DOLAR
32,3640
EURO
34,9533
ALTIN
2.325,55
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Bilecik’te.

Bilecik Belediyesi, Şubat ayı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen programda; Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Dünya, Kur’an-ı Kerim ve Ezanı Şerif Okuma Birincisi Mehmet Erarabacı ve Sanatçı Abdullah Beyhan, Bileciklilerle buluştu.

 

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa; Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanımız Selim Yağcı, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Dünya, Kur’an-ı Kerim ve Ezan Okuma Birincisi Mehmet Erarabacı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Sanatçı Abdullah Beyhan birbirinden güzel ilahileri seslendirdiği programın son bölümünde ise İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Peygamber Efendimiz ve Sahabelerin hayatına ilişkin bilgiler aktardı.
Yoğun bir katılımın olduğu programda Peygamber Efendimiz ve Sahabelerinin hayatlarından güzel örnekler sunan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Bilecik’in de birçok yönüyle kadim bir şehir olduğunu ve Osmanlı Cihan İmparatorluğunun doğduğu topraklar olması hasebiyle kendileri için de büyük bir öneme sahip olduğunu kaydetti.
Belediye Başkanımız Selim Yağcı ise programın sonunda yaptığı konuşmada; Bilecik’te güzel ve anlamlı bir gece daha yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:
”Belediyemiz tarafından bu gece şehitlerimizin anısına, onları hatırlamak ve onlara rahmet okumak niyetiyle gerçekleştirdiğimiz bu güzel programa hoşgeldiniz. Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. Salat ve Selam Peygamber Efendimiz ve onların ashabının üzerine olsun, şehitlerimizin üzerine olsun. Cenabı Hak hep böyle anlarda güzel insanlarla güzellikler içinde bizleri bir araya gelmeyi nasip etsin. İnşallah ahiretimizde de bizleri Resulü Ekremine komşu eylesin. Bu akşam bizlere bu güzellikleri yaşatan Nihat Hocamız başta olmak üzere, Dünya Hafızlık birincisi kardeşimiz Mehmet Erarabacı ve Sanatçımız Abdullah Beyhan ile organizasyon ekibine çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanımız Selim Yağcı, konuşmasının ardından Nihat Hatipoğlu, Mehmet Erarabacı ve Abdullah Beyhan’a, üzerinde Osmanlı Arması bulunan tablo hediye etti.
İzleyicilerin büyük bir ilgiyle takip ettiği program, Dünya, Kur’an-ı Kerim ve Ezan Okuma Birincisi  Mehmet Erarabacı’nin Ezan’ı Şerifi okuması ve Nihat Hatipoğlu’nun dua etmesiyle son buldu.

 

belekomahaber4 belekomahaber belekomahaber2

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.