DOLAR
32,4809
EURO
34,7450
ALTIN
2.440,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Taşımacılık yapan şirket parayı az bulunca, İlhan Başkan olaya el koydu.

Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden Öğrenci Servisi çekiyor.

Göreve geldiği 2014 yılından buyana farklı uygulamaları ve çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken Başkan Özden’in son olarak Belediyeye aldığı minibüsle öğrenci servisi çekmeye başladığı kaydedildi. Kısıtlı sayıdaki personeli ile çok işler yapmaya gayret gösteren Özden, ilkokul öğrencilerini okula götürüp getiriyor.

“BAŞKAN ÖZDEN; “BELEDİYECİ İNSANIN SABİT BİR İŞİ VE MESAİ MEFHUMU OLMAZ”

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden; “Ben Belediyeciliğin içinden gelmiş biriyim. Belediyeci insanın sabit bir işi ve mesai mefhumu olmaz. Zaten kısıtlı sayıda personelimiz var. Onlar ilçemize başka hizmetler verirken ben de çocuklarımızı okula götürüp getiriyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla hem güzel vakitler geçiriyorum, hem de onlara ağabeylik ve Babalık yapmaya çalışıyorum. Zaman zaman köylerde durup çocuklarımızla birlikte yaşlı insanlarımızla da sohbet ediyoruz. Yaptığım işten de hiç gocunmuyorum, aksine zevkle yapıyorum servis şoförlüğünü” dedi.

“Böylelikle öğrenci taşıma ihalesini almış olduk…”

Özden; “Yenipazar Belediyesinin bir tane Ulaştırma-Tarım–Turizm LTD.ŞTİ bulunmaktadır. Bu şirketin çatısı altında iki tane Belediye otobüsü var. Yenipazar’da toplu taşımacılık yapan arkadaşlar dediler ki öğrenci taşıma ihalesini şirket olarak biz alalım bu işi yapalım. Biz de kabul ettik. Diğer özel taşıyıcılarla protokol ve sözleşme imzaladık noterde böylelikle öğrenci taşıma ihalesini almış olduk.

“Arkadaşlar bu işten rahatsız olup verilen parayı az buldular”

Ancak daha önce bu şirketin yaptığı işi alıp taşıyıcılara dağıtan arkadaşlar, hatta bir tanesi de benim Belediye Meclis Üyem olmak üzere kendi grubumdan ve Milliyetçi hareket Partisinden Meclis üyesi olmak üzere bu arkadaşlar bu işten rahatsız olup verilen parayı az buldular. Yenipazar Belediyesinin şirketinin para kazanması onlara ağır geldi.

“Amaçları bu ihaleyi yarıda bıraktırmaktı.”

Gittiler sözleşmeleri tek taraflı fes ettiler. Böylelikle ortalığı karıştırmak istediler. Amaçları bu ihaleyi yarı yerde bıraktırılıp, taahhüdünü yerine getirmeyip Yenipazar Belediyesine ait 17 Bin Lira teminatını yaktırıp Belediye araçlarını bu taşımadan vazgeçtirip bu ihaleye girmelerini engellemekti.

“iki tane aracımızın yanında iki araç daha kiraladık.”

Biz de böyle olunca taahhüt bizim taahhüdümüz dedik, çocuklar bizim çocuklarımız iki tane aracımızın yanında iki araç daha kiraladık. Öğrencilerimizi taahhüdümüz gereğince taşımaya karar verdik. İki kiralık araç, iki de Belediyemizin aracıyla hizmet vermeye başladık.
“SRC Belgemi aldığım gibi şoför koltuğuna oturdum”

Tabi durum böyle olunca şoför ihtiyaç duyuldu. Ben de şoför aramak yerine kendim ehliyet şartlarını yerine getirdiğim gibi, SRC Belgemi aldım. Otobüsün şoför koltuğuna oturdum. Yani anlayacağınız ilk fire benim kendi parti grubumdan geldi. Arkadaş herhalde farklı girmiş bu işlere. Dolayısıyla biz bunların sözleşmesini fes edince, arabalarıyla taşıttırmadık haklı olarak. Arkadaşın bir tanesi de daha önceden bu işi yaptığından bizim almamız ona ağır gelmiş olmalı.

“Biz de bu çocukları da ortada bırakmadık”

Bizim kendi parti grubumuzdaki arkadaş belki daha farklı bir şey bekliyordu. Dolayısıyla biz de bu çocukları da ortada bırakmadık.

Verdiğimiz teminatı da yakmadık. Taahhüdümüzü de yarı yolda bırakmadık. Ben de başladım öğrencileri götürüp getirmeye. Sonuçta ben de annemden belediye başkanı olarak doğmadım. İki sene önce ben bu işleri yapıyordum. Sıkıntı yok ben mutluyum ve severek bu işi yapıyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.