DOLAR
32,5020
EURO
34,5924
ALTIN
2.500,14
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C

SIFIR ATIK PROJESİ CAN DOSTLARIMIZA YEMLİK VE YUVA OLDU

SIFIR ATIK PROJESİ CAN DOSTLARIMIZA YEMLİK VE YUVA OLDU

 

Bilecik Belediyesi tarafından Sıfır Atık projesi kapsamında kullanılmayan malzemelerden yapılan yemlikler ve kulübeler, şehrin dört bir köşesinde sokak hayvanlarının hizmetine sunuldu.

Sosyal belediyecilik anlamında birçok güzel çalışmayı gerçekleştiren Bilecik Belediyesi Sıfır Atık projesi kapsamında kullanılmayan malzemeleri, Bilecik Belediyesi Atölyelerinde işleyerek, beslenme noktası ve kulübeler yaptı.

Hazırlanan beslenme noktaları ve kulübeler, şehir merkezi ve şehir dışındaki alanlara bırakıldı ve yem konularak, kedi ve köpeklere sunuldu.

VETERİNER HEKİM NEDRET AVCI:

‘’SOKAK HAYVANLARI SOĞUKTA 17 SAAT AÇ KALDIĞINDA ÖLEBİLİYOR’’

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, gerçekleştirdikleri çalışma hakkında verdiği bilgide; sokak hayvanlarının soğukta 17 saat aç kaldıklarında ölebildiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

‘’Bilecik Belediyesi olarak geçtiğimiz yıllardan itibaren güzel bir çalışmayı uygulamaya koyduk. Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde can dostlarımıza hizmet ederken, aynı zamanda dışarda olanları da aç bırakmamaya gayret gösteriyoruz. Sıfır Atık projesi kapsamında belediyemizin kullanılmayan malzemelerinden yemlikler ve kulübeler yaptık. Bunları şehrimizin merkezi ve dışındaki birçok noktaya bıraktık. Amacımız hem sokak hayvanlarını korumak hem de bunu sıfır atık projesinde değerlendirmektir. İnsanlarımızdan isteğimiz bıraktığımız bu sokak hayvanları beslenme noktaları ve kulübeleri korumaları gerekli yem ve suyu bırakmalarıdır. Çünkü sokak hayvanları aç kaldıklarında saldırganlaşıyor hatta soğukta 17 saatin üzerinde aç kaldıklarında ölebiliyorlar. Bu anlamda vatandaşlarımızın bu konuda bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Bizler de belirli aralıklarla bu noktalara yem ve su bırakarak, can dostlarımızı kışın zor şartlarından korumuş olacağız’’ ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARDAN BİLECİK BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Pelitözü Mahallesi sakini Gülsüm Bulamacı ise ‘’Bilecik Belediyesi’ne ve Belediye Başkanımız Nihat Can’a çok teşekkür ediyoruz. Sokak hayvanlarının yoğun olduğu mahallemizin belirli noktalarına yemlikler ve kulübeler bıraktılar. Ben de bu kulübe ve yemliklere yem koyarak, onları açlıktan ve soğuktan korumaya çalışacağız’’ ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinleri de çalışmadan duydukları memnuniyeti belirterek, Belediye Başkanı Nihat Can ve belediye personeline teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.