DOLAR
32,5463
EURO
34,8767
ALTIN
2.430,18
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Sufi Yolu Kurucularından Osmaneli Ziyareti

Merkezi Hollanda’da bulunan Sufi Yolu Vakfı Başkanı Sedat Çakır ve Vakıf Sekreteri Iris Bezuijen Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ile bir araya geldi.

Türkiye’nin günümüzde yaşayan ve tarihte yetiştirdiği farklı yüzyıllarda yaşamış sufi, şair, alim ve bilginlere ait mekanları yeniden canlandırmak, kültür ve inanç turizmi açısından farkındalık oluşturmak ve sahip olduğumuz manevi değerlerimizi ve kültürel hazine zenginliğimizi gün yüzüne çıkarmak amacıyla tasarlanan Sufi Yolu İstanbul’dan başlayarak Konya’ya kadar doğa yürüyüşçülerine, bisiklet ve kültürseverlere unutamayacakları bir macera sunuyor.

Sufi Yolu Vakfı Başkanı Sedat Çakır ve Vakıf Sekreteri Iris Bezuijen, yolların kesiştiği, suların buluştuğu ve 18 medeniyete ev sahipliği yapmış, ipek yolu, ordu yolu, hac yolu gibi bir çok yolun geçtiği lojistik merkezi Osmaneli’yi ziyaret ederek Belediye Başkanı Münür Şahin ile bir araya geldiler.

Sufi Yolu Vakfı Başkanı Sedat Çakır ve Vakıf Sekreteri Iris Bezuijen’in çabaları sonucunda Sufi Yolunu tamamlamak üzere bir çok yabancı ziyaretçi Türkiye’ye geliyor.

Toplam uzunluğu yaklaşık 801 km olan yürüyüş yolunun projesi, bölgeye 2014 yılından itibaren yapılan yürüyüş etkinlikleri sonucunda uluslararası bir ekip tarafından oluşturuldu.

Yürüyüş ayrıntılarını içeren Osmanlı döneminde hac yolunun bir parçası olan güzergah uluslararası teamüllere uygun olarak Grande Randonne tarzı işaretlenerek, Türkçe ve İngilizce rehber kitap hazırlanmış, GPS verileri ve ayrıntılı haritası oluşturuldu. Sufi Yolu rehber kitapları sufiyolu.com üzerinden de satışı yapılıyor. Ayrıca Sufi Yolunu tamamlayan Kanadalı Natalia Mihai de Sufi Yolu ile ilgili deneyimlerini bir kitapta topladı.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,”Günümüzde yurt dışından da bir çok gezginin yürüyerek, bisiklet, araçla seyahat ettiği yol Osmaneli (Lefke) için turizmde çok önemli bir değer. Lefke Rüstempaşa Kervansarayı’nı hizmete soktuğumuzda bu yoldan turizmde çok daha fazla yaralanacağız. Osmaneli’nin gerçek tarihini, kültürel değerlerini ve varlıklarını çok değerli akademisyenlerle gün yüzüne çıkarıyoruz. Osmaneli turizmde sadece Türkiye de değil, dünyada da yükselen değer oluyor.” ifadelerinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.