DOLAR
32,6007
EURO
34,8119
ALTIN
2.491,55
BIST
9.463,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Spor Anlamında Şehrimize Kazandırdığımız Eserlerle Bilecikspor’un Yanındayız

Spor Anlamında Şehrimize Kazandırdığımız Eserlerle Bilecikspor’un Yanındayız

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, spor anlamında şehrimize kazandırdığımız eserlerle Bilecikspor’un yanındayız” dedi.

Başkan Selim Yağcı, kendisini ziyaret eden Bilecikspor Yönetim Kurulu üyeleri ve futbolcuları makamında ağırladı.

Başkan Selim Yağcı, ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, belediye çalışmaları ile spor anlamındaki projeleri hakkında bilgi verdi.

”Bilecikspor’a gönül vermeniz, Bilecikspor’u kendi küllerinden yeniden meydana çıkarma özveriniz her türlü taktirin üzerindedir” ifadelerini kullanan Başkan Selim Yağcı, şunları söyledi:

”Gerçekten Bilecikspor’u yeniden ayağa kaldırma çalışmalarınız bizi hem gururlandırdı, hem mutlu etti hem de heyecanlandırdı. Sizler bu anlamda yeniden birlik ve beraberlik içinde taşın altına elinizi koymanız çok güzel bir şey. Bizi gururlandırdınız, heyecanlandırdınız. Bu noktada bizler de gerekli bütün desteği sağlamaya hazırız. Bilecikspor’un her ligde mücadele etmesi ve kurumsal yapısını kazanmasını umuyoruz. Kurumsallaştırma yerine birilerine bağlı olması takımın başarısını engeller.” dedi.

”BİLECİKSPOR, BİLECİK’İN BİR MARKASI OLACAK”

Bilecikspor adına hedeflerinin kısa ve günü birlik amaçlar olmadığını dile getiren Başkan Selim Yağcı, köklü bir takım için 10 yıllık bir süreci hazırlamak istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

”Bizler, Bilecikspor’a en büyük desteğin, spor alanları oluşturmak olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda, Bilecik Belediyesi olarak Karasu Gençlik ve Yaşam Adası’nı bitirdik ve bu proje kapsamında 2000 kişilik kapalı spor salonumuzu da bitirdik. Onun yanına da 10 bin kişilik stadyum bu dönemki projelerimiz arasında yer alıyor. Ayrıca yine o bölgede sportif anlamda kullanılmak üzere oteliyle birlikte kamp alanı projemiz var. 2016 Avrupa Şampiyonası, Türkiye’de olsaydı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile anlaşmalı olarak yaptığımız bir çalışma ile Bursa ve Eskişehir’de maç yapacak takımların antrenman çalışmaları Bilecik’te olacaktı. Bu projeyi 2009 yılında planlamıştık, devlet eliyle. Ancak bu organizasyon Türkiye’ye verilmeyince biz ister istemez kendimiz uygulamaya koymaya çalıştık. 10 bin kişilik stadyumu da mevcut staydum alanında yapacağımız Vizyon 2023 projesinden elde edilecek ekonomik rant değeri ile bu 10 bin kişilik stadyumu yapacağız. Dediğimiz bu projeleri uygulamaya koyduğumuzda Bilecikspor’un gelişimi daha kolay olur. Ayrıca hızlı tren imkanı da bu sportif anlamda yapılacak etkinliklere kolaylık sağlayacak. Diğer yandan Bilecik Belediyesi olarak, semt sahaları yapıyoruz. Buraların işletim hakkını Bilecikspor’a vermek istiyoruz.” dedi.

”Bilecik’in marka değeri anlamında öne çıkması için bizler sporu sadece Bilecikspor ile sınırlı tutmak istemiyoruz” sözlerini kullanan Başkan Selim Yağcı, ”Bunun yanında diğer spor dallarında da faaliyet göstermek istiyoru. Bugün amatör olarak yapılan birçok spor dalını profesyonelliğe doğru taşımak istiyoruz. Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı olarak güzel bir başarı yakaladık. 3. ligde 3. sıradayız.” ifadelerini kullandı.

Bilecikspor Yönetim Kurulu Başkanı Batuhan Çolak ise Bilecik Belediyesi’nin spora katkı sağlayacak çalışma ve projelerinin olmasının kendilerine heyecan ve mutluluk verdiğini belirterek, ”Bizler de arkadaşlarımız ile bu yola çıkarken, kısa başarılardan çok uzun vadeli başarıları elde etmek istiyoruz. Bu kapsamda sizinle de paylaştığımız projelerimiz var. Tabi ki Bilecikspor’u kurumsal hale getirmeye ve kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacağız. 10 yıl içinde Türkiye’de söz sahibi bir ekip haline getirmeye çalışacağız. Bilecikspor Bilecik’in bir markası olacak. ” diye konuştu.

Ziyarette Başkan Selim Yağcı, Batuhan Çolak’a üzerinde Osmanlı arması bulunan tabak hediye ederken, Çolak ise Başkan Selim Yağcı’ya takım rozeti takarak 11 numaralı forma hediye etti.

Başkan Selim Yağcı ve Bilecikspor heyeti daha sonra Belediye Binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.