DOLAR
32,2412
EURO
34,7988
ALTIN
2.382,67
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Açık
18°C
Bilecik
18°C
Açık
Pazartesi Açık
22°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

“ TARIMSAL LOJİSTİK VE HELAL GIDA GÜVENLİĞİ” EĞİTİMİ

“ TARIMSAL LOJİSTİK VE HELAL GIDA GÜVENLİĞİ” EĞİTİMİNE KATILANLAR SERTİFİKALARINI ALDI

Bozüyük İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteği ile düzenlenen “Tarımsal Lojistik ve Helal Gıda Güvenliği” konulu eğitim seminerini başarıyla bitiren katılımcılar sertifikalarını aldı.

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen Sertifika törenine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun YILDIZ, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI adına Başkan Yardımcısı Ali AVCIOĞLU, Dünya Helal Birliği Başkanı Ahmet GELİR, İlçe Tarım Müdürü Süleyman CANAN ve kursiyerler katıldı.  Dünya Helal Birliği Başkanı Ahmet GELİR’in Birliğin faaliyetleri ve proje hakkında verdiği bilgilerin ardından konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun YILDIZ  özellikle yurt dışına çıktığımızda nereden ne alabileceğimizi bilemediğimizi, çoğunlukla aç kaldığımızı, bu yüzden bu konuda farkındalık oluşturmanın önemine değindi. “Mademki Müslümanız” diyen YILDIZ “ bu işin helalini de mutlaka ön plana almak zorundayız. Zaten helal olmayan bir şey güvenilir değildir. Güvenilir olmayan bir gıda helal de değildir. Temiz olanlarından helal olanlarından yiyiniz içiniz ama israf etmeyiniz. İsraf konusunda da çok hassas olmamız gerektiğine inanıyorum” dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Ali AVCIOĞLU’da bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek belediye olarak bu tür programları ve etkinlikleri her zaman desteklemeye hazır olduklarını belirtti. Konuşmaların ardından programa katılan 32 katılımcıya sertifikaları takdim edilirken bu programa katılarak başarı ile tamamlayan Belediye personeli de sertifikalarını aldı.

Metristepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 7 gün süren eğitim programına İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personelinin yanı sıra belediye ve cezaevi gibi resmi kurumların ilgili personelleri ile ilçede faaliyet gösteren ve kar amacı gütmeyen Tarımsal Kalkınma Kooperatif temsilcileri de katıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.