DOLAR
32,3773
EURO
35,0541
ALTIN
2.326,75
BIST
9.105,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Peygamber Efendimizin Sevgisi Salonları Doldurdu

Peygamber Efendimizin Sevgisi Salonları Doldurdu

Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen ve İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı ”El Beşir” adlı programda, Peygamber Efendimizin hayatı anlatıldı.

Peygamber Efendimize olan sevgiden dolayı dolup taşan Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde ayrıca, İlahi Sanatçısı Ahmet Kemal Bacak, sevilen ilahilerini seslendirdi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, programda yaptığı konuşmada, Bilecik’in ruh dünyası ile Peygamber efendimize olan sevginin oldukça dolu olduğunu gördüklerini belirterek, katılımcılarak teşekkür etti.

Bilecik’te güzel ve verimli bir geceyi birlikte geçirdiklerini dile getiren Başkan Selim Yağcı, Peygamber Efendimizin en büyük müjdeleyici olduğunu belirterek, şunları söyledi:

”Bilecik’in Peygamber efendimize olan sevgisi ve muhabbeti o kadar büyük ki ne kadar büyük salonlar yapsak da yine az geliyor. Ancak sizler yaptığımız bu tür etkinliklere ilgi gösterirseniz, sizler için daha büyük yerler yapmak için kendimizde güç buluruz. Daha önceki dönemlerde her istediğimiz programı ilimizde yeterli mekanlar olmadığı için gerçekleştiremiyorduk. Allah’a çok şükürler olsun ki hedeflediğimiz gibi planladığımız gibi ve sizlerin duası ile vermiş olduğunuz desteklerle, bu yıl Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’mizi hizmete açtık. İnşallah bundan sonra da bu tür güzel etkinlikleri birlikte yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

OSMANLI DEVLETİNİN 715. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Başkan Selim Yağcı, konuşmasında Osmanlı Devleti’nin kuruluşunun 715. yıl dönümünü de kutlayarak, ”Bizler o devletin kurucularının bulunduğu topraklardayız ve bu gece, o devletin padişahlarının da rehberi olan Alemlerin rehberi, rahmet peygamberi, müjdeleyicilerin en müjdeleyicisini anmak için bir araya geldik. Bizlerin burada bir araya gelmesine vesile olan mesai arkadaşlarımı ve organizasyon ekibine teşekkür ediyor, selam ve saygılar sunuyorum. ” şeklinde konuştu.

İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’da Bileciklilerin Peygamber Efendimize olan sevgisini, proğrama olan yoğun katılımlardan anladığı belirtti.

Bilecik’in de Konya, Erzurum, İstanbul kadar Peygamber ve Allah sevdalısı olduğunu sözlerine ekleyen Döngeloğlu, ”Bizler bu akşam Peygamber efendimizin hayatından kesitler dinlemek ve onları uygulamaya çalışmak için toplandık. Bilecik, Şeyh Edebali, Dursun Fakih, Osman Gazi gibi büyük ve değerli zatların yaşamış olduğu bir yer. Böyle bir programın burada gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız Selim Yağcı Bey olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bilecik’i şu ana kadar hep sessiz ve sesi duyulmayan bir şehir olarak biliyorduk. Ancak son yıllarda gerçekleştirilen etkinliklerle ve sizlerin böyle yoğun ilginizle Bilecik’in sesini de duyduk.” ifadelerini kullandı.

Programda İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Peygamber Efendimizin müjdeleyici özelliği ile ilgili hayatından kesitler sunarken, İlahi Sanatçısı Ahmet Kemal Bacak ise sevilen ilahilerini seslendirdi.

Program, Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın İlahiyatçı Yazar Döngeloğlu ve Sanatçı Ahmet Kemal Bacak’a üzerinde Osmanlı Arması bulunan tabak hediye etmesiyle son buldu.

Programda ayrıca Sanatçı Ahmet Kemal Bacak, Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya, sanata va sanatçılara olan desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verirken,Başkanı Selim Yağcı ise Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan’a çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.