DOLAR
32,5047
EURO
34,5967
ALTIN
2.492,34
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
25°C
Bilecik
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

Şehit edilen Koca Yunus için gıyabi cenaze namazı kılındı

Bilecik Şerifpaşa Camisinde Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca ve şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı.
AK Parti Bilecik Gençlik Kolları tarafından öğle namazına müteakip Şerifpaşa Camisinde kılınan cenaze namazına AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Ak Parti Bilecik İl Başkanı Kadir Bayrak,İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım,AK Parti Bilecik Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz,Gençlik Kolları üyeleri,partililer ve vatandaşlar katıldı.
Gıyabi cenaze namazının ardından konuşan AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Ramazan Bayramının ardından, Suruç’ta meydana gelen patlamadan sonra ülkede terör örgütlerinin bir takım eylemlerle, vatandaşlarımızın huzurunu kaçırdıklarını ifade ederek, Bayramdan beri devam eden süreçte birçok vatan evladının, güvenlik güçlerinin, sivil vatandaşlarımızın terör eylemlerinin kurbanı olduklarını hatırlattı.
Eldemir, şöyle devam etti:
”Bu konuda millet olarak üzgünüz.Ama şunu da özellikle ifade etmek istiyorum. Millet olarak güçlü bir milletiz. Devlet olarak güçlü bir devletiz. Bu ülkenin birliğine beraberliğine, ortak bütünlüğüne kastetmek isteyen bütün şer odakları, bütün terör örgütleri, eninde sonunda hakettikleri cezayla cezalandırılacaktır.Bu noktada bütün güvenlik güçlerimiz, bu terör faaliyetleri sona erdirilmesi için, son terörist te yok edilinceye kadar mücadelesini sürdürecektir. İnşallah en kısa sürede bu huzursuzluk ortamı giderilir ve bunun neticesinde de ülkemiz tekrar son 3 yılda yaşadığımız huzurlu ortamına tekrar geri döner.
2 gün önce Diyarbakırda daha önce AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığımızı yapmış kardeşimiz şehid edildi. Tek suçu kirli emellere alet edilmeyen, kirli emellerle mücadele eden bir siyasi partide Genlik Kolları Başkanlığı yapmış olmasıydı. Başka hiçbir suçu da yoktu ama biliyorsunuz terör önce masumları hedef alır ve bununla birlikte bir çok insanımızı şu anda katlediyorlar. Askerimize bir takım inthar eylemleriyle, bombalı eylemlerle güvenlik güçlerimize saldırmaya çalışıyor. Bunlar hakettiği cezayı alacak. İnşallah en kısa sürede bu terörün kökü kazılacak.”

AK Parti Bilecik İl Başkanı Kadir Bayrak, Ramazan Bayramından sonra yaşanan süreçte birçok şehit verdiğimizi ve bu hafta içinde Diyarbakırda AK Parti’nin bir dönem Gençlik Kolları Başkanlığını yapan Yunus Koca’nın şehid edildiğini anımsatarak, Bilecik Gençlik Kolları Başkanlığının sessiz kalmayarak böyle bir organizasyon düzendiklerini söyledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, devam eden terör saldırıları sonucu geçmişte de birlikte görev yaptığı Yunus Koca’nın şehid olduğunu, kendisini rahmetle andıklarını ve terörü kınadıklarını ifade etti.

AK Parti Bilecik Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz ise, ”Ne güzel bahar gelecekti memleketime Ne güzel bahar gelecekti memleketime, Karadeniz Dağları’nda horon tepecek, Cudi’de halaylar çekecektik beraber… Hayalet şehir Diyarbekir… Şehirde bütün kepenkler kapalı. Gökyüzünde helikopterler, caddelerde zırhlı güvenlik araçları var. İlçelerden insanlar göç ediyor. Ne için? Bu şehirde çocukların umudu yok. Annelerin yüreği ağzında. Babalar kara kara düşünüyor. Gençler yine anlamsız şekilde ölüyor. Mutlu musunuz? Bir tarafta teknesi batıp, kıyılara vuran çocuk yaşta mülteci bedenleri, bir tarafta bombalarla parçalanmış çocuk bedenleri. Yuhh bize bee.! Bugünlerde vicdanı rahat uyuyan var mıdır? Hadi yüreğiniz yetiyorsa mezara Türklüğünüzü, Kürtlüğünüzü götürün. Kimse size ırkın ne diye sormayacak. Rabbin kim diye soracaklar efendi!” Senin yazdıklarının üzerine koyacak bir şeyimiz yok Yunus. Rabbim bize, senin o büyük hayallerini gerçekleştirmeyi, memleketimizin her yerinde barışı, huzuru ve kardeşliği hâkim kılarak, sana kıyan insanlık düşmanlarını kahretmeyi nasip etsin. Rabbim bize senin gibi ismine yaraşır bir ömür yaşamayı nasip etsin Kardeşim. Rabbim seni cennetine kabul etsin.”dedi.

DSC_2304 DSC_2305 DSC_2321 DSC_2345 DSC_2367 DSC_2379 DSC_2396 DSC_2406 DSC_2422DSC_2304 DSC_2305 DSC_2321 DSC_2345 DSC_2367 DSC_2379 DSC_2396 DSC_2406 DSC_2422

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.