DOLAR
32,4643
EURO
34,7320
ALTIN
2.435,54
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi Çalışma Yönergesi

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi Çalışma Yönergesi

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından ”Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi Çalışma Yönergesi” yayımlandı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yayımlanan yönergede şu bilgilere yer verildi:
Bakım evinde bulunan her hayvan eşit ve özeldir. Çalışma yönergesi bu kurala göre hazırlanmıştır.

Bakım evi personelimizin hayvanlarımıza standartlara uygun olarak hizmet edebilmesi için ziyaret gün ve saatlerine uyulması son derece önemlidir.

Bakımevimiz içerisinde hayvanlarımızın sağlığı ve ziyaretçilerin güvenliği açısından refakatçisiz dolaşılmamalıdır.

Hayvanlarımızın huzurunun bozulmaması için ziyaret sırasında fotoğraf çekimi ve video kaydı yapılmamalıdır.

Bakım evimizde her hayvan belirli saatlerde özel olarak dolaştırılmaktadır. Bu nedenle ziyaret saatlerinde hayvanların kafeslerinden çıkarılmaları sakıncalıdır. Görevlilere bu konuda ısrarcı olunmaması gerekir.

Ziyaret sırasında çocuklarınızı onların güvenliği için yanınızdan ayırmamanız gereklidir.

Güvenliğiniz için kafeslere ve gezinti alanları içine girilmemesi gerekir.

Bakım evimizde hayvanlarımız gerektiği gibi ve fizyolojilerine uygun tarzda beslenmektedir. Bu nedenle ziyaretçilerimizin hayvanlara besin maddeleri vermemeleri gerekir.

Bakımevine mama, yemek, ilaç veya eşya getiren kişilerin ve hayvan severlerin bunları görevlilere tutanak ile teslim etmeleri gerekir.

Bakımevi personeli gereksiz yere meşgul edilmemelidir.

Hayvanlarımızın komplikasyonsuz uygun şekilde tedavi ve ameliyatlarını gerçekleştirilmesi için idari binadaki klinik bölümüne girilmemelidir.

Bakım evimiz sahipsiz sokak hayvanlarının refahı ve bakımını gerçekleştirmek için kurulan bir belediye birimidir. Yasa gereği sahipli hayvanlara hiçbir hizmet verilmemektedir. Bu konuda anlayışlı olunması gerekir.

Bakımevimizden hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlarımız istediği hayvanı ücretsiz alabilirler. Ancak barınakta bulunan diğer hayvanlarında ihtiyacı olan mama, ilaç vb. gibi malzemelerin alınabilmesi amacıyla, bütçeleri doğrultusunda yardım etmeleri gerekmektedir.

Bakım evimizde misafir edilen hayvanlarımızın bakım ve tedavilerinin istenilen şekilde yapılabilmesi, beslenme ve istirahat saatlerinin gerektiği gibi düzenlenebilmesi için Bakım evimizin ziyaret gün ve saatleri aşağıdaki gibi düzenlenmiştir.

Ziyaret Günü Ziyaret Saati
Salı 10:00 – 12:00, 14:00 – 16:00
Çarşamba 10:00 – 12:00, 14:00 – 16:00
Perşembe 10:00 – 12:00, 14:00 – 16:00
Cumartesi 10:00 – 12:00, 14:00 – 16:00
Pazar 10:00 – 12:00, 14:00 – 16:00

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.