalıcı olmak”

Terim’i ikna etmek için uğraştıkları konunun, kaç yıl görev yapacağı ne de maddiyat olduğunu vurgulayan Demirören, şunları kaydetti:

”Hocamızın ağzından bir laf çıkmıştı ki Türkiye hocamızın yapısını bilir, ‘Mayıs’a kadar imza atmayacağım’ diye. Hocamız, bu lafında diretti. Bize göre de haklıydı. Ancak bir kurumda işler her gün yürüyor. Yürümesi de gerekiyor. Hocamız da hemfikir. Geride bile kaldık. Yapmamız gereken çok işimiz var. Onun için yönetim kurulu olarak hocamızı ikna ettik ki ‘İmzayı atalım, ağzından çıkan lafın sorumluluğunu da ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız alalım’ diye. Hocamız da bunu kabul etti. Tekrar teşekkür ediyorum. Hocamız ile 5+2 iki yıllık bir mukavele yaptık. İki yılın opsiyonu federasyonumuza ait. Bu kadar uzun bir vade, belki Türkiye’de veya Avrupa’da bir ilk. Bunun sebebi 90 yıllık federasyon tarihinde 57 hocanın geçmesi. İstatistiklere baktığımız vakit teknik direktörler ortalama 1,6 sene kalıyor. Demekki istikrarı sağlayamadığımız sürece başarı gelmiyor. Bu, takımlarımızda da aynı. Takımlarımıza baktığımız vakit hoca süresi çok kısa, orada da istikrarı yakalayamıyoruz. Bizim hedefimiz bir turnuvaya katılıp ya da katılmamak değil. Türk Milli Takımı, beş sene veya sekiz sene arayla bir turnuvaya katılabiliyor. Bizim hedefimiz her turnuvaya kalıcı bir takım oluşturmak. Bu da ancak istikrarla olur. Bu da hocamızla olur diye düşündük. Hocamız da bunda hemfikir. Hem Türkiyemize hem milli takımıza hem de hocamıza hayırlı olmasını diliyorum.”

“Türk futbolunda refom yapmaya karar verdik”

Fatih Terim ise Başkan Demirören’e imza konusunda 2 gündür “yok” demekten üzüntü duyduğunu söyledi.

Demirören ve yöneticilerle yaptıkları toplantıda buna karar verdiklerini dile getiren Terim, şöyle konuştu:

”Futbolda önümüzdeki yıllardaki reformları, Başkan, yönetim ve bizler birlikte yapmaya karar verdik. İnşallah bu yolda hep beraber Türk futbolunun geleceğini inşa ederiz. Kendilerine bana gösterdikleri güven, alaka ve ilgi dolayısıyla teşekkür ederim. İnşallah ülkemizin, Sayın Başkanın dediği gibi her daim bulunması gereken gerek Avrupa Şampiyonası gerekse dünya kupasında olmayı hedefliyoruz. Ama daha da önemlisi Türk futbolunun yapı taşlarını birer birer istikrarlı ve doğru şekilde inşa etmeye özen göstereceğiz. Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum. Allah yolumuzu açık etsin.”

Ne kadar ücret alacak?

İmzanın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan TFF Başkanı Demirören, Terim’in alacağı ücret hakkındaki bir soru üzerine, “Hocamız bizim ile herhangi bir ücret konuşmadı. Sadece imza maddesini konuştuk, geri kalan kısmını bizim doldurmamızı istedi. Bizde hocamıza gereken değeri verdiğimizi düşünüyoruz. Sözleşmenin maddelerini burada açıklamam doğru olmaz hocamız uygun gördüğü zaman bunu açıklayacaktır” cevabını verdi.

Skorer’de yer alan haberde Fatih Terim’in yıllık 3.5 milyon avro alacağı iddia edildi.

Terim’den eşine selam

Bu arada, Fatih Terim, sözleşme imzalayacağından haberi olmayan ve yurt dışında bulunan eşine törende selam gönderdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.