DOLAR
32,3397
EURO
35,1175
ALTIN
2.311,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

SOSYAL DENGE TAZMİNATI SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Bozüyük Belediyesi ile Türk Yerel Hizmet-Sen arasında sosyal denge tazminatı sözleşmesi imzalandı.

Konu ile ilgili olarak Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Uygun ve Eskişehir-Bilecik-Sakarya Şube Başkanı Hayri Türbe Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ile bir araya geldi. Başkanlık makamında yapılan imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Memurların derecelerine göre aşağıdan yukarıya doğru olan denge oranının doğru olmadığını belirterek, memurların tamamının sosyal denge tazminatı oranının %85 olarak belirlendiğini söyledi.

Başkan Bakkalcıoğlu “Memurlarımızın sosyal denge tazminatı oranını kanunen en yüksek devlet memuru maaşına uygulanan tazminat oranının %85’i oranında ve herkese eşit ödeme yapılacak şekilde belirledik. Emeklerini bizlerden esirgemeyeceğini bildiğim memurlarımıza iyi şartları sağlamak için gerekli iyileştirmeleri yapacağız. Belirlenen oranlar çalışanlarımıza hayırlı olsun” diyerek Yerel Hizmet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Uygun ve Eskişehir-Bilecik-Sakarya Şube Başkanı Hayri Türbe’ye çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesinin imzalanmasının ardından, Yerel Hizmet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Uygun ise “Memurun bu zor anında, enflasyonun %20’lere, gıdadaki enflasyonun %29 oranlarına çıktığı bu dönemde memuruna, çalışanlarına ve emekçisine saygı duyan, alın terine değer veren, memurun yüzünü güldüren, Belediye Başkanımız Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’na çok teşekkür ediyoruz” diyerek, Başkan Bakkalcıoğlu’na plaket takdim etti. Bozüyük Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza törenine Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Uygun ve Eskişehir-Bilecik-Sakarya Şube Başkanı Hayri Türbe’nin yanı sıra; Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yavuz ve Bozüyük Türk Yerel Hizmet-Sen Bozüyük Temsilcisi Kadir Ayvaz katıldı.

İmza töreninin ardından Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Uygun ve Eskişehir-Bilecik-Sakarya Şube Başkanı Hayri Türbe Bozüyük Belediyesi önünde yaptıkları açıklamada; “Türkiye KAMU-SEN yıllardır memurun hak arama mücadelesi için meydanlara inmiş, 400 bin kişi ile beraber Sıhhiye Meydanı’nda memurun hakkı için mücadele etmiştir. Bu doğrultuda gerektiği zaman açlık grevleri yapmıştır. Geçtiğimiz günlerde aleyhimize açıklama yapan sendika para sendikasıdır, memuru masada satan sendikadır. Enflasyon %20’leri aşmışken, gıdanın enflasyon oranı %29’u aşmışken ve memurun maaşı %30 erimişken bu sendika emekçileri masada satmış bir sendikadır. Bugün çeşitli açıklamalarda bulunan sendikacılar, bizler açlık grevleri yaparken siz neredeydiniz? Geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yapan sendika, bizlerin uğraşları sonucunda Danıştay 11. Mahkemesi tarafından verilen “Memurun Dayanışma Aidatı” adı altında ücret kesilemez kararına rağmen bu ücreti almaya devam eden bir sendikadır. Memurumuz kimin ne için neler yaptığını çok iyi bilmektedir” dedi ve basın mensuplarına teşekkür etti

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.