DOLAR
32,5056
EURO
34,5851
ALTIN
2.498,66
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN BİLECİK’E 1174 BİSİKLET

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN BİLECİK’E 1174 BİSİKLET

-SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN BİLECİK İL VE İLÇELERİNDE KAMU KURUMLARINA 1174 BİSİKLET DAĞITILDI.

Sağlık Bakanlığı tarafından  yürütülmekte olan “ Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı “2015-2018”  kapsamında toplumda fiziksel aktivitenin teşviki ve çevresel faktörlerin iyileştirilmesinde  farkındalık sağlamak üzere Bilecik Şeyh Edebali  Üniversitesi, Bilecik Belediyesi, Bozüyük Belediyesi, Osmaneli Belediyesi, Pazaryeri Belediyesi,  İl Müftülüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine  Bilecik Valiliği himayelerinde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından  1174 adet bisiklet dağıtıldı.

“Sağlık için hareket et” sloganı ile ortaya çıkan hareketli hayat programı kapsamında Bilecik Şeyh Edebali Stadyumu’nda gerçekleştirilen teslim törenine Bilecik Valisi Süleyman ELBAN,  Bilecik Ak Parti Bilecik Millet Vekili Halil ELDEMİR, Bilecik Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ömer BALCI, Bilecik Müftüsü Necati AKKUŞ, Ak Parti Bilecik İl Başkanı Fikret KARABIYIK, Belediye Başkanları, Yardımcıları ve Kamu Kurumları temsilcileri ve Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Ak Parti Milletvekili Halil ELDEMİR; Sağlık Bakanlığının Türkiye’de son yıllarda çok ciddi gelişim ve değişim gösterdiğine vurgu yaparak,” Gerçekleştirilen projelerde Bakanlığımız tarafından asıl hedeflenen, sağlıklı yaşam için hasta olmadan hastalığa tedbir alınmasıdır. Obezite, diyabet ve bunun gibi pek çok hastalığın erken aşamalarında fiziksel etkinliklerin önemini vurgulayarak bu yönde çalışmalar yapıyor ve projeler üretiyor. Projenin mimarı olan Eski Sağlık Bakanımız  Mehmet MÜEZZİNOĞLU’na ve şu an bu projeyi yürüten Sağlık Bakanımız Recep AKDAĞ’a  şahsım ve tüm hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

ELDEMİR’in ardından konuşmasını gerçekleştiren Bilecik Valisi Süleyman ELBAN;” Ülkelerin refah düzeyinin artması doğrultusunda insanların bedensel aktivitelerinin azalması gelişmiş toplumlarda obezitenin artmasına neden olmaktadır. Ülkemizde son yıllarda sayısı artan obezite gibi sağlık problemlerini önleyici sağlık hizmetleri kapsamında igili kurumlar çalışmalar başlattı.Cumhurbaşkanımızın talimatıyla belediyelere bisiklet yollarının çoğaltılması ve standartlarının yükseltilmesi talimatını verdi. Önceki yılda Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bisiklet kampanyası başlatılmış bisiklet turnuvalarına da kendileri katılmıştı. Bunların hepsi bu aktivitenin öneminin altını çizmek için yapılmıştı. Bugünde burada 1174 bisikletin dağıtımı yapılacak. İnşallah bu bisikletler depolarda kalmaz. Tüm insanlarımızın aktivitesinin artmasına vesile olur. Daha sağlıklı nesillerimizin yetişmesine vesile olur diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın belirtmiş olduğu doğrultuda bisiklet yolu çalışmalarına hız veren ve ilçeye kazandırılan bisiklet yolu neticesinde Bozüyük Sağlık Bakanlığı tarafından Bilecik genelinde 400 bisiklet ile en çok bisiklet dağıtılan ilçe oldu. Konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI; ” İlçemize kazandırdığımız bisiklet yolu projemiz üzerine başvurduğumuz Sağlık Bakanlığımızdan ilimize 1174 adet bisiklet gelmiş olup gerçekleştirdiğimiz başarılı proje üzerine 400 bisiklet ilçemize tahsis edilmiştir. Sağlık Bakanımız Recep AKDAĞ’a ve Milletvekilimiz Halil ELDEMİR’e desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından stadyumda bulunan öğrencilere bisikletleri dağıtıldı ve ilçelerde dağıtılmak üzere gönderilen bisikletler belediyeler tarafından ilçelere götürülmek üzere araçlara yüklendi.  Alanda bulunan öğrenciler ve aileleri Sağlık Bakanlığı’nın projesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

 

MYS_5963 MYS_5971 MYS_5984 MYS_5994 MYS_6004 MYS_5831 MYS_5834 MYS_5838 MYS_5847 MYS_5850 MYS_5859 MYS_5863 MYS_5868 MYS_5872 MYS_5877 MYS_5891 MYS_5895 MYS_5904 MYS_5908 MYS_5923 MYS_5933 MYS_5940 MYS_5951

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.