DOLAR
32,5020
EURO
34,5924
ALTIN
2.500,14
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C

Proje Onaylandı: Haklarınızı Bilin Ki Toplum Yaşasın

 

Proje Onaylandı: Haklarınızı Bilin Ki Toplum Yaşasın

Bilecik İnsan Hak ve Değerli Koruma Derneği önderliğinde , Belediyemiz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Memur-Sen Bilecik Şubesi, Bilecik Barosu ve Bilecik Kent Konseyi işbirliğinde hazırlanan ”Haklarınızı Bilin Ki Toplum Yaşasın” konulu proje, İçişleri Bakanlığı yardımları kapsamında onaylandı.

Bilecik’te yaşayan herkesin demokratik bir çevrede insan haklarına saygı gösteren, sorumluluklarının bilincinde, haklarını kullanan bir vatandaş olmalarına, katkıda bulunmayı hedefleyen proje hakkında ,İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arge birim sorumlusu Mustafa Kan, İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği (BİHDER) Başkanı Hüsnü Geyik ile Kent Konseyi Divan Başkanı Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, Başkanımız Selim Yağcı’ya bilgi verdi.

Başkanımız Selim Yağcı, ziyaretten dolayı memnun olduğunu belirterek,  BİHDER ‘in güzel çalışmalar ortaya koyduğunu ifade etti.

Derneğin çalışmalarını taktirle karşıladığını dile getiren Başkanımız Selim Yağcı, şunları kaydetti:

” Onaylanan yeni projemizle gurur duyuyoruz.  Demokrasi ve insan haklarına ilişkin yaptığınız bu proje gerçekten çok önemlidir. Bu konularda toplumun bilinçlendirilmesi de çok önemlidir. Demokrasi öncelikle çoğunluğun bu noktada, yönetimi gerçekleştirmesi olarak geçse de aslında demokrasi bir kültürdür ve insanları empati kurma alışkanlığına yöneltme anlamında rolü bulunuyor. Bizler, hepimiz söz olarak demokrasi isteriz ama ‘benim dediğim olursa demokrasi güzeldir’ anlayışı vardır bizim toplumumuzda. Demokrasiyi gerçek zemininde insan hakları çerçevesinde ve kutsal hakları gözeterek, öğrenilmesi, öğretilmesi ve bu alışkanlıkların oluşturulması son derece önemlidir. Onun için sizlerin yaptığınız bu projeler sayesinde gençlerin ve halkımızın bilinçlenmesinde çok faydalar vardır. Zaten bir toplumun gelişimi ilerlemesi de böyle olur. Birden de her şeyin olması da mümkün değildir. Bu anlamda derneğimizin yaptığı bu çalışma, gerçekten her türlü taktire değerdir. İnşallah biz Bilecik Belediye Başkanlığı olarak da bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşen görevi sonuna kadar yaparız.

BİLECİK’İ FİZİKİ ANLAMDA OLDUĞU GİBİ SOSYAL VE KÜLTÜREL ALANDA DA ÖNE ÇIKARIYORUZ

Şehirlerin sadece fiziki alt yapı ve üst yapı çalışmaları ve gelişmeleriyle bir yerlere gelemeyeceğinin altını çizen Başkan Selim Yağcı, şöyle devam etti:

”Toplumlar sadece yol ve köprüler yapmakla da ileriye gitmez. Toplumların top yekün gelişimi ancak bu tür kültürlerin kazandırılması daha da önemlidir. Birçok bina, yol ve köprü yaparak, fiziki anlamda bir şeyler yapabilirsiniz. Ancak bunların uygun ve yerinde kullanımı, verilecek eğitimle olur. Birbirimizin hakkına ve özgürlüğüne bu anlama saygı göstermek verilecek eğitimlerle sağlanır. İşte bu anlamda şehrin fiziki olarak gelişimi ile kültürel anlamda gelişimi bu tür projelerin meyvesidir aslında. Bu projemiz de birlikte yaptığımız bir proje. Onun için birlik ve beraberlik içinde olmak çok önemlidir. Yine bu proje, bizim de sloganımızda olduğu gibi ‘Hep birlikte daha iyiye ve daha güzele’ şeklindeki dileğimize katkı sağlayacak bir proje olur diye ümit ediyorum. Ben bu anlamda hem dernek başkanı ve yöneticileri olmak üzere emeği geçen bütün paydaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah bu projeyi hep birlikte en iyi şekilde gerçekleştiririz.” dedi.

”HAKLARINIZI BİLİN Kİ TOPLUM YAŞASIN” PROJESİ

Proje hakkında Başkanımız Selim Yağcı’ya bilgi veren Kan, Başkanımız Selim Yağcı’nın son iki yıldır yaptıkları bütün projelere destek verdiği için teşekkür etti.

Başkanımız Selim Yağcı’nın önemli desteklerinden dolayı öncelikle kendisini ziyaret ettiklerini dile getiren Kan, şunları söyledi:

”Haklarınızı bilin ki toplum yaşasın” projemiz onaylanarak,  İçişleri Bakanlığı yardımları kapsamında yaklaşık 51 bin hibe desteği aldık. Projemiz, insan hak ve değerlerini koruma ve demokrasi bilincini oluşturma amacını güden bir proje. Projemizin en büyük destekçilerinden birisi de Bilecik Belediyesidir. Uygulama aşamasındaki ilk toplantıyı sizinle yapmak istedik. Projemiz, 6 ortağı olan bir proje. Bunlar, Bilecik Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Memur-Sen Bilecik Şubesi, Baro ve Kent Konseyi’nin desteğiyle bu projeyi yapmaya çalışıyoruz. Bir yıl sürecek projemiz. Kasım 2013 itibariyle başlayıp, Ekim 2014 tarihine kadar tamamlanacak bir proje. Uygulamalar kapsamında çalışmalarla ilgili olarak sizlere bilgi vereceğiz.  Projemizin en büyük faaliyeti ise Haziran 2014’te başlayacak, büyük bir çalıştay olacak. 600 kişiden oluşacak bir çalıştay düzenlemeyi planlıyoruz. Tabi ki bu büyük faaliyetin yanında il içinde çeşitli çalışmalarımız olacak. Merkez ilçelerimizde insan hakları ile ilgili eğitim programları düzenleyeceğiz. Bu eğitimlerle 2 bin 500 kişiye ulaşmayı hedefliyoruz.  1000 kişiye farkındalık anketi uygulaması olacak. Ayrıca ,”Demokrasi Yaz Okulu ” çalışmamız var. Bozüyük ilçemizde Ticaret Meslek Lisesi bünyesinde yer alan Adalet bölümü öğrencilerimiz var. Burada meslekleri konusunda demokrasi yaz okulları düzenleyeceğiz. Yine okullarımızda İnsan hakları ve demokrasi konularında yarışmalar düzenleyeceğiz ve bütün yaptığımız bu projeleri web sayfamızda duyuracağız” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.