DOLAR
32,4454
EURO
34,7775
ALTIN
2.442,56
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

PAZARYERİ’NDE “DAMIZLIK DÜVE DAĞITIMI VE ÇİLEK YARIŞMASI”

PAZARYERİ’NDE “DAMIZLIK DÜVE DAĞITIMI VE ÇİLEK YARIŞMASI”

Pazaryeri ilçesinde damızlık düve ve arılı kovanı dağıtımı ile çilek yarışması gerçekleştirildi.
Vali Ahmet Hamdi Nayir, Bozcaarmut köyünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada,
göreve başladığı günden itibaren, Bilecik’in önemi, kıymeti, tarihsel ve kültürel ağırlığı sebebiyle, gittikleri her kapıda büyük destek ve ilgi gördüklerini söyledi.
Problemlerin hükümet nezdinde mutlaka cevap ve karşılık bulduğunu ifade eden Vali Nayir, şöyle konuştu:
“Pazaryeri ilçemiz 2 yıllık görev sürem içerisinde, el sanatlarından tarımına, tarihi ve kültürel yapısına kadar birlik ve beraberlik içinde çalışma içerisinde oldu. Pazaryeri bu çalışmalarımızda bizleri hiç yalnız bırakmadı, hiç mahcup etmedi. Buda bizlerde farklı destek ve heves oluşturdu. Geçen yıllarda başlatılan çilek projemizin il ölçeğinde küçük destekleri kafi gelmeyince Orman Bölge Müdürlüğümüz bizim desteğimizi 5’e katlayarak bu projenin devamını sağladı. Ormanlarımız kıymetli. Orman köylerimizde ormanlarımız kadar kıymetli. Orman köylerimizin yerinde kalmasını, ormanlarımızın da tahrip olmadan geçimlerini sağlanmasını istiyor. Buna yönelik olarak değişik alternatifleri gündeme getiriyoruz. Bilecik’te görev yaptığımı süre içerisinde en çok desteğini gördüğümüz bakanlığımız Orman ve Su İşleri Bakanlığı oldu. Bunda emekli olan Müsteşar Yardımcımız Mustafa Eldemir’in gayreti ve desteği oldu. Sayın Orman Bakanımızda bizim ilimizi en çok ziyaret eden bakan oldu. Bütün bunların karşılığı olarak sizlerde burada bunun karşılığını gayretinizle, çabanızla verdiniz. En güzel ürünlerinizi göğsünüzü gererek, sergileme cesaretini gösterdiniz. Arzumuz hedefimiz şu ki, göçü geriye çevirebilmek. Köye göç geriye başladı. Bu konuda da inşallah Bilecik Türkiye’ye örnek olacak.”
Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun da kurum olarak amaçlarının
ormanları korumak, iyileştirmek, işletmek ve orman köylülerinin kalkındırmak olduğunu anlatarak, “Bizim işimiz orman köylüsünü kazandırmak, refah seviyesini yükseltmektir. Şimdiye kadar destek olarak 2 sığır veriyorduk, Orman ve Su İşleri Bakanımızın “2 sığır az bundan sonra köylülerimize 5 sığır” vereceksiniz talimatı verdi. İlk defa Bursa’da 5 sığır vermeye başladık. Bilecik’te ise Bozcaarmut köyünde başladık.” diye konuştu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ise 2014-2015 yıllarında iki etap halinde hayata geçirilen 125 dekar alanda yapılan “Çilek yetiştiriciliği” ile ilçenin ürün desenine yeni bir ürün kazandırdıklarını bildirdi.
Konuşmaların ardından 41 damızlık düve ve arılı kovan dağıtımı ile “En iyi çilek yetiştiriciliği” yarışmasında dereceye giren üreticilere hediyeleri verildi.
Etkinliğe, Kaymakam İbrahim Özdel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Alper Sır, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Bursa ORKÖY Şube Müdür Vekili Metin Alkan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı emekli Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir ile daire müdürleri ve köylüler katıldı.
DSC_3808

DSC_3822

DSC_3823

DSC_3828

DSC_3832

DSC_3835

DSC_3801

DSC_3807

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.