DOLAR
32,5963
EURO
34,8549
ALTIN
2.496,68
BIST
9.633,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Temiz Siyaset İstiyoruz

Temiz Siyaset İstiyoruz. Bilecik’in gündemini meşgul eden Bilecik Belediyesi Meclis toplantısında Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses’in söylediği iddia edilen sözlerin aslında söylenmediğini dile getirecek bir meclis üyesi çıkmadı. Hiç bir parti üyesi, ittifak kurdukları partiden dahi destek görememesi, yalnız bırakılması, şaşkınlık yarattı. Kimse tarafından yav arkadaş ayıptır, günahtır, Sayın Gürses böyle bir şey söylemedi denmedi hatta Cumhuriyet Halk Partili bir meclis üyesi sanki hakikaten böyle bir şey yaşanmışçasına basına açıklama yaptı.

Peki 18 Haziran Bilecik Belediyesi Meclisi Toplantısında, o gün neler yaşandı. Ben şu sayılı, bu nolu, şu tarihte alınan kararın falan yazmayacağım konu şu, belediye sorumluluk sınırları içinde olmayan fakat imar mevzuatı gereği belediyelerin denetlemesini sağlamak amacıyla sorumluluğuna verilmiş mücavir alanlardaki temizlik faaliyetlerinin karşılık faturasının kime kesileceği. Şu güne kadar 2009 yılında alınan kararla Bilecik Belediyesi tarafından ödenmesi imza altına alınmış, son dönem yaşanan gelişmelerle İl Özel İdarenin de Belediyeler Birliğine girmesinin üzerine mücavir alanlarda yapılan hizmetin faturasının İl Özel İdareye kesilmesi sonucunu doğuracak iptal kararı. Yani, hizmet yine götürülecek ancak bedeli Bilecik Belediyesi kasasından değil de İl Özel İdare Müdürlüğünün kasasından çıkacak. Unutmayın ikisi de kamu kurumu

Bu madde görüşülürken Ak Parti grubundan itirazların yükselmesi üzerine Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, temizlik işleri kendisine bağlı benim bildiğim kadarıyla konunun da muhatabı, söz aldı ve açıklama yaparken Ak Parti masasından sürekli sözünün kesilmesi üzerine arkadaşlar belediye meclis üyesi olduğumuzu unutmayalım burada parti gözetmiyoruz, vatandaşa hizmeti konuşuyoruz tarzında açıklamalarda bulundu, hatta yine bu mücavir alanlar konuşulurken masalar arası karşılıklı konuşmalar artınca Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, karşılıklı konuşmayalım lütfen uyarısı yaptı, bunun üzerine söz hakkı kendisinde bulunan Gürses, konuşmasına devam etti. Tartışmanın hararetlenmesi üzerine muhalefet, haklıymış edasıyla belediyelerin öz gelirleri arasında bulunan Emlak Vergisine atıfta bulundu, üslup üslup deniyor ya aynen şu şekilde “emlak vergisi alıyorsunuz ama hizmet götürmeye geldi mi” dendi. Hatta bir ara Başkan Şahin’in yeni almış olduğu özel araç dillendirildi, buradaki kinayeyi anlamak için siyasetçi olmaya gerek yok takdir edersiniz, Başkan Şahin’de gayet düzgün bir şekilde o benim özel arabam meclisi ilgilendirmez dedi üslup diyoruz ya hani bu diyaloğu da es geçemedim. Neyse konuşmasını sürdüren Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, ya arkadaşım ha para Bilecik Belediyesinin kasasından çıkmış ha İl Özel İdarenin kasasından çıkmış ne farkeder hizmet gitmeyecek denmiyor, ayrıca sorarım size İl Özel İdare 10 yıl boyunca tahsil etmediği belediye alacağını belediye el değiştiririr değiştirmez İller Bankasından gelen paraya el koymak suretiyle tahsil etmesi hususunda neden konuşmadınız diye tepki gösterdi. İyiden iyiye ısınan tartışmada bahse konu Ak Parti Grup sözcüsü Çetin Kaya’ya ithafen olduğu anlaşılıyor 3 kere Gülümbe’ye gitmiş adamla bizim Bilecik sevdamız kıyaslanamaz dedi, bu kadar, konu bu

Sonra olaylar aldı başını gitti, sanki kimse canlı yayını izlememiş edasıyla Başkan Yardımcısı Gürses, ayrımcılıkla, ayrıştırıcı konuşmakla suçlandı sosyal mecralarda linç kampanyaları, yanındayız, yalnız değilsin, Bilecik Çetin Kaya’ya sahip çıktı gibi paylaşımlarının ardı arkası kesilmedi.

Ben acaba mı diye tekrar tekrar izlememe rağmen böyle bir konuşma duymadım farklı yayınlar mı izledik ya da size servis edilen başka videolar mı var çözemedim. “3 kere Gülümbe’ye gitmiş adamla bizim Bilecik sevdamız kıyaslanamaz”ın altından bunu çıkarıyorsanız ki mümkün değil ben çok uğraştım çıkmıyor direk elin Sinop’lusu gelmiş burada ahkam kesiyor dendiği iddia edildi ben böyle bir konuşma duymadım, hatta merak ettim verilen aralarda mı tartışma oldu da bu söylendi diye Sayın Gürses’i aradım, öyle bir şeyin olmadığını hatta tartışmanın hararetiyle söylemiş olabilir miyim diye (biliyorsunuz ara da verilse kanunen meclis kayıtları devam eder sonra Bilecik Valiliğine onaya gönderilir) bu kayıtları dinlediğini dile getirdi, söylemedim biliyorum dedi. Bugün basına servis edildi ses kayıtları.

Ayrıca bizler tartışmalara çok uzak değiliz yumruk, yumruğa tartışmalar gördük Türkiye Büyük Millet Meclisinde, konu hassas bir konu demek ki, İl Genel Meclisi bütçesinin bu denli savunulmasının sebebini çözemedim, ayrıca hararet hat safhada istemediğimiz sözcükler dökülür ağzımızdan hepimiz yaşamışızdır bu kadar büyütülecek ne var. Canlı yayın dahilinde hemen her mecliste karşılaşabileceğimiz fikir ayrılıklarının oluşturduğu yüksek tansiyonlu diyalogları bu meclis toplantısında da görmüş olduk hepsi bu.

Bir haftadır Bilecik’in gündemini meşgul ediyor, canlı yayını izledim yok böyle bir konuşma, ama hala ısrarla varmışçasına Başkan Yardımcısı Gürses’in üzerine gidilmesinin nedeni ne olabilir? diye sormadan da edemedim. Başarıları mı, genç oluşu mu Gürses’i hedefe koyan?

Normalde sevmem siyaseti, hiç bir parti mensubu da değilim yazılarımı takip ediyorsanız moda, güzellik, ev dekorasyonu, sağlık gibi konularda yazmayı severim, yaşadıklarımdan, yaşatılanlardan hareketle. Konunun sosyal medya üzerinden bu kadar uzatılmasından, bilinçli bir linç kampanyasına dönüştürülmesinden, böyle bir konuyla birinin tukaka ilan edilmesinden rahatsız oldum.

Temiz siyaset istiyoruz!

Nazan Leblebicioğlu Buka

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.