DOLAR
32,3669
EURO
34,9566
ALTIN
2.325,55
BIST
9.153,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

TECHUP BAŞLIYOR…

TECHUP BAŞLIYOR…

 

§  TEKNOLOJİ TABANLI FİRMALARA BEBKA DESTEĞİ SUNULUYOR, FİRMALAR TECHUP İLE HIZLANIYOR…

 

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından bölgedeki girişimcilik altyapısının güçlendirilmesi, diğer kurumların vermiş oldukları desteklerle tamamlayıcılığı sağlanması ve bölgedeki teknoloji tabanlı firmalarının güçlendirilerek katma değerli üretime geçişin sağlanması amacıyla “Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı – TechUP” hayata geçiriliyor.

 

BEBKA’dan yapılan açıklamaya göre “Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı – TechUP” ın amacı Eskişehir ve Bilecik illerinde, faaliyet gösterdiği alanda yenilikçi ve teknolojik bir ürünü/hizmeti olan, fakat söz konusu atılımı finansal kısıtlar veya tecrübe eksikliği gibi sebepler ile gerçekleştiremeyen, en az 3 ay önce kurulmuş, tercihen ciro elde etmiş firmaların büyüme hedeflerinin mentorlar gözetiminde desteklenmesi ve firmanın yatırım yapılabilir hale getirilmesi.

 

Program kapsamında bu illerde faaliyet gösteren teknoloji tabanlı ürün/hizmet üreten ve tercihen ciro yapmış, büyümek için istekli firmalar desteklenecek. Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile Teknoloji Transfer Ofisleri (ARİNKOM TTO ve ETTOM) ile birlikte yürütülecek olan programa başvurular 22 Kasım 2016 tarihinde başlayacak. Başvurular iş fikri ile değil, geliştirdiği teknolojik yenilik/ürün/hizmete göre değerlendirilerek seçilecek; toplam 10 firma hızlandırıcı programına alınarak yatay ve dikey mentorlarla çalışabilecek. 7 ay sürecek programın sonunda düzenlenecek olan Yatırımcı-Girişimci Buluşmaları (Demo Day) ile firmalar yatırımcı karşısına çıkma imkânı bulacaklar.

 

BEBKA yetkililerinden alınan bilgiye göre “Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı – TechUP” programın açılış toplantısı 22 Kasım 2016 Salı günü Eskişehir Anemon Otel’de yapılacak. Proje başvuruları 22 Kasım 2016 tarihinde alınmaya başlanacak olup proje başvuruları için son tarih ise 31 Aralık 2016. Program ile ilgili detaylı bilgi ve açılış toplantısına kayıt için BEBKA web sitesinin (www.bebka.org.tr) ziyaret edilebileceği ifade edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.