DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
28°C

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın Çalışmalarını Anlattı

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın 10 yıldır Pazaryeri’nde Yapılan Çalışmalarını Anlattı

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, ilçede göreve başladıkları 2009 yılından itibaren yapılan yatırımları ve çalışmalarını anlattı. Başkan Yalçın, 10 yıldır Pazaryeri ilçesine hizmet etmek için ekibi ile birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, bu 10 yıl zarfında Pazaryeri’nin bütün zenginlikleri bütün potansiyelini öne çıkararak gerekli yatırımları yaparak, Pazaryeri halkına vermiş oldukları sözleri tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Yalçın konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Şöyle geriye döndüğümüzde bu ilçe artık köy olacak, göç oluyor, artık buradan kaçmamız lazım denen bir ilçeden nüfusun durup, daha sonra yükselişe geçip ve nüfusun çoğaldığı bir ilçeden yatırımların geldiği bir ilçe konumuna geldik. İlçemiz bir turizm ilçesi, bir tarım ilçesi ve bütün zenginlikleri içinde barındıran coğrafi konumuyla da çok güzel bir yerdeyiz. Komşumuz olan Eskişehir, batı komşumuz olan Bursa, İstanbul, Ankara, Sakarya ve Kocaeli’nin tam merkezinde olan bir ilçe. Yerel yönetim olarak ekibimiz ile birlikte bu ilçenin potansiyellerini, zenginliklerini nasıl ortaya çıkarabiliriz diye projelerimizi hazırladık, planlarımızı uyguladık hayallerimizi ortaya koyduk ve geldiğimiz noktada hayallerimiz gerçek oldu.

369 km2’lik bir yüz ölçüme sahip ve %60’ı ormanlarla kaplı ilçemizde yeşilin her tonu var. Bunu biz ekibimiz ile birlikte nasıl değerlendirebiliriz diye düşünerek Eko turizmi hayata geçirdik. Turizm yönünden ilçemizi iyi bir yere getirerek, halkımızın sosyal ve ekonomik yönden rahatlamalarını sağlamak amacıyla projelerimize başladık. Küçük Elmalı mesire alanı Tabiat Parkı olarak tescillendi ve 2017 yılında Küçük Elmalı Tabiat Parkının projeleri Kalkınma Bakanlığına sunuldu. Projeler onaylanarak 2018 yılında da ihalesi oldu ve çalışmalar başladı.

Aynı zamanda ilçemiz bir tarih ilçesi ve halk dilinde Pazarcık olarak ismi ile anılmakta. Tarihimize baktığımızda Pazarcık isminin Osman Gazi’nin 3.oğlu Yahşi Pazarlı Bey’den geldiği görülmekte. Bu tarihimizi yaşatmak için hemde misafirlerimize tanıtmak için Pazarlı Bey ve 17 Türk Devletini içinde barındıran anıtı ilçemizin girişine inşa ettik.Hemen onun yanında içimizden yetişmiş Makarnacı Hüseyin Baş Pehlivan Anıtını inşa ettik. Pazaryeri’nin 200 hektar alanının 16 hektarı kentsel sit alanında, 43 tane tarihi evimiz var, 3 tane tarihi camimiz var. 2014 yılında Doğanlar Camii’ni eski tarihi dokusuna kavuşturarak halkımızın hizmetine sunduk.Yine Pazarlı Bey Konağını restore ederek, tarihi kimliğine kavuşturarak halkımızın hizmetine sunduk. Sürdürülebilir hale getirmek için de konağımızda şu anda ”Çömlekçiliğe Hanım Eli Değsin” gibi etkinlikler ve halk toplantıları düzenliyoruz. Yine aynı şekilde ”Sanat Kültür Evi” projemiz tamamlandı. Eskiden evlerimizde su yokken çamaşırlığa giderdik. Yine bizim tarihi tecilli bir çamaşırlığımız var. Bu çamaşırlık Bilecik Valiliği kanalıyla restorasyon projesi başladı yakın zamanda tamamlanıp yine halkımızın hizmetine sunacağız. Yüzbaşı mahallesinde ”Sokaklaştırma projesi” kapsamında 14 tarihi evimizi cephe kaplaması yapılarak uygulama yapıldı.

Ayrıntıları videodan izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.