DOLAR
32,3487
EURO
34,7293
ALTIN
2.419,83
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
17°C
Bilecik
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
15°C
Pazar Açık
19°C

Sporda Yılın En Büyük Kongresi

Sporda Yılın En Büyük Kongresi

Sporda yılın en büyük kongresi olan Uluslararası Spor Federasyonları Birliği (SportAccord) Kongresi, 6 Nisan Pazar günü Belek’te başlayacak.

SportAccord tarafından, 6-11 Nisan tarihlerinde Belek Susesi Luxury Resort’ta, bu yıl 12’ncisi düzenlenecek organizasyona, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) Başkanı Craig Reedie ve uluslararası spor federasyonlarının başkanları gibi üst düzey isimlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin 500 kişi katılacak.

IOC Yönetim Kurulu Üyesi ve Sağlık Komisyonu Başkanı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener’in yanı sıra TMOK Yönetim Kurulu Üyeleri, TMOK Dopingle Mücadele Komisyonu Üyeleri ve federasyon başkanları ile kongreye Türkiye’den de oldukça yüksek katılım olacak.

109 uluslararası federasyon ve 800 kuruluşun yer alacağı kongrede ayrıca spora hizmet veren kuruluşlardan 90’ı stant açarak tanıtım yapacak.

Aralarında ünlü sporcuların da bulunduğu yaklaşık 38 katılımcının konuşma yapacağı organizasyonda ayrıca Yaz Olimpik Sporları Uluslararası Federasyonları Birliği (ASOIF), Kış Olimpik Sporları Uluslararası Federasyonları Birliği (AIOWF), IOC tarafından tanınan olimpik olmayan uluslararası spor federasyonlarının yıllık olağan toplantıları da gerçekleştirilecek.

SportAccord

 

Hiçbir kurum veya kuruluşla bağlantısı olmayan ve kar amacı gütmeyen özel bir kuruluş olan SportAccord, olimpik, olimpik olmayan, dünyaca bilinen bireysel ve takım sporlarının temsil edildiği bir organ.

Branşlardaki temel kuralların belirlenmesi, kural bütünlüğünün korunması, dünya şampiyonaları gibi büyük organizasyonların düzenlenmesi, sporcu ve seyirci sayısının artırılması, sosyal sorumluluklar ve dopingle mücadele gibi konularda çalışan oluşumun temelleri, 1967 yılında İsviçre’nin Lozan kentinde atıldı.

26 uluslararası federasyonun ortaklığında, Uluslararası Spor Federasyonları Genel Kurulu adı altında faaliyetlerine başlayan oluşum, 1976’da merkezini Monako’ya taşıdı. Uluslararası Spor Federasyonları Genel Kurulu, 2003’te İspanya’nın başkenti Madrid’de, ilk kez SportAccord Convention adı altında toplandı ve bu tarihten itibaren oluşumun adı SportAccord olarak değiştirildi.

Antalya Belek’te bu yıl 12’ncisi düzenlenecek SportAccord Kongresi’ne evsahipliği yapan kentler şöyle:

2003 Madrid (İspanya), 2004 Lozan (İsviçre), 2005 Berlin (Almanya), 2006 Seul (Güney Kore), 2007 Pekin (Çin), 2008 Atine (Yunanistan), 2009 Denver (ABD), 2010 Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), 2011 Londra (İngiltere), 2012 Quebec (Kanada), 2013 St. Petersburg (Rusya).

kaynak:trthaber

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.