DOLAR
32,4809
EURO
34,7450
ALTIN
2.440,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Sungur Turan’dan Teşekkürler

Sungur Turan’dan Teşekkürler

Kentsel Dönüşüm kandırmacasına dur diyerek tek ses tek yürek davranma cesaretini ve dayanışmanın en güzel örneğini tüm ilimize gösteren Cumhuriyet ve İstiklal mahallelerimizin sakinlerinin hepsine sonsuz teşekkür ediyorum.

Bilecik Belediye Başkanı Sayın Selim Yağcının önlerine uzattığı ve bir dayatma haline getirdiği KENTSEL DÖNÜŞÜM’ e “Hayır” diyerek mahallelerine, kentlerine sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum.

Bilindiği gibi Sayın Yağcının yaptığı açıklama ile Kentsel Dönüşüm iptal edildi.

6.12.2012 tarihli Belediye Meclis Toplantısında Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri ve Milliyetçi Hareket Partili meclis üyesi tarafından konuşmalarda ve tutanaklarda defalarca teyit ettirildiği anlaşılan ve Başkana sadece TOKİ ile görüşmeler konusunda onay verildiği anlaşılan bir yetki vardır.

Bu yetki aynı toplantı tutanaklarında Başkanın söylediği gibi “Başlama değil” dir.

Yine başkanın söylediği gibi:“başlama değildir ama bu kararlar böyle alınmaktadır. TOKİ’nin araştırma yapması için bu tüm Türkiye’de alınan rutin karardır”.

Bütün Bilecik; Sayın başkanın önce %80 onay arayacağını, sonra %60 onay olmazsa yapmayacağım dediğini ve Belediye Meclisinden TOKİ ile görüşme ve Pazarlık yetkisi almışken bunu Kentsel dönüşüme onay verdik diyerek çarpıttığını biliyor.

Evet; CHP ve MHP’li üyeler Kentsel Dönüşüme onay vermişlerdir. Ancak verilen onay TOKİ pazarlığı sonrası vatandaşa ve belediye meclisine ne alınıp ne verilebileceğini örneklemek ve pazarlık yapabilmek için bilgi edinmek amacıyla verilmiş onaydır.

Sonrasında “Onay vermezseniz Devlet Yıkacak” söylemini de tüm Bilecik duymuştur.

Neden Cumhuriyet ve İstiklal mahalleleri neden başka mahallelerimiz yok sorusuna da sayın başkanın “çünkü oralarda Rant yok” söylemini hepimiz hatırlıyoruz.

En başından beri söylediğimiz gibi yapılmak istenen bir Kentsel Dönüşüm değil Rantsal dönüşümdü.

En güzel örneği de vatandaşlarımıza evlerinin, arsalarının değerlerinin çok altında Belediye tarafından teklif edilen konut sayıları ve konut metrekareleri idi.

Eğer bu konuda vatandaşımızın yanında olsaydılar mahallelerimizin evlerine, arsalarına Tapuda Şerh koymaz bir planlama çerçevesinde bu mahallenin değişimini sağlarlardı.

Çok şükür mahallelilerimiz oyunu görmüş ve bozmuşlardır.

Ancak oyunu bozmuş olmak oyunun bittiği anlamını taşımamaktadır.

Mahallelerimiz sakinlerini uyarıyorum.

Cumhuriyet ve İstiklal mahallelerimize ait imar değişiklikleri hemen oluşturularak meclis onayından geçirilmelidir. Bu yapılmazsa saldıkları korku gerçek olacak ve vatandaş devlet ile karşı karşıya kalacaktır.

Durum acil ve önemlidir.

Cumhuriyet ve İstiklal mahalleli komşularımıza, vatandaşlarımıza oyunu bozdukları için

Teşekkür ediyorum.

Gerek basın gerek kamuoyu açıklamalarımızda Kentsel Dönüşüme Değil Rantsal Dönüşüme karşı olduğumuzu açıkladık.

Hayırlı olsun. Cumhuriyet ve İstiklal mahallelerimiz isterse Kentsel Dönüşümü birlikte gerçekleştireceğiz.

Söz verdik biz çözeceğiz, söz verdik 1 Nisan günü Tapu Şerhlerini kaldıracağız.

Hangi mahalleye ne yapılacaksa mahallelimiz karar verecek.

Bilecik’i birlikte yöneteceğiz.

Saygılarımla.

Dr. Sungur TURAN

CHP Bilecik Belediye

Başkan Adayı

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.