DOLAR
32,5130
EURO
34,9419
ALTIN
2.434,97
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Ramazan Kurtulmuş’tan Milletvekili aday adaylığı ile ilgili açıklama

Ak Parti Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş 31 Ocak cumartesi günü gerçekleşecek ‘’5. Olağan İl Kongresi’’ öncesinde parti binasında yeni il başkanı adayı Kadir Bayrak ile kameralar karşısına geçerek ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Kurtulmuş,il başkanı adayı Kadir Bayrak’ın yapılan istişareler sonucunda aday olarak belirlendiğini belirtirken,kendisiyle alakalı olarak  milletvekili aday adaylığını 10 Şubat tarihinden sonra açıklayacağını söyledi.

31 Ocak itibari ile 5. Olağan il Kongremizi de yapacağız.

Basın toplantısda konuşan Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı;
Çok değerli yol arkadaşlarım. Bildiğiniz gibi Ak Parti teşkilatlarında seçim süreci 5. Olağan kongre süreçleri geçtiğimiz kasım ayından itibaren başladı. Biz öncelikle ince kongrelerimizi yaptık. İlçe kongrelerimiz neticesinde ilçe başkanı arkadaşlarımız görevlerini tazelediler yenilediler yollarına devam ediyorlar. İlçe kadın ve gençlik kolları kongrelerimizi de bir çoğunu tamamladık. Önümüzdeki ay onlar da tamamlayacağız. 31 Ocak itibari ile 5. Olağan il Kongremizi de yapacağız. İl Kongremize Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı, Genel Başkan Yardımcısı ve teşkilattan sorumlu bölge sorumlumuz gelecek.

Süreçten teşkilatımız güçlenerek çıktı.

Teşkilat seçimleri sürecinde partimizin genel olarak bir yol ve yöntem var. Biz daha önceki süreçlerde 2001 yılında kurulan partimiz bir çok kongre sürecinden geçti. Daha önceki yıllarda yapılan kongre sürecinde çift listeyle gidilen adaylıklarda, teşkilatların ufak tefek kırgınlıklar yaşadığı bunu o süreçten sonra büyüttüğü ve bunların partimize zarar verdiği gözlendiği için Genel Merkez böyle bir karar aldı. Bu karar neticesinde bizim teşkilatlarımıza teşkilat başkanı adayı olarak gösterilecek arkadaşlarla ilgili geniş çaplı bir temayül yapıldı. Teşkilatlarımızla birlikte, mahalle temsilcilerimize, köy temsilcilerimize kadar yönetim kurulu üyesi daha önce görev yapmış arkadaşlarla beraber, ilçe başkanları il başkanları, milletvekili , il koordinatörleri ve genel merkez teşkilat sorumluları ile birlikte yapılan istişare neticesinde ilçe teşkilatlarında aday gösterilecek arkadaşlar belirlendi ve kongreye gidilme kararı alındı. Bu şu anlama gelmiyor, o belirlenen arkadaş aday olmayacak diye bir şart yok. Ama bizim teşkilat mensubu arkadaşlarımız ilin tümünde yapmış olduğumuz ilçe kongrelerinde başka aday müracaat etmedi ve aday çıkmadı ve biz kongrelerimizi şenlik havasında yaptık. Neticede bu süreçten teşkilatımız güçlenerek çıktı. Amacımız da hedefimiz de buydu.

Kadir Bayrak kardeşim bizden aldığı bayrağı daha ileriye taşıyacak.

Genel Merkezimiz bu süreç içerisinde daha önce uzun yıllar görev yapmış il başkanları ile ilgili farklı bir tasarruf kullanma düşüncesine sahip olmuş. Neticede Genel Merkezin yaptığı istişareler neticesinde Türkiye’de 30’dan fazla İl Başkanı arkadaşımız başka görev verilmek üzere görevlerine devam etmediler. Bu arkadaşların yerine yeni aday arkadaşlar belirlendi. Biz de bu süreç içerisinde önümüzdeki süreçte farklı bir şekilde değerlendirilmek üzere aday olmuyoruz. Yapılan istişareler sonucunda inşallah Kadir Bayrak arkadaşımız önümüzdeki kongrede aday olacak. Kadir Bayrak kardeşim bizden aldığı bizden aldığı bayrağı daha ileriye taşıyacak.

Ramazan Kurtulmuş Milletvekili Aday Adaylığını 10 Şubat’tan sonra açıklayacak !

Biz elimizden geldiği kadar toplumun isteğini taleplerini eleştirilerini dikkate alarak toplumun tümünü kucaklamak gerekçesiyle, insanların taleplerini dertlerini, sıkıntılarını dinleyip yerine getirme gayesinde olduk ama takdir toplumundur.
Aday adaylığı müracaat süresi başlamadan kendi adımıza aday adayıyız deme şansımız yok. İnşallah 10 Şubattan sonra bununla ilgili düşüncemiz netleştiği zaman bunu da paylaşacağız.

_DSC0135

_DSC0136

 

Yorumlar

  1. Bilecikli dedi ki:

    Ramazan baskan bilecige vekil olmali en hayirli kisi o