DOLAR
32,3583
EURO
34,9921
ALTIN
2.326,20
BIST
9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Süper Lig’in Kralı Kim Olacak?

Süper Lig’in Kralı Kim Olacak?

Spor Toto Süper Lig’de gol krallığı yarışı nefes kesiyor. Önceki sezonlarda birkaç oyuncunun öne çıktığı gol krallığı yarışında, bu sezon 14 oyuncunun iddiası bulunuyor.

AA’nın derlediği bilgilere göre, Spor Toto Süper Lig’in sona ermesine 6 hafta kala gol krallığı yarışında öne geçmek isteyen futbolcuların mücadeleleri dikkati çekiyor.

Forvetlerin yanı sıra aralarında gole dönük orta saha oyuncularının da bulunduğu 14 futbolcu krallıkta iddialı. Şampiyonluk için Fenerbahçe’nin açık ara önde olduğu, Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve kümede kalma için kıyasıya mücadelenin yaşandığı ligde 4’ü Türk, 14 oyuncu gol krallığı için yarışıyor.

Krallık yarışında Türk futbolcular Galatasaray’lı Burak Yılmaz, Sivasspor’lu Burhan Eşer, Elazığspor’lu Deniz Yılmaz ve Gaziantepspor’lu Cenk Tosun bulunuyor.

Son 2 sezonun gol kralı Burak Yılmaz yine iddialı

2011-2012 sezonunda Trabzonspor formasıyla attığı 33 golle, geçen sezon ise Galatasaray forması altında attığı 24 golle son 2 sezonda ligde gol krallığı sevinci yaşayan Burak Yılmaz, bu sezon da gol krallığı yarışında iddiasını sürdürüyor.

Gol krallığı yarışında Sivasspor’dan Aatif Chahechouhe, Galatasaray’dan Burak Yılmaz ve Gençlerbirliği’nden Sorin Bogdan Stancu 13’er golle ilk sırayı paylaşıyor. Sivasspor’lu Burhan Eşer, Fenerbahçe’li Emmanuel Emenike ve Beşiktaş’tan Hugo Almeida da 12’şer golle krallıkta iddialı isimler arasında yer alıyor.

Krallık yarışına Sivasspor’dan 2 aday

Sivasspor forması giyen gole dönük orta saha oyuncuları Aatif Chahechouhe ve Burhan Eşer, gol krallığı yarışında iddialı isimler arasında bulunuyor.

Brezilyalı Teknik Direktör Roberto Carlos’un vazgeçilmezleri arasında yer alan Chahechouhe ve Burhan Eşer performansları ve attıkları gollerle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Geride kalan maçlarda, Chahechouhe 13, Burhan Eşer 12 gol kaydetti.

Ligin 28. haftası itibariyle gol krallığı yarışındaki son durum şöyle;

Futbolcu Takımı Gol sayısı
Aatif Chahechouhe Sivasspor 13
Burak Yılmaz Galatasaray 13
Sorin Bogdan Stancu Gençlerbirliği 13
Burhan Eşer Sivasspor 12
Emmanuel Emenike Fenerbahçe 12
Hugo Almeida Beşiktaş 12
Deniz Yılmaz Elazığspor 11
Ezequiel Oscar Scarione Kasımpaşa 11
Moussa Sow Fenerbahçe 11
Baye Oumar Niasse Akhisar Belediyespor 10
Cenk Tosun Gaziantepspor 10
Dirk Kuyt Fenerbahçe 10
Didier Drogba Galatasaray 10
Wesley Sneijder Galatasaray 10

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.