DOLAR
32,5756
EURO
34,8857
ALTIN
2.439,77
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

ŞEHİR, MERMER ve NESNELER ETKİNLİĞİ…

BİLECİK MERMERİ

ŞEHİR, MERMER ve NESNELER ETKİNLİĞİ” ile TANITILACAK

Mermer sektöründe Türkiye ekonomisinde önemli yer tutan İlimizin ve Bilecik Mermerinin ulusal ve uluslararası pazarda daha çok tanıtılmasına ve bilinirliğinin artırılmasına, Bilecik’in Mermer ile tanıtılmasına destek olmak amacıyla Bilecik TSO ve BEBKA işbirliğiyle uzun zamandır yürütülen çalışmalar sonucunda İlimizde 2 – 14 Eylül 2015 tarihleri arasında ŞEHİR, MERMER ve NESNELER ETKİNLİĞİ düzenlenmesine karar verildi.

BEBKA Bilecik Yatırım Destek ofisinde 2 Temmuz Perşembe günü Şehir, Mermer ve Nesneler Etkinlik Programı detaylarının belirlenmesi amacıyla 3. toplantı düzenlendi. Toplantıya Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Osman KELEŞ, BEBKA Genel Sekreteri Tamer DEĞİRMENCİ, BEBKA Birim Başkanı Jülide ALAN, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük MYO Müdürü Yrd. Doç Dr. Murat YURDAKUL, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Prof. T. Fikret UÇAR, Anadolu Üniversitesi Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem MUMCU UÇAR, Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden Öğr. Gör M. Emin ARSLAN, Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden Arş. Gör. Barış DERVİŞ, Outwork firmasından Mehtap TAŞTEMEL, Anıl MATUR, Ufuk OĞHAN, BEBKA, Eskişehir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü, Engin YÜKSEL, BEBKA, Uzman, Feyza YAPAR, BEBKA Bilecik Yatırım Destek Birimi, Buğra KANMAZ ve tasarımcı Selin KOŞAĞAN katıldı.

Toplantı sonucunda belirlenen taslak programa göre Şehir, Mermer ve Nesneler Etkinliği programı şu şekilde belirlendi. Şehir, Mermer ve Nesneler Etkinliği dünyaca ünlü tasarımcı İsmail ÖKLÜGİL, DEMİRDEN DESİGN, Heykeltıraş Doç. Rahmi ATALAY ve diğer tasarımcı ve heykeltıraşların katılımıyla 2 Eylül 2015 Çarşamba günü İlham Gezileri başlayacak. İlham gezileri kapsamında Tasarımcılar, Heykeltıraşlar ve Akademisyenler ve tasarım gurubu öğrencileri İlimiz merkez ve ilçelerindeki tarihi yapıları ve mermer işletmelerini ziyaret edecekler. 3 Eylül 2015 Perşembe günü düzenlenecek İlham Toplantısında ise gerçekleştirilen ziyaretler sırasında yapılan gözlemler paylaşılarak, mermerle ilgili çalışılacak nesneler ve objeler belirlenecek. 4 Eylül – 14 Eylül 2015 tarihleri arasında ise tasarım ekipleri Bilecik mermerini kullanarak farklı şehir mobilyaları ve objeleri tasarlayacaklar. Tasarlanan şehir mobilyaları ve objeler İlimizde farklı mekânlarda sergilenerek halkla bütünleşmesi sağlanacaktır. Etkinlik sonunda gerçekleştirilecek Mermer Zirvesi ile yapılan çalışmalar anlatılarak etkinlik sonlandırılmış olacak. Ayrıca Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen tüm çalışmalar kayıt altına alınarak film ve kitap haline getirilecek, ulusal ve uluslararası fuar ve organizasyonlarda sergilenerek Bilecik’in ve Bilecik Mermerinin tanıtımına katkıda bulunulacaktır.

IMG_2678 IMG_2677

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.