DOLAR
32,4948
EURO
34,9777
ALTIN
2.439,12
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

Pazaryeri’nde Muhteşem Zafer Kutlamaları

Pazaryeri’nde Muhteşem Zafer Kutlamaları. Bilecik’in Pazaryeri İlçesinin Kurtuluşunun 100. yılında Pazaryeri Belediyesinin hazırladığı program büyük ilgi gördü.

Yaklaşık 7 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen zafer kutlamaları esnaf odaları, kurum ve kuruluşların konvoyuyla başladı. İlgiyle izlenen konvoyun ardından Hükumet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla devam etti.

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin’in günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında:

“Pazaryeri halkının düşmanı bozguna uğrattığı günün 100. Yılı kutlamalarımıza hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bugün, tam 100 yıl önce Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan, Kurtuluş mücadelesinde esareti, tarihin hiçbir döneminde kabul etmeyen karakteri yüksek Türk Milletinin Pazaryeri’nde ateşle imtihan olduğu gündür.

Bu kutlu gün, bu buram buram şehit kokan gün, vatanımızın kıymetini bilenlere, rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı bayrağımızdaki hilalle yıldızın anlamını bilenlere, derdi vatan olanlara, derdi Türk Milleti olanlara kutlu olsun..

Binlerce yıllık geçmişi ile kültürlerin beşiği, tabii güzellikler manzumesi, kalplerin hızlı attığı, güneşin, farklı battığı, Verimli toprakların bereketi, çalışkan insanların sıcaklığı var bu coğrafyada. Dört mevsimi başka bir bahar tatlılığı ile geçen cennetten bir köşe Pazaryeri. Bugün, yerel tarihimizin ulusal tarihimize ilham olduğu; ya kurtuluş ya ölüm ahdinin verilişinin günüdür. Bu bayram, bir dirilişin bayramıdır. Bugün, esenlik dolu günleri yaşayan bizlerin, bu cennet vatanı bize emanet eden ecdadımızı minnet ve şükranla anma günüdür.

Birimiz diğerimizi dışlamadan, birimizin inancı, kültürü, değer yargısı, ötekini yok etmeden; sevgi, saygı, hoşgörü içinde tarihimizi birlikte yazdık, coğrafyamızı birlikte güzelleştirdik. Bu kadim coğrafyada, bu değerlerle; biz et ve tırnak, taşla toprak gibi bir ve beraber yaşadık. Bu millet, geçmişte olduğu gibi bundan sonrada, acılarını, zor zamanlarını paylaşarak özgür, mutlu, müreffeh bir kader birliği içinde yaşayacaktır.

Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtacak mahiyet alır diyen ve bu cennet vatanı büyük fedakarlıklarla bizlere armağan eden, başta devletimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kutsal vatan toprağı için canlarını feda eden, aziz şehitlerimizi, merhum gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli aile fertlerine şükranlarımı sunuyorum. 5 Eylül Kurtuluş Bayramımızı kutluyor, hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum.”

Pazaryeri Belediye Başkanı Tekin’in konuşmasının ardından Pazaryeri Belediye Meclisinin aldığı kararla İlçe Kaymakamı Ferhat Altay’a Fahri Hemşehrilik Beratı takdim edildi. Yenişehir halk oyunları ekibi ve Bozüyük Mehter Takımının gösterilerinin ardından program yemek ikramıyla sona erdi.

Gece otogarda düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel sanatlar Müdürlüğü Halk Dansları Topluluğu ve Türk Halk Müziği sanatçısı Zara konseri yine yoğun katılımla gerçekleşti.

Sahneye ilk olarak Halk Dansları ekibi çıktı. Büyük alkış alan gösterilerinin ardından Başkan Tekin kendilerine teşekkür ederek hediye takdim etti. Daha sonra Pazaryeri ilçesinin yerel sanatçısı Caner Gürer kendi yazıp bestelediği şarkılarıyla hemşehrilerinden büyük alkış aldı.

Alanı dolduran 7 bin kişinin tezahüratları arasında Türk Halk Müziğinin güçlü sesi sevilen sanatçı Zara sahneye çıktı. Söylediği bir birinden güzel türkülerle Pazaryeri halkından büyük alkış aldı.

Pazaryeri ilçesinde ilk defa bu kadar kalabalık bir etkinlik düzenleyen Belediye Başkanı Zekiye Tekin alanı dolduranların en büyük başkan bizim başkan sloganlarıyla sahneye çıkarak kısa bir konuşma yaptı.

Başkan Tekin gecenin düzenlenmesinde büyük katkı sağlayan tüm sponsorlara teşekkür etti. Sanatçı Zara’ya çiçek ve Kınık Köyüne has toprak kahve seti hediye ederek kendisine teşekkür etti. Gece slayt gösterisiyle sona erdi.

Programa Ak Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Pazaryeri Kaymakamı Ferhat Altay, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, Genel Sekreter Seda Bayrakçı, Ak Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım, MHP İl Başkanı Muhammet Fatih Yaşar, Deva Partisi İl Başkanı Kadir Emre, Siyasi parti il ve ilçelerin başkan ve yönetim kurulları, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, İstanbul, Eskişehir, Bozüyük, Bursa ve Bilecik Pazaryerililer dernek yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.