DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
ALTIN
2.308,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Rektör Beydemir Tıp Fakültesinin Hayırlı Olmasını Diledi

Rektör Beydemir Tıp Fakültesinin Hayırlı Olmasını Diledi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Bilecik’e Tıp Fakültesi kurulması yönünde alınan kararın ardından açıklamada bulundu.

Rektör Beydemir Tıp Fakültesinin İlimize Hayırlı Olmasını Diledi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulmasına yönelik 2704 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı, 30 Haziran 2020 tarih ve 31171 sayılı Resmî Gazete’de yayımlandı.

Kararın ardından açıklamada bulunan BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’a ve YÖK üyelerine teşekkür ederek, verilen kararın Bilecik’e ve Ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Kararın yayımlanmasının ardından, Rektörlük idari kadrosunun katıldığı toplantıda konuşan Rektör Beydemir, göreve gelirken Üniversitenin gelişimiyle ilgili kurdukları önemli hayallerden birisinin bugün itibarıyla gerçekleştiğini söyledi. Bilecik’te Tıp Fakültesi kurulmasının çok önemli bir gelişme olduğunun altını çizen Rektör Beydemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

En büyük arzumuzdu

BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, ”Her hayırlı işin başı ‘Bismillah’ olduğu için, biz de bu işe başlarken ‘Bismillahirrahmanirrahim’ ile başladık ve öyle de devam ediyoruz. Başta, bize böyle bir nimeti nasip eden Rabbime hamd ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Tıp Fakültesinin Bilecik’e ve bu bölgeye hizmet edebileceğini ifade ettiğimizde bizi dikkate alarak destekleyen Sayın YÖK Başkanımıza ve değerli YÖK Üyelerine teşekkür ediyorum. Ayrıca, desteklerini esirgemeyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’e, Sağlık Bakan Yardımcımız Sayın Halil Eldemir’e, Bilecik Milletvekillerimiz Sayın Selim Yağcı ve Sayın Yaşar Tüzün’e teşekkür ediyorum. Başta Sayın Valimiz Bilal Şentürk olmak üzere Tıp Fakültesi kurulma fikrinin ortaya çıkmasından itibaren desteklerini esirgemeyen Bilecik İl Sağlık Müdürü Sayın Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin ile ilimizin mülki ve yerel idaresine bu süreçte yanımızda olmaları vesilesiyle teşekkür ediyorum.  Müjdesini yeni aldığımız Tıp Fakültemiz ilimize ve bölgemize hayırlı olsun. Bu durum, Üniversitemiz ve bölgemiz için önemli bir gelişmedir. Samimiyetle ifade etmek istiyorum ki, Tıp Fakültesi, göreve geldiğimizden bu yana Üniversitemize kazandırmak için arzu ettiğim, en önemli akademik birimdi.” dedi.

Samimi çalışmalarınız meyvelerini vermeye başladı

Toplantıya katılan idari amirlere teşekkür eden Rektör Beydemir; “Bu başarı, sizlerin samimi çalışmasıyla gerçekleşti. 02 Haziran 2020 tarihli Üniversitemiz Senatosu kararı sonrasında Yükseköğretim Kuruluna resmi olarak başvurusunu yaptığımız Tıp Fakültemiz 1 aydan kısa bir süre içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın olurlarıyla 30 Haziran 2020 tarihi itibarıyla resmen kurulmuştur. Bu süreçte mesai kavramı gözetmeden çalıştınız ve çalışıyorsunuz. Bizim işimiz ekip işidir. Biz de çok kısa zamanda çok güzel bir ekip olduk ve bu da meyvelerini vermeye başladı. Tıp Fakültesi bunun bir örneğidir. Cenab-ı Hak sizin samimi çalışmalarınıza binaen bizim üzerimizde meyvelerini gösterdi ve gösterecek inşallah. Allah nasip ederse hep birlikte daha çok hizmetlerimizin olacağına inancım tamdır.”

Çalışmalar vakit kaybetmeden başlayacak

Tıp Fakültesinin kurulma çalışmalarına vakit kaybetmeden başlanacağını belirten Rektör Beydemir, gerekli çalışmaların titizlikle yürütüleceğini ifade etti. Kararın ardından Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’le görüştüğünü belirten Rektör Beydemir, kendisini makamında ziyaret ederek Tıp Fakültemizin en kısa sürede faaliyetlerine başlayabilmesi için istişarelerde bulunacağını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.