DOLAR
32,5212
EURO
34,9672
ALTIN
2.435,78
BIST
9.776,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Telekonferans Yöntemiyle Yapılan Toplantıya Bilecik’i Temsilen Katıldılar

Telekonferans Yöntemiyle Yapılan Toplantıya Bilecik’i Temsilen Katıldılar. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile telekonferans yöntemiyle yapılan toplantıya Bilecik’i Temsilen Osmaneli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı katıldı.

Telekonferansla yapılan toplantıya Marmara Bölgesi Kadın Girişimciler Kooperatifleri Başkanları, Vali, Vali Yardımcısı, Tarım İl Müdürleri, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürleri ve Ticaret İl Müdürleri katıldı. Bilecik ilini temsilen Osmaneli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Mefaret Göbekçi yaptığı konuşmada:

Sayın Bakanım, Sayın Valilerim, Sayın Milletvekillerimiz, Değerli Kooperatif Temsilcilerimiz ve Saygıdeğer Katılımcılar;
Osmaneli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatif başkanı Mefaret GÖBEKÇİ’yim. 1972 yılında doğdum. 30 yıldır Bilecik İli Osmaneli İlçesinde yaşamaktayım. 2009 yılından bu yana çeşitli kurslara katılarak ev ekonomisine katkı için salça, erişte gibi ürünler yapıyordum. 2019 yılında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi projesi kapsamında kooperatif ile tanıştım. Bilecik Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün gerçekleştirdiği kooperatif faaliyetleri neticesinde Osmaneli Belediyesinin de destekleriyle benimle birlikte 7 arkadaşımla 20 Nisan 2020 tarihinde Osmaneli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini kurduk. Belediye Başkanımız sayın Münür ŞAHİN’in bize tahsis ettiği tarihi bir konağı kooperatif binası olarak kullanıyoruz.

Bu süre içerisinde; kooperatifimiz tarafından Bilecik Ticaret İl Müdürlüğümüz ve Osmaneli Belediyemizin destekleriyle Koop-Des Hibe Destek Programı kapsamında hazırladığımız “Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifi Gündüz Bakımevi Projesi” 03.09.2020 tarihinde kabul edilmiştir. Söz konusu proje ülkemizdeki gündüz bakımevi konulu tek projedir. Projemize ilişkin kooperatifimize 150.000TL hibe desteği sağlanmıştır. Bu projemizle bağlantılı olarak bakımevinde istihdam edilecek personellere ilişkin “Nitelikli Personel İstihdamı Projesi” de onaylanmış olup kooperatifimize 60.000TL hibe desteği sağlanmıştır. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2020 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında kooperatifimiz tarafından hazırlanan “Modern Seralar Kadın Eli ile Filizleniyor Projesi” BEBKA tarafından kabul edilmiş olup projeye 2.000.000. TL (iki milyon) hibe desteği sağlanmıştır. Kooperatifimizce gıda, tarım, hediyelik eşya, tekstil, gündüz bakımevi, çocuk bakım ve yaşlı bakım, eğitim, tarımsal üretim ve pazarlama, konaklama, el işleri, seracılık, tesis işletmeciliği, ipek böcekçiliği gibi faaliyet alanlarında hizmet vermekteyiz.

Osmaneli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi olarak, kurucu ortak ve ürün sayısını artırıp bölgemizde ve ülkemizde örnek kooperatif olmayı hedeflemekteyiz. Personel yönetici kadrosu oluşturarak ihracata yönelik ürünler üretmek ve pazarlamak, kadınların ekonomik değerleri elde etmesini sağlamak ve yukarıda da özetlediğimiz faaliyetlere yönelik olarak Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifimizin üretim ve satış hacmini artırmayı planlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın kadınlar için göstermiş olduğu kalkınma hedeflerine yerel kalkınmadan destek vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayıp her zaman destek olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımıza teşekkür ederiz.

Ayrıca bu süreçte hep yanımızda olup bize her konuda destek veren başta sayın Valimiz Bilal Şentürk olmak üzere Osmaneli Belediye Başkanımız sayın Münür Şahin’e, Ticaret İl Müdürümüz Şinasi Balta’ya, Aile çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Hatice Dost’a, Tarım ve Orman İl Müdürümüz Sayın Necmettin Yoldaş’a vermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür ederiz”dedi.

Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı konuşmada Kadın Girişimciler Kooperatiflerine verdikleri önemi ve destekleri anlattı ve Kooperatif başkan ve yöneticilerine teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.