DOLAR
32,5488
EURO
34,9371
ALTIN
2.445,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Salgın Nedeniyle Tam Kapanmaya Geçiyoruz

Salgın Nedeniyle Tam Kapanmaya Geçiyoruz. Bugün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Nisan itibariyle tam kapanmaya geçileceğini açıkladı.

Bugün akşam saatlerinde kabinenin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupanın açılma sürecine girdiği bir dönemde, bizim geride kalmamak için vaka sayılarımızı süratle 5 binin altına indirmeliyiz, bu nedenle 29 Nisan’dan 17 Mayıs günü sabah saat 05:00 e kadar tam kapanma olacağını açıkladı.

Ayrıca kabine toplantısı sonrası yaptığı basın açıklamasında salgın sürecinde verilen desteklere ilişkin; “Koronavirüs salgını, dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Bu süreci ülkemiz ve milletimiz için en iyi şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede sağlık uygulama tebliğ listesinde yer alan işlemler için yüzde 10 ile yüzde 20 oranında artış yaparak sağlık sistemimizi destekledik. Diyaliz hizmetlerinin bedelini yüzde 20 arttırdık. Sosyal güvenlik kurumu bütçemize maliyeti 7 milyar lirayı geçen bu hizmetlerin milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Hem salgın dönemini hem Ramazan ayını gözeterek patates ve soğan dağıtımlarında 103 bin tonu geride bıraktık.” dedi.

Yaşanan salgın döneminde vatandaşlardan özel hastanelerde yoğun bakım ve aşı hizmetlerinden dolayı ücret talep edildiğinin şikayetlerini aldıklarını ve yapılacak başvurunun ardından ücret talebinde bulunan kurumlara gerekli işlemin yapılacağını şu ifadelerle duyurdu; “Özel hastanelerde yoğun bakım ve aşı hizmetlerinden dolayı ücret talep edildiğine dair şikayetler alıyoruz. Vatandaşlarımızdan hiçbir ücret talep edemez. İlave ücret talebiyle karşılaşan vatandaşlarımız kurumlarımıza bildirirlerse gereken neyse hemen yapılacaktır.”

Muhtarların aşılama sürecinin başlayacağını da açıklamasında ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilerleyen saatlerde İçişleri Bakanlığı tarafından tam kapanma ile ilgili genelgenin yayınlayacağını duyurdu.

Salgın Nedeniyle Tam Kapanmaya Geçiyoruz

29 nisan saat 19’dan başlayıp 17 mayıs 2021 sabah 5’e kadar tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Üretim imalat, temizlik gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç tüm işyerlerine ara verilecektir.
Kamu personeli uzaktan çalışmaya yönlendirilecektir.

Yeme içme sektöründe paket servis ile hizmet verilecek. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak.
Anaokulu, kreş, 8’inci ve 12’nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir.

Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.

Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir.

İhtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkamayan yaşlılarımız VEFA ekiplerinden destek isteyebileceklerdir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.