DOLAR
32,5969
EURO
34,7289
ALTIN
2.496,30
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

PELİTÖZÜ BİLECİK’İN EN PRESTİJLİ MAHALLESİ OLMA YOLUNDA

PELİTÖZÜ BİLECİK’İN EN PRESTİJLİ MAHALLESİ OLMA YOLUNDA
Belediye Başkanı Selim Yağcı, Pelitözü Köyü sakinleri ile bir araya geldiği istişare toplantısında yerleşim yerinin mahalle olarak şehire bağlanması için 8 Ocak’ta yapılması planlanan oylama ile ilgili köy sakinlerine bilgi verdi.
Pelitözü Köy Kahvesinde gerçekleştirilen toplantıda köylülere bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ayrıca sorulan sorulara da cevap verdi.
Aldıkları bütün kararları vatandaşlarla istişare ettiklerini ve vatandaşın görüşü dışında bir çalışma yapmadıklarına vurgu yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, amaçlarının Pelitözü ile birlikte Bilecik’in önünü açmak ve gelişmesine katkı sağlamak olduğunu kaydetti.
”ŞEHRİMİZ PELİTÖZÜ VE BURSA YOLUNA DOĞRU BÜYÜYOR”
”Bilecik değişiyor ve gelişiyor” ifadesine yer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, yeni dönemde güzel çalışma ve projeler hazırladıklarını belirterek, şunları söyledi:
”Şehirler değişiyor ve gelişiyor. Bilecik’imizde göreve geldiğimizde Bahçelievler ile Hürriyet Mahallelerimizin yarısı hatta yüzde 70 boş arsa ve arazi idi. Ama bugün oralarda neredeyse eve ve bina yapacak yer kalmadı. Oralarda her yer doldu. Bilecik’te bu gelişim ve değişim sürecinden faydalanıyor. Bilecik’in gelişim ve değişim noktası bulunduğunuz nokta olan Pelitözü ve Bursa yönüne doğru gidiyor. Onun için Pelitözü Köyümüzün daha güzel hizmetlerle, belediyemizin tüm imkanları ile faydalanmasını istiyoruz.
PELİTÖZÜ’NE DOĞALGAZ, ALT YAPI, ULAŞIM VE SU GİBİ BÜTÜN HİZMETLERİ GETİRMEK İSTİYORUZ”

Pelitözüne doğalgaz, alt yapı, ulaşım ve su gibi bütün hizmetleri getirmek istediklerini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
”Okul Müdürümüzün de belirttiği gibi buranın doğalgaz, asfalt, yol ve diğer tüm imkanlardan faydalanmasını istiyoruz. Aynı zamanda şehrin önünün açılması ve daha rahat bir şekilde gelişmesini istiyoruz. Bunun için köyün isminin mahalle olması gerekiyor. Önümüzdeki 8 Ocak günü oylama yapılacak. Eğer, sizler şehir içine dahil olarak, şehrin yararlandığı bütün imkanlardan faydalanmak istiyoruz derseniz, bu anlamda belediye katılım konusu gerçekleşmiş olacak ve daha iyi hizmet almış olacaksınız. Okulumuzdan parklarımıza, spor tesislerimizden alt yapı hizmetlerine varıncaya kadar herşey yapılacak. Bakın şimdi Pelitözü birçok imkandan faydalanmaya başlıyor. Yeni hastanemiz buraya çok yakın bir yerde yapılıyor. İhalesi tamamlandı, kısa bir süre sonra inşaat çalışmaları başlayacak. Yeni organize sanayi aynı şekilde buraya yakın yerde yapılıyor. Bursa Bilecik yolu, malumunuz üzere buraya yakın. Birçok devlet kurumunun yeni binaları bundan sonra bu bölgelere yapılacak ve bu bölge çok daha cazip olacak.” dedi.
”AMACIMIZ PELİTÖZÜNÜN YAŞAM STANDARTLARINI YÜKSELTMEK”

Amaçlarının Pelitözü’nün yaşam standartlarını yükseltmek olduğun kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, şöyle devam etti.
”Belki bazılarınız diyecek ki ya bizler burada sakince yaşıyoruz. Ama biz sizinki yaşam kalitenizi artırmaya gayret göstereceğiz. Parklarınız yoksa park yapacağız, yollarınız düzgün değilse onları yapacağız, spor tesisleri yapacağız. Sizin buradaki yaşadığınız ortamı bozma gibi bir düşüncemiz yok. Bizim istek ve düşüncemiz, buradaki boş arsa ve tarlaları belli bir plan ve program dahiline sokarak, önümüzü açmak olacak. Pelitözü ve Bilecik’in gelişimini sağlamak için uğraşıyoruz. Böylelikle sizin de hayat standardınız yükselecek. Biliyorsunuz ki 5 yıl önce böyle bir çalışma daha yapmıştık. Ancak o zamanlar olumsuz bir sonuç çıktı. Eğer o gün bu karar alınmış olsaydı, bugün Pelitözünde doğalgazı hep birlikte kullanıyor olacaktık. Bir an önce buna ilişkin değişime karar verirsek, inşallah bundan sonra da diğer hizmetler noktasında üzerimize düşeni yapacağız. Bizler şu ana kadar okul müdürümüz ve muhtarımız ile sizleri hizmet noktasında yalnız bırakmamaya gayret gösterdik. Ancak burası köy statüsünde olduğu için hizmetleri belli ve sınırlı bir şekilde yapabiliyoruz.”
”İMAR KONULARINI HEP BİRLİKTE KONUŞUP GÖRÜŞEREK ÇÖZECEĞİZ”
Köy sakinlerinin arsa ve yer durumunu ilgilendiren imar konularındaki soruları da cevaplandıran Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Vatandaşlarımız oturdukları yerlerin durumu ile ilgili çözmemiz gereken konular var. Bizler buralarda teknik konudaki arkadaşlarımız ve muhtarımız ile köylü sakinlerimizin de görüşlerini alarak, adımlarımızı atacağız. Alt yapısıyla, ulaşımıyla ve su hizmetiyle kapsamlı bir düzenlemeyi insanlarımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.
”PELİTÖZÜNE İLK YAPACAĞIMIZ HİZMET BİR SENTETİK SAHA VE BİR DE HAMAMIN YENİLENMESİ OLACAK”
Yeni dönemde Pelitözü’ne ilk yapacakları hizmetler hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”İlk yapacağımız işlerden biri buraya güzel bir sentetik saha kazandırmak olacak. Çocuklarımıza burada 23 Nisan’a kadar güzel bir sentetik saha kazandıracağız. Bu hizmetleri daha rahat bir şekilde yapmış olacak. Muhtarımızın da belirttiği şekilde burada bir hamam varmış. Fakat güzel bir şekilde kullanılamıyormuş. Burada da gerekli düzenleme ve yenilemeleri yaparak, hizmete sunmak istiyoruz.” dedi
AMACIMIZ ŞEHRİN DÜZENLİ VE BİR PLAN DAHİLİNDE OLUŞMASINI SAĞLAMAKTIR”
Belediyemiz güçlü. Biz Pelitözünde çok büyük değerler olduğu için değil, az önce ifade ettiğimiz gibi şehrin bundan sonra da daha da planlı bir şekilde büyümesi. Yani önce yolları yapalım sonra ev ve binaları koyalım. Önce alt yapıları yapalım, sonra şehri oluşturalım. Biliyorsunuz önceleri evi yapıyorduk, daha sonra büyük sıkıntı ve masraflarla orayı bozup yol yapıyorduk. İlk defa Bilecik’te belediye bir adım öne geçme imkanı buldu. Bunu da sizlerin katkılarıyla gerçekleştirmek istiyoruz. Yani burada belediyecilik önden gitsin istiyoruz. Biliyorsunuz önceleri ya benim evimin önüne bir mıcır dökün ki ayağımız çamurdan kurtulsun. İlk defa Bilecik’te belediyenin öne geçme şansı oldu. Bu şansı sizlerin de desteğiyle iyi yönde kullanmak istiyoruz.”

BİZİ BİZ YAPAN EN ÖNEMLİ DEĞER BİRBİRİMİZİ SEVMEK VE HOŞGÖRÜYLE KARŞILAMAKTIR”
Gerçekleştirilen toplantıda birlik ve beraberlik mesajları da veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Ben hayatınızda huzur ve mutluluklar diliyorum. Memleketimiz ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor. Dünya karışık ve ülkemiz de hem içeriden hem de dışarıdan birçok hain ve düşmanla uğraşıyor. Tabi ki bizlerin birliği,beraberliği ve kardeşliği çok önemli. Allah rızası için birbirimizi yaratılanı yaradandan dolayı sevmek düsturuyla karşılamak. Birbirimizin küçük hataların hoş görmek ve daha çok kucaklaşmalıyız. Birbirinin seven toplumlar ve ülkeler de daha güçlü olur. Bu vesileyle vatan ve milletimiz için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla anıyor, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Memleketimizin bu badireleri de atlatacağına inanıyorum. Dışarıdan gelen zorluklardan korkmayalım. Bizlerin içeriden birbirimizi kucaklaması ve sevmesi çok önemli. Ben bu anlamda muhtarımız başta olmak üzere okul müdürümüz ve öğretmenlerimiz ile sizlere çok teşekkür ediyorum. Alınacak kararın Pelitözümüze, Bilecik’imize ve sizlere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
KÖY SAKİNLERİNDEN BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’YA TEŞEKKÜR
Köy sakinleri de gerçekleştirilen toplantı ile görüşlerinin alınmasından ve sorularına cevap bulmalarından dolayı duydukları memnuniyeti belirterek, Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.