DOLAR
32,5894
EURO
34,7907
ALTIN
2.422,92
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
29°C
Bilecik
29°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Üniversitemizden Kayın Mantarı Yetiştiriciliği Kursu

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Bilecik’te yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Fakültemiz ve İŞKUR arasında imzalanan protokolle 8 Nisan-25 Mayıs 2015 tarihleri arasında “Kayın Mantarı Yetiştiriciliği Kursu” düzenlenecektir. Katılımcılar 38 iş günü teorik ve uygulamalı olarak bu özel mantar türünün yetiştirilmesine yönelik bilgi alacaktır. Projeyle hem meslek ediniminin sağlanması hem de bilimsel yöntemlerle verimli ve sağlıklı kayın mantarı üretim aşamalarının katılımcılara öğretilmesi hedeflenmektedir. Böylece Bilecik ilinin tarımsal anlamda kalkınmasının sağlanması ve uygun işgücünün verimli bir şekilde değerlendirilmesi hedeflenmektedir. Başvurular İŞKUR Bilecik İl Müdürlüğü’ne kimlik fotokopisiyle yapılacaktır.

Katılım şartları:

1- İŞKUR’a kayıtlı ve işsiz olmak

2- 15 yaşını tamamlamış olmak

3- Mesleğin gereklerine uygun özel şartlara sahip olmak

4- Kurumca aynı meslekte düzenlenen başka bir kurusu tamamlamamış olmak

5- İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak danışmanın uygun görüşüne sahip olmak

6- Emekli olmamak

7- Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak.

8- Eğitimlere katılmalarına ve kurs sonunda istahdam edilmelerine engel durumları bulunmadığı il müdürlüğünce uygun görülmesi halinde sadece 2. Öğretim ve Açıköğretimdeki öğrenciler katılabilir.

9- Kurstan yararlananlar kurs bitiminden itibaren altı ay geçmeden yeni bir kurstan yararlanamazlar.

10- İşsizlik ödeneği almakta olanların, asgari son çalıştığı işin koşullarını sağlamak, kişisel kariyer ve statülerine, eğitim, yaş ve sağlık koşullarına uygun bir eğitim olanağı sağlandığı taktirde eğitime katılmaları gerekir. Geçerli bir neden sunmadan eğitim almayı kabul etmeyen ve ya katıldığı eğitimi geçerli bir neden olmaksızın tamamlamayan kişilerin bu tarihten itibaren işsizlik ödeneği kesilir.

mantar 2 DSC00294 DSC00295 DSC00296 DSC00298 DSC00299 DSC00300 kayın mantarı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.