DOLAR
32,3583
EURO
34,9921
ALTIN
2.326,20
BIST
9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

SEVGİ VE KARDEŞLİK SOFRASI SÖĞÜT’TE KURULDU

SEVGİ VE KARDEŞLİK SOFRASI SÖĞÜT’TE KURULDU
Bilecik Belediyesi, birlik ve beraberlik ayı olan Ramazan’da Söğüt’te gerçekleştirilen iftar programı ile birlik ve beraberlik tablosuna Söğüt’e taşıdı.
Söğüt Ertuğrulgazi Ortaokulu’nda gerçekleştirilen ve binlerce vatandaşımızın katıldığı iftar programına, Belediye Başkanımız Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti Bilecik Kadın Kolları Başkanı Gülcan Namal, AK Parti Söğüt İlçe Başkanı Mesut İpekçi, İl Müftüsü Necati Akkuş, ilçe başkanları ve ilçe teşkilatı ile vatandaşlar katıldı.
BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”ŞEHRİMİZİN HER BİR NOKTASINDA SEVGİ VE KARDEŞLİK SOFRALARI KURUYORUZ”
Müftü Necati Akkuş’un duasıyla iftarların açıldığı programda konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Söğüt’te Ertuğrulgazi Ocağında olmaktan duyduğu memnuniyet belirterek, şunları kaydetti:
”Söğüt’ümüzde düzenlemiş olduğumuz iftar programına teşrif ettiğiniz için teşekkür ediyor, sevgi, saygı ve muhabbetlerimi bildiriyorum. Değerli kardeşlerim, Ramazan rahmet ve bereket ayı. Sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberlik ayı. Aynı zamanda paylaşma ve yardımlaşma ayı. İşte böyle dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun beşiğinde yaşama şerefine erişmiş insanlar olarak, böyle mübarek bir ayı, geleneklerimize, örf ve ananelerimize uygun bir şekilde değerlendirme çabası içerisindeyiz. Şehrimizin her noktasında kardeşliğimizi teşkil edecek iftar sofraları açıyoruz ve kardeşlerimizle aynı lokmayı bölerek yemenin haklı hazzını, mutluluğunu yaşıyoruz. Bu akşam da bizleri sofralarınıza konuk ettiğiniz için sizlerle aynı ortamda olma fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bu akşamın organizasyonunda büyük çaba harcayan Söğüt İlçe Teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Cenabı Allah hepimizi, Ramazan ayını en güzel şekilde geçirip, bayrama eriştirsin ve nice Ramazan aylarına kavuştursun İnşallah” şeklinde konuştu.
AK Parti Söğüt İlçe Başkanı Mesut İpekçi ise Bilecik Belediyesi tarafından Söğüt’te çok güzel bir organizasyon gerçekleştirildiğini belirterek, ”Öncelikle iftarımıza teşrifleriniz için teşekkür ediyorum. Cenabı Allah, birlik ve beraberliğimiz hiçbir zaman bozmasın. Ben şimdiden, bütün İslam aleminin Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
”BİLECİK’TE ÇOCUKÇA RAMAZAN”
Bilecik Belediyesi tarafından bütün mahallelerde gerçekleştirilen ve mahalle sakinleri arasındaki sevgi ve kardeşlik duygularını pekiştiren Ramazan İftarları, aynı zamanda çocukların da yüzlerini güldürüyor.
Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ”Bilecik’te Çocukça Ramazan” konsepti Söğüt’e taşınarak, buradaki çocuklarımız aktivitelerle eğlenceli anlar yaşadı.
Hacivat ve Karagöz Perde Gösterileri, Nasrettin Hoca ile İbiş ve Memiş Perde gösterileri ile de keyifli anlar yaşayan çocuklara, Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan Diriliş dergileri dağıtıldı.
Daha sonra şişme oyun grupları, Balon Bahçesi, Maskot ve oyun kahramanlarının gösterileri ile de Ramazan eğlencelerinin tadını çıkaran çocuklar, Anadolu Müzikali ile hoşça vakit geçirdi.

https://youtu.be/Z0qXr5PfYSw

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.