DOLAR
32,5166
EURO
34,5622
ALTIN
2.491,61
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Çok Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Sağlık Turizmi Master Planı Hazırlanıyor

Sağlık Turizmi Master Planı Hazırlanıyor

Sağlık turizmi açısından Bursa’nın imkân ve niteliklerinin tespit edilmesi, Bursa’nın bu alanda dünya pazarında yer edinerek marka olabilmesi, sağlık turizmi ile ilgili kısa ve uzun vade stratejilerinin belirlenerek ortak bir yol haritasının çıkarılması amacıyla Bursa Sağlık Turizmi Master Planı hazırlıkları başladı.

Bu amaç doğrultusunda Bursa Valiliği öncülüğünde ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) koordinasyonunda, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT), Uludağ Üniversitesi, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve ilgili diğer kuruluşların temsilcilerinden oluşan bir çalışma ekibi kuruldu.

Ekim ayından itibaren yürütülen Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nda düzenlenen toplantıda ele alındı. Toplantıya BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci’nin yanı sıra BEBKA uzmanları, Bursa Valiliği, Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT), Uludağ Üniversitesi ve Bursa Sağlık İl Müdürlüğü’nün ilgili personeli katıldı.

Sağlık Turizmi konusunda ilgili tüm paydaşların katılımıyla hazırlanması hedeflenen master plan kapsamında Bursa’daki mevcut durumun analizi için sektör paydaşlarıyla yüz yüze görüşmeler şeklinde anketler gerçekleştirildi. Bu kapsamda hastaneler, tıp ve tedavi merkezleri, oteller, seyahat acenteleri, tur şirketleri ve organizasyon firmaları üst düzey yetkililerinden oluşan toplam 35 paydaş ziyaret edildi.

Plan çalışmalarının durumu ve bundan sonraki yapılması gereken faaliyetlerin ele alındığı toplantıda ayrıca Sağlık Serbest Bölge projesi için de bir çalışma grubu kuruldu. Ocak ayı içerisinde yapılacak olan katılımcı toplantılar ile planın son haline getirilmesi hedefleniyor

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.