DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

ŞEYH EDEBALİ TÜRBESİ VE TARİH ŞERİDİNE ZİYARETÇİ AKINI

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ TÜRBESİ VE TARİH ŞERİDİNE ZİYARETÇİ AKINI

Kuruluş ve Kurtuluş Şehri Bilecik, gerek Şeyh Edebali Türbesi gerek Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi olmak üzere birçok tarihi yerleri ziyaret etmek için yurt içinden her gün yüzlerce misafiri ağırlamaya devam ediyor.

Hergün 7’den 70’e, yüzlerce konuğun ziyaret ettiği Bilecik’e son dönemlerde yerli turist akını oluyor.

Gençlik Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, Fatih Eğitim ve Rehberlik Derneği öncülüğünde düzenlenen “Rehberin izinde Alimin dizinde” projesi kapsamında Bilecik’e gelen 30 öğrenci, Şeyh Edebali Türbesi’ni ziyaret ettikten sonra Osmanlı Padişahları Tarih Şeridini gezdi.

Gençlik Spor bakanlığı destekli proje kapsamında ilk olarak Çanakkale ve Bursayı gezen gençlere, Bilecik Belediyesi Görevlisi Arkeolog Ertuğrul Gündüz ve Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Alan Sorumlusu Engin Beyce ağırladı.

Proje kapsamında ilk aşama olarak yaz kur’an kursları düzenlendiğini, ikinci aşamada ise bu gezilerin yapıldığını belirten dernek rehberi Bilal Tayyip Apaydın, “Biz Bilecik’te böyle güzel bir ortam olduğunu bilmiyorduk. Şeyh Edebali türbesi’nde bulunan tarih ve kültür şeridini çok beğendik. Burada 9 dakikalık bir sinevizyon gösterisi izledik. Bilecik’te bunların olduğunu biliyor olmamız bundan sonra her gezimize Bilecik’i dahil edeceğimizin bir göstergesi oldu.” ifadelerini kullandı.

Grubun,  Bilecik gezisinin ardından Ankara’ya hareket edeceği bildirildi.

BOZÜYÜK YAZ SPOR OKULU KURSİYERLERİNDEN BİLECİK GEZİSİ

Bozüyük Belediyesi Yaz Spor Okulları futbol grubundan oluşan 36 kişilik grup, Bilecik Şeyh Edebali türbesini gezerek, tarihi yerler hakkında bilgi aldılar.

Türbe ziyaretinde bulunan ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridini gezen sporculara izletilen sinevizyon gösterisinin ardından Bilecik belediyesi Görevlisi Arkeolog Ertuğrul Gündüz ve Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Alan Sorumlusu Engin Beyce tarafından bilgiler aktarılırken, sporculara Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan  “Diriliş” isimli dergi dağıtıldı.

Bilecik gezisine, Bozüyük belediyesi yaz spor okulları futbol grubundan 36 öğrencinin aileleri ile birlikte katıldığını ifade eden Bozüyük belediyesi spor tesisleri sorumlusu Serdar Sayitoğlu, “Voleybol grubu öğrencilerimiz ile birlikte geçtiğimiz hafta Çifteler’e bir gezi düzenledik, futbol grubumuz ile bu hafta buraya geldik. Bundan sonraki süreçte diğer gruplarımızla da seyahatlerimiz devam edecek” dedi.

2 IMG-20160826-WA0001 IMG-20160826-WA0009 1 4

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.