DOLAR
32,3695
EURO
35,0258
ALTIN
2.325,72
BIST
9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Selim Yağcı aday adaylığı resmi başvurusunu yaptı

Selim Yağcı AK Parti Bilecik milletvekili aday adaylığı resmi başvurusunu yaptı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı görevinden istifa ederek, 24 Haziran genel seçimlerinde milletvekili aday adaylığı resmi başvurusunu yaptı.

AK Parti Bilecik İl Başkanlığına ve Bilecik Valiliğine istifasını dilekçesini veren Yağcı, AK Parti Bilecik il binasında düzenlenen basın toplantısında , 24 Haziran genel seçimlerinde  milletvekili aday adaylığı resmi başvuru formunu AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık’a teslim ederek yaptı.

Yağcı, basın toplantısında  yaptığı konuşmada, buruk bir şekilde başlangıç yaptığını belirterek,  ” 14 yıl önce 2004 tarihinde şehrimize hizmet etme yolcuğuna başladık ve acısıyla tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle sizlerle birlikte şehrimizin her karışına bir şeyler yapma çabası, gayreti içerisinde olduk.  Allah’a çok şükürler olsun bu zamana kadar da şehrimize hayal denilen birçok projeleri gerçekleştirdik. Tabi çalışma hayatı içerisinde eksiklikler, aksaklıklar, sıkıntılar da olur. Bunları zaman içerisinde telafi etmeye ve en iyisini yapma, en güzeline ulaşma noktasında çaba harcadık. Biliyorsunuz bizim partimizde 3 dönem kuralı var. 3 dönem sonucunda genel merkezimiz böyle bir uygulamayı yapıyor ve bunu da ben çok doğru olarak görüyorum. Şehirler veya yapılan görevler farklı gözlerle, farklı gönüllerle arada el değiştirmesi ve bu noktalarda yapılmasının ben önemli olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde oluşan gelişmeler çerçevesinde seçim süreçleri değişti. Ülkemizin bulunduğu konum itibariyle 24 Haziran 2018’de seçi yapılması karar verildi. Bu durum itibariyle zaten bu dönemin sonucunda bizim üçüncü dönemimiz son bulacaktı. Bizde hem şehrimize hem ülkemize daha farklı bir konumda hizmet etmemiz gerektiğine inanıyoruz ve bu düşüncelerimizi Cumhurbaşkanımıza ve genel merkezimize ilettik. Genel merkezimizden dün akşam gelen cevap sonucunda da bizim aday adayı olarak partimize başvurabileceğimiz bu konuda izin verildiğini ifade ettiler. Bizde il başkanımızla bu konuya ilişkin olarak paylaştık ve bugün programların yoğunluğu Ankara’daki diğer trafiğin yoğunluğu sebebiyle sabahın bu erken saatinde böyle bir başlangıcı hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Ben tabi ki bunlara ilişkin olarak, çok hızlı olduğu için, çok geniş kapsamlı bir basın toplantısı yapma ortamı da bulamadık. 14 yılımızı acısıyla, tatlısıyla, eksiğiyle, fazlasıyla neler yaptık, neleri yapamadık bunlara ilişkin olarak değerli basın mensuplarımızla ayrı bir basın toplantısını da uygun bir zaman dilimi içerisinde gerçekleştireceğiz. Bu konuda her zaman söylüyorum, geçen sürenin her saniyesinin hesabını verebilecek konumdayız. Bunun biz gerekçesiz, kamu menfaati düşünülmeden yaptığımız en küçük bir davranışın olduğunu düşünmüyorum. Tabi bu bir sonlanma değil. Yeni bir başlangıç inşallah Allah’ın izniyle ve bundan sonra burada edindiğimiz tecrübeyle, deneyimle bundan sonra şehrimize daha güçlü bir şekilde el ele, gönül gönüle vererek Bilecik’in sesini Ankara’da eğer bizlere bu yetkiyi halkımız verirse Bilecik’in sesini güçlü bir şekilde Ankara’ya iletmeye ve oradaki o gür sesle Bilecik’in menfaatleri doğrultusunda şehrimize ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Yağcı’nın istifasının ardından Bilecik Belediye Başkanı olarak görevi kimin sürdüreceğini belediye meclisinin olağanüstü toplanarak belirlenmesi beklenirken, Belediye Meclis Başkanlığını ise Şadan Turhan’ın izinli olması nedeniyle Şükrü Selöz’ün sürdüreceği öğrenildi. Önümüzdeki günlerde belediye meclisi olağanüstü toplanarak belediye başkanını belirleyecek.

Basın toplantısına AK Parti Merkez İlçe Başkanı  Nail Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Ümran Karayiğit,Gençlik Kolları Başkanı Onur Şeker, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

 

Yorumlar

  1. SERMİN dedi ki:

    HAYIRLI OLSUN SAYIN BAŞKANIM…
    BİLECİK’E VERMİŞ OLDUĞUNUZ HİZMETLER İÇİN SİZE MİNNETTARIZ.
    GEREK BİLGİSİ VE TECRÜBESİYLE GEREK SOSYAL ALANDAKİ TAVIRLARIYLA SAYIN NUSRET TOSUN’U BAŞKAN OLARAK GÖRMEK İSTERİZ.