DOLAR
32,4729
EURO
34,9500
ALTIN
2.436,45
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

SPOR ÖNCELİKLE KARDEŞLİK VE CENTİLMENLİKTİR

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI FUTBOLDAKİ TEMSİLCİLERİMİZLE KAHVALTIDA BULUŞTU

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, ilimizi futbolda temsil eden takımlardan Bilecikspor Kulübü ve 1299   Edebali Kulübü yöneticileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Bilecik Şehir Ormanında gerçekleştirilen kahvaltıda Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik U – 15 Gençler Ligi Play Off final maçında lig şampiyonu olan 1299 Edebali Kulübü ve Bilecikspor Kulübü teknik heyeti ve oyuncuları ile bir araya geldi.

Güzel ve samimi ortamda gerçekleştirilen kahvaltıya; Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecikspor Kulübü Başkanı İsmail Cinoğlu, 1299 Edebali Spor Kulübü Başkanı Harun Dilek, Antrenörler Hasan Kol ve İsmail Kamalı ile oyuncular katıldı.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”SPOR ÖNCELİKLE KARDEŞLİK VE CENTİLMENLİKTİR”

Gerçekleştirilen kahvaltıda konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’teki futbolda başarıyı elde eden takım ve oyuncuları tebrik ettiğini belirterek, şunları söyledi:

”Cenabı Hak çıktığınız bu yolda başarılı bir şekilde sağlıklı bir şekilde yol almanızda yardımcınız olsun. Spor tabi her şeyden önce dostluk ve kardeşliktir. ama spor aynı zamanda iddia işidir. İddiası olmayan kişilerin sporda yeri yoktur. fakat bu iddia ve centilmenliği bir arada götürmek lazım. Bilecik rastgele bir toprak değil. Bilecik birlik, kardeşlik ve sevgi hamurunun karıldığı toprak parçası. Bilecik ile ilgili bir formayı üzerimize aldığımızda bunun sorumluluğunu bilmemiz gerekir.  Sağ olun sizler de bu anlamda gayret gösteriyorsunuz. Ben öncelikle 1299 Edebali Kulübümüzün Lig Şampiyonluğunu tebrik ediyorum. Sizlerin şahsında futbol alanındaki bu başarıdan dolayı bütün kardeşlerimizi kutluyorum. Bilecik Belediye Başkanlığı olarak özellikle 2004 yılında göreve geldiğimizde Bilecikspor 3. Lig’de idi ve kalması için çok çaba gösterdik. Ancak yarışma sporlarında çok ciddi maliyetler ve ciddi çabalar gerektiriyor ve ciddi altyapılar gerektiriyor. Bunları gerçekleştirmeden üstte mücadele etmek çok zor. Bizler Bilecik Belediye Başkanlığı olarak aslında çok güzel ve özel projelerimiz vardı. Ancak ülkemizin konjoktürel yapı ve diğer şartlardan dolayı girdiği bazı olumsuz süreçler bu planlarımızı aksattı. Örneğin spor kompleksleri projemizi başlatamadık. Onun nedenlerinden birisi de işte spor salonunun aşağıya nakledilmesi oldu. Bir taraftan stadın kar sebebiyle yıkılması ve ülkemize yönelik hain 15 Temmuz saldırısı ve ülkemizi soktuğu kaos ortamı bu planlarımızı aksattı.’’

‘’ÖNÜMÜZDEKİ İKİ YIL İÇİNDE İLİMİZDEKİ SPORUN TESİSLEŞMESİNDE GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ’’

Konuşmasının devamında; ‘’Önümüzdeki iki yıl içinde ilimizdeki sporun tesisleşmesinde güzel çalışmalar yapacağız’’ ifadelerine yer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:

‘’İnşaallah iki yıl içerisinde ilimizdeki sporu bir yerlere getirecek ve alt yapı anlamında güzel projelerin olacağı çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Gençlerimizi yarışma sporu noktasında bir çabamız olacak. İlimizdeki 13 takıma Bilecik Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde katkı sunuyoruz. Diğer yandan bokstan haltere, güreşten judo ve tekvandoya gerekli destekleri yapıyoruz.  Bazen İsmail kardeşimiz de bizlere sitem ediyor. Bilecik’teki takımlar arasında eşit rekabetin olduğu bir durumda bizler Bilecik Belediyesi olarak, Bilecikspor’a pozitif bir ayrımcılık yapamıyoruz. Çünkü bu diğer takımlar için uygun olmayacaktır. Bileciksporumuz, bizim şehrimizin spor kulübü ve göz bebeğimiz. Ancak burada 4 veya 5 takım bir yarış içinde. dolayısıyla bizim bu yarışta bir takıma pozitif ayrımcılık yapmamız uygun olmamız. Ancak bu yıl takımımızı tebrik de ediyorum. Bu yarışta Bileciksporumuz bir adım önde. Yani bu takımımız şehrimizi temsil etmesi ve Bal Ligi denilen noktaya geldiğinde bizlerin de Bilecik Belediyesi olarak yanlarında olacağımızı söylemek istiyorum. Ama temel olarak, ne kadar da yarış içinde olursak da olalım ancak sporumuzdaki amatör ruhu öldürmememiz lazım ve şehrimizi temsil edecek takımlara alttan eleman yetiştirmemiz lazım ki, sporda başarıyı sürekli kılalım. Ben bu anlamda sizlerle buluşma imkanı bulduğumuz için duyduğum memnuniyeti belirtiyorum. İki kardeş kulüp olarak gerçekleştireceğiniz Bilecik Derbisinde başarılar diliyorum. İyi olan takım kazansın ve daha iyi günlerde buluşmak dileğiyle hoşça kalın diyorum’ ifadelerini kullandı.

Bilecikspor Kulübü Başkanı İsmail Cinoğlu ise konuşmasında güzel bir buluşmada bir araya geldiklerini belirterek, ‘’Sporun Bilecik Derbisi olarak anılması şehrimizin sporda bir yere geldiğini gösteriyor. Bundan önce adı Edebali, şimdi ise 1299 Edebali Spor Kulübü olarak adlandırılan bir kadro ile ligde inanılmaz bir şekilde belli bütçelerle performans gösteriyorlar. Ben arkadaşlarımın verdiği mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. Biz de  Bilecikspor olarak ikinci yılımızda en azından çevremizdeki ilçelerimiz olmak üzere Bilecik’teki spora renk kattığımızı düşünüyorum. Bilecikspor geçmiş yıllarda bizleri yordu. Artık bizlere özellikle biz yöneticilere düşen görev önceki yıllarda oluşan bu yaraları nasıl tedavi edebiliriz ve bir seviyeye getirebiliriz. Bu anlamda çaba sergilememiz gerekiyor. Takımımız önceki yıllarda hor kullanıldı ve üstünden geçildiği de oldu. Bunda ben dahil hepimizin payı var. Bizler bundan sonra Sayın Belediye Başkanımızın da destekleriyle iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Belediye Başkanımız Selim Yağcı’ya bizleri buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Diğer yandan Belediye Başkanımızın ilimizdeki sporun başarıya ulaşması anlamında tesisleşme yolunda güzel çalışmalarının olduğunu anlattı.” ifadelerini kullandı.

1299 Edebali Kulübü Başkanı Harun Dilek ise konuşmasında; ‘’Öncelikle belediye başkanımıza böyle bir ağırlama için teşekkür ediyoruz. Derbi maçı öncesinde kulüpler olarak yanımızda olduğu için Belediye başkanımız Selim Yağcı ve belediye çalışanlarına  teşekkür ediyoruz. İki takıma da bugün başarılar diliyorum. İki tam da benim ekmek yediğim, altyapı takımım ve profesyonel olduğum takım. 1299 da bizim Bilecikli eski arkadaşlarımın oluşturduğu güzel bir takım. İki takım da benim göz bebeklerim ve çocukluk hayalim. Maçın centilmence geçmesini diliyorum. İsmail Cinoğlu başkanımıza da verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.