DOLAR
32,3154
EURO
35,1147
ALTIN
2.292,51
BIST
9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

SELİM YAĞCI TDBB YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNE TEKRARDAN SEÇİLDİ

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI TDBB YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNE TEKRARDAN SEÇİLDİ

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) 4. Olağan Genel Kurulu’nda, yapılan seçimler ile tekrar yönetim kurulu üyesi olarak seçildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantı; TDBB Başkanı Karaosmanoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili ve TDBB’nin Kurucu Genel Başkanı Erol Kaya, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Azerbaycan Adalet Bakanlığı Yerel Yönetimler Çalışma İş Merkezi Başkanı Mehdi Selimzade tarafından açılışı gerçekleştirilen “Osmanlı Belgelerinde 1. Dünya Savaşı ve 100. Yılında Çanakkale Zaferi” sergisiyle başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Topkapı Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda ayrıca TDBB’nin tanıtım filmi, Türkçe ve İngilizce olarak gösterildi.

Birlik Başkanı Karaosmanoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye’de son günlerde herkesin yüreğini yakan acı olayların yaşandığını, şehit düşen polis, asker ve kamu görevlilerini saygıyla selamladığını ifade ederek, “Ruhları şad olsun” dedi.

Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu, bu tür karışıklıkların ve saldırıların üstesinden gelebilecek gücü bulunduğunu dile getiren Karaosmanoğlu, “Bunlara asla pabuç bırakmayacağız. Allah hepsine rahmet eylesin, mekanları cennet olsun” diye konuştu.

Kurul, faaliyet, denetim ve mali raporunun sunumuyla devam eden toplantıda, Birlik tüzüğünün bir maddesinde yapılan değişikliğin ardından, kapanan bazı belediyelerin üye aidat borçlarının silinmesi oy birliğiyle kabul edildi. Kurulda daha sonra birlik organlarının seçimine geçildi. İbrahim Karaosmanoğlu, yeniden birlik başkanlığına seçildi. Karaosmanoğlu ve yeni yönetim kurulu, 2015-2018 yılları arasında görev yapacak. Gerçekleştirilen seçimde Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, tekrar yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı gerçekleştirilen toplantı ve yapılan seçimler hakkında yaptığı kısa değerlendirmede Bilecik’in, TDBB yönetim kurulunda üye olarak tekrar temsil edileceğini belirterek, alınacak kararlarda ve elde edilecek güzel sonuçlarda Bilecik’in de söz sahibi olacağını kaydetti.

Toplantı, katılımcıların aile fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.