DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

”SÖĞÜT’TEN CİHANA DİRİLİŞİN RÜYASI”

”SÖĞÜT’TEN CİHANA DİRİLİŞİN RÜYASI”
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Genç Memur Sen ve Bilecik Belediyesi işbirliğinde hazırlanan GençDes projesi kapsamında gerçekleştirilen ”Söğüt’ten Cihana Dirilişin Rüyası” programı dolayısıyla ilimize gelen heyet, Bilecik’teki tarihi yerleri gezdi.
Ankara, Eskişehir, Söğüt, Bilecik, İznik ve Bursa şehirlerini kapsayan tur kapsamında ilimize gelen heyet, Söğüt ilçemizdeki tarihi yerleri gezerek, bilgi aldı.
Büşra Konaktaş ve Sevde Keskin Koordinatörlüğünde hazırlanan proje  kapsamında ilimize  gelen heyet, Şeyh Edebali Türbesi, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Tarihi Belediye Binası, Tarihi Saat Kulesi ve Yaşayan Şehir Müzesini gezdi.
Bilecik Belediyesi Görevlisi Arkeolog Umut Özdemir’in rehberlik ettiği heyet, ilimizdeki iki günlük programları kapsamında Tarih Şeridinde ok attı, hatıra fotoğrafı çektirdi. Programları kapsamında, Yaşayan Şehir Müzesini de ziyaret eden heyete, Bilecik Belediyesi tarafından aşure ikram edildi.
BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”GENÇLERİMİZİN TARİHİ BİLİNCİNE KATKI SAĞLAYAN PROJELERİN PAYDAŞI OLMAKTAN ONUR DUYUYORUZ”
Belediye Başkanı Selim Yağcı; tarih bilincinin pekiştirilmesi ve rüyadan dirilişe doğru ilerleyen tarihi süreci yakından görmek amacıyla düzenlenen tur kapsamında ilimize gelen heyet üyelerine hitaben konuşma gerçekleştirdi.
Bilecik Belediyesi olarak son derece önemli ve büyük bir projede paydaş olarak yer aldıkları için duyduğu memnuniyeti ifade ederek; ”Dirilişin, Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri, Şeyh Edebali Diyarı, Ertuğrulgazi Sancağı Bilecik’te sizleri ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk yaşıyoruz. Dünyaya 6 asrı aşkın süre boyunca hak adalet ve medeniyet dağıtan Şanlı Osmanlı Devletinin kurulduğu yerdir Bilecik. Bu anlamda sizleri burada ağırlamaktan dolayı ayrıca mutlu olduk. Bilecik Belediyesi olarak, her zaman bu tür çalışmalarda yer almaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen konferansta ayrıca Atatürk Dil ve Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Şaban Abak tarafından öğrencilere, Beylik’ten Devlete konulu konferans verdi.
Yorumlar

  1. Arazgül Recepova dedi ki:

    Bu muhteşem gezi için spor ve turizim bakanlığına Başda Büşra hanım Sevde hanım olmak üzere bunlara yardım eden görevli gençlere özellikle de Tugba Taha ve Furkan kardeşimize çok çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Bilecik “Genç Memur Sen” ve Belediye Başkanlığına bize gösterdiği ilgi ve alakası için çok teşekkür ediyorum Osmanlı devletinin başkenti Söğütden başlayan bu gezimiz tarihi “Soğüt’ten Cihana Diriliş Rüyası” programı çok anlamı ve güzel geçtiğini söyleyebilirim. Biz ecdadımızın Anadolu topraklarında Selçuklu Devleti dağıldıktan sonra bir kez daha toparlanıp Bilecik’te başlayan yolculuğıyla Dünyayı ele geçiren (kendilerinin hükümdarlık etmedik topraklarında da yürüttüğü sıyaseti ve mertliği cömertliği ile etgili olan) Büyük Osmanlı Devletinin çok manidar ilk adımlarını yerinde görmek bizim için unutulmayacak, hatıralarımıza kazınan, duygulandıran, gururlandıran harıka bir gezi oldu. Burada rehberlik eden hocalarımızın yetenekli bilgileri sayesinde Dünyayı etkileyen mütiş tarihimizi daha aydın bir şekilde akıllarımıza kazıdık. Gezimiz tek kelimeyle MUHTEŞEMDİ.