DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
ALTIN
2.325,67
BIST
9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Son Belediye Meclis Toplantısında Önemli Kararlar Alındı

Son Belediye Meclis Toplantısında Önemli Kararlar Alındı

Bilecik Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Selim Yağcı başkanlığında gerçekleştirildi.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür  ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, 4 gündem maddesi görüşüldü.

Toplantıda, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından yürütülen 2014 yılı Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı ve Kırsalda Ekonomik Gelişim Mali Destek Programları kapsamında Bilecik Belediyesi adına olarak proje sunulmasına ve talebin başarılı olması durumunda faaliyetin uygulanmasına, sunulan faaliyette kurumun temsile, ilzama ve talebi ilişkin belgeleri imzalama yetkisi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

İmar konularının görüşülerek oy birliğiyle karara bağlandığı toplantıda, 2 yıl önce çalışmaları başlayan ve belediye meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kararı alınan Kentsel dönüşüm projesi, meclise katılan üyelerin oy birliğiyle iptal edildi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, oturum sonunda yaptığı açıklamada, 5 yıllık süre zarfında meclis üyeleriyle birlikte çok güzel ve başarılı çalışmalara imza attıklarını belirtti. Gerçekleştirilen bütün çalışmalarda bütün meclis üyelerinin emeğinin olduğunu dile getiren Yağcı, kentsel dönüşüm projesi hakkında ise şunları söyledi:

”Projeyi vatandaşlarımızın bilgisine sunduğumuz ilk gün, karar sahibi onlar olduğunu belirttik. Bugün de vatandaşlarımızın, ‘kentsel dönüşümü istemiyoruz’ şeklindeki kararını saygı ile karşılıyoruz. Projenin en başından beri, kararı verecek kişilerin halkımız olduğunu söylemiştik. Bilecik Belediyesi olarak yine Cumhuriyet ve İstiklal Mahallelerine yapılacak olan çalışmalara devam edeceğiz. Kesinlikle bu mahalle sakinlerimize karşı bir kırgınlığımız ve dargınlığımız yok. Öncelikli olarak, çocuklarımız ve gençlerimiz için park ve spor alanları oluşturacağız.”

 

Kentsel dönüşüm o iki mahallemizin güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan bir proje olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Selim Yağcı, şunları söyledi:

”Projenin en başından beri yaptığımız toplantılarda demiştik ki, Cumhuriyet ve İstiklal Mahalleleri’mizde  bir vaka var. Halkımızın rahat yaşaması ve güvenliğinin sağlanması, sosyal alanların oluşturulması için bu çalışmayı başlatıyoruz’ dedik.  Ayrıca bu mahallelerimizde kentsel yapı stokunun yüzde 70’i deprem şartlarına uygun değil. Yine bu mahallelerimizde sosyal alanlar açmak, mevcut imar programıyla gerçekten zor. Biz meclisimizin aldığımız karar ile bu çalışmaya başladık ve halkımıza sunduk. Halkımızın yüzde 60 ve üzeri bir oran ile kabul etmesi durumunda projenin uygulanacağını, olmaması halinde projenin iptal edileceğini en başından beri belirtmiştik. Bu bizim, halkımıza bir teklifimiz idi. Bu konuda halkımız ve sivil toplum kuruluşlarıyla birçok toplantı gerçekleştirdik ve kentsel dönüşüm bilgilendirme ofisinde de bu konu hakkında vatandaşlarımıza bilgi verdik. Fakat süreç, seçim dönemine denk gelmesi iyi olmadı. En başından beri dediğimiz gibi bu siyasi bir proje değil, belediye meclis üyeleri tarafından kabul edilen bir karardır, dedik. Ancak bu süreçte yeni ve heyecanlı olan siyasetçi arkadaşlarımız konuyu kendileri için bir maden veya malzeme konusu olarak seçtiler ve manipüle ettiler. Bence bu arkadaşlarımız projenin detaylarını araştırmadan, fizibilitesini yapmadan hareket ettiler. İnsanların değişimi kabul etmeleri her zaman zor olmaktadır. Bu faktörü de kullanarak, insanlarımıza yanlış bilgiler verdiler, bu projenin karşısında olduklarını söylediler. Hatta bazı arkadaşlar, ‘Bilecik’i vatandaşlarımızla birlikte yöneteceğiz’ demelerine rağmen, orada bulunan hemşehrilerimize sormadan noter onaylı belgeler aldılar. Ancak biz bu mahallelerimizde kesinlikle bir mağduriyetin yaşanmasına izin vermeyeceğiz ve buraya yatırım ve hizmetlerimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Selim Yağcı, MHP ve CHP meclis üyelerinin proje hakkındaki görüş ve sorularını da cevaplandırdı.

Toplantı sonunda Başkan Selim Yağcı, belediye meclis üyelerine; 2009-2014 yılları arasında Bilecik’e ve Belediyemize sağlamış oldukları destekleri, katkıları ve şehrimize değer katan  önemli kararlarından dolayın hazırlanan teşekkür plaketlerini kendilerine takdim etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.