DOLAR
32,5540
EURO
34,9597
ALTIN
2.449,32
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

ŞANLIURFA MUHTARLAR DERNEĞİ’NDEN ZİYARET

Şanlıurfa Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Halil Haktankaçmaz ve üyeleri Bilecik’i ziyaret etti.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, PelitözüGölparkta muhtarlarla bir araya gelerek, Bilecik’in tarihi, coğrafi ve kültürel yapısı hakkında bilgi vererek, Bilecik denildiğinde ilk akla Osmanlı ve Osmanlı’nın kurulduğu topraklar geldiğini söyledi.

Bilecik’in en büyük zenginliğinin tarihi dokusu olduğunu ifade eden Vali Nayir, şunları kaydetti:

“Bilecik bölgenin küçük illerinden olmasına rağmen tarihi ve sanayi yönüyle ağırlığı daha fazladır. 300’e yakın sanayi tesisi var ve ağırlıklı olarak toprak sanayisi bulunuyor. Toprağımızdaki üç ana hammadde seramik yapımı için uygun. Büyükşehirlere yakın olma avantajını iyi kullanıyoruz. Üretilen ürünlerin çoğunluğu ihraç edilmektedir. İşsizliği olmayan bir şehrimiz. İşsiz varsa, işini beğenmeyenlerdir. Tarım olarak da zengin bir iliz. 4 ayrı coğrafi bölgede toprağı olan tek şehirdir.”

1994-1999 yılları arasında Şanlıurfa’da görev yaptığını hatırlatan Vali Nayir, “Bu tür geziler Bilecik’in tanınmasına vesile oluyor. Başka bölgeleri tanımak gerekir.  Anadolu coğrafyasındaki diğer kültürleri de bilmek ve ufkumuzu genişletmemiz lazım. Gittiğiniz yeri hem tanıyorsunuz hem de kendinizi tanıtıyorsunuz” dedi.

Dernek Başkanı Haktankaçmaz da Vali Nayir’in misafirperverliğinden büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Vali Nayir, ziyaret anısına heyete, Bilecik’i tanıtıcı çeşitli hediyeler verdi. Heyet daha sonra Şeyh Edebali Türbesi, Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi ile Dursun Fakıh türbesini ziyaret etti.

muhtar2 muhtar1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.