DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
ALTIN
2.325,70
BIST
9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Sançim işçileri iş bırakma eylemlerine başladı

Sançim işçileri eylemlerine devam ediyor. Bu sabah bir saatlik iş bırakma eylemleri ile yönetime ciddi olduklarını, şartların düzeltilinceye kadar devam edeceklerinin sinyalini verdiler. Cam Keramik-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ay açıklamasında;

“Yıllardır düşük ücretlerle, kötü koşullarda çalışmaya mahkum edilen Sançim Bilecik Çimento işçileri sendikamız Cam Keramik-İş’e üye oldular.

Sançim Bilecik Çimento işçileri bir haftadır fabrikada yemek boykotu yapmakta ve vardiya giriş ve çıkışlarında alkışlarla, ıslıklarla holding yönetimine dertlerini anlatmaya çalışmaktadır.

Sançim işçileri bu sabah bir saat iş bırakarak fabrika yönetimini uyarmıştır. Öğlen paydosunda da bir saat iş bırakılacaktır. Sançim işçileri taleplerinin karşılanmaması durumunda üretimden gelen güçlerini kullanmaktan geri durmayacak, mücadeleye kararlılıkla devam edecektir.

Sançim işçileri insanca çalışma koşulları ve insanca yaşanacak bir ücret için, Er-Çim-San Holding yönetimine sesleniyorlar. Talepleri haklı ve meşrudur. Sendika seçme özgürlüğü anayasal bir haktır. İşçilerin hak arama eylemleri anayasal bir haktır. İnsanca yaşayabilmek için insanca bir ücret istemek haktır. Baskılara, zulme karşı direnmek haktır. Ve bu haklarını sonuna kadar kullanmaktan asla çekinmeyecektir.

Cam Keramik-İş Sendikası olarak bir kez daha fabrika yönetimine çağrıda bulunuyoruz: Sançim Bilecik Çimento’da çalışan üyelerimizin sorunlarının çözülmesi için çağrılarımıza cevap verin. Sendikamızın görüşme talebine cevap verin. İşçilerimizin talepleri gayet makul ve haklı taleplerdir.

Sançim’de iş barışının sağlanmasının tek yolu işçilerin kendi seçtikleri sendika ile masaya oturmanızdır. Aksi takdirde bir haftadır süren yemek boykotu ve bugün bir saat iş bırakma ile başlayan eylemlerimizin devamında üretimden gelen gücümüzü kullanmak da dahil her türlü meşru haklarımızı sonuna kadar kullanmakta tereddüt etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

sançim

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.