DOLAR
32,3773
EURO
35,0541
ALTIN
2.326,75
BIST
9.105,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Pandemi De Başa Mı Dönüldü

Pandemi De Başa Mı Dönüldü . Bilecik’te Bahçelievler Halime Hatun Yurdunun tekrar pandemi hastanesi olarak kullanılmaya başlandığı öğrenildi.

Bilecik’te Koronavirüs (COVID-19) vaka sayılarında Kurban Bayramının ardından beklenen artış Sağlık Bakanlığı HES (Hayat Eve Sığar) verilerine de yansıdı.

Pandemi De Başa Mı Dönüldü

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Kurban Bayramı öncesinde 81 İl Sağlık Müdürü ile video konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirerek hazırlıklar, illerin mevcut durumu, vaka sayıları, artış veya düşüşün sebepleri, tanı ve tedavi kapasiteleri ile ihtiyaçları değerlendirmiş, İl Hıfzısıhha Kurullarının bayram boyunca almış olduğu tedbirlere sıkı şekilde riayet edilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Vaka sayılarında artış yaşanan illerde kalabalıkların oluşmaması gerektiğini vurgulayan Bakan Koca, salgın yönetiminde en ufak bir gevşeme yaşanmaması konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Kurban Bayramını, yakınlarını ziyaret etmek üzere bulundukları illerin dışına çıkması gereken ve Kurban Bayramını yaz tatili olarak değerlendirmek isteyen vatandaşlar için Kurban Bayramında ek otobüs seferleri düzenlenirken, bazı vatandaşlar ise kendi özel araçlarıyla yola çıktı. 4 günlük Kurban Bayramı tatilinde Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunca alınan kararlar uygulanarak vatandaşların şehirler arası yolculukları esnasında mutlak suretle maske, mesafe ve temizlik kuralına uymaları gerektiği belirtilmişti.

Koronavirüs (COVID-19) vaka sayılarında Kurban Bayramının ardından tedbirlere uyulmaması halinde beklenen artış Sağlık Bakanlığı HES (Hayat Eve Sığar) verilerine yansıdı.

Bilecik İl Merkezi ve Bozüyük’te vaka sayılarında artış yaşandığı gözlemlendi.

Bilecik Koronavirüs Haritası

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, koronavirüs tespit edilmiş, koronavirüs hastalarının ve temaslı, riskli kişilerin adreslerine göre oluşturulan ve noktasal veri içermeyen yoğunluk haritasına göre Bilecik İl Merkezi haritasında son durum:

bilecik il merkezi korona haritasi

Bozüyük Koronavirüs Haritası

bozuyuk korona haritasi

Osmaneli Koronavirüs Haritası

osmaneli korona haritasi

Söğüt Koronavirüs Haritası

Söğüt Koronavirüs Haritası

 

Bahçelievler Mahallesindeki Halime Hatun Yurdunun vaka sayılarında yaşanan artışa bağlı, pandemi hastanesi olarak tekrar kullanılmaya başlandığı öğrenildi.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okullarda uzaktan eğitimin 31 Ağustos 2020 tarihinde başlayacağını belirterek, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunca tavsiye edilen sınıflarda kademeli ve seyreltilmiş yüz yüze eğitimin 21 Eylül 2020 tarihinde başlamasına karar verdiklerini kaydetmişti.

Üniversiteler tarafında ise, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, yükseköğretim sistemine getirilen karma model ile üniversitelerin programlarına, ilgili kurulların salgının bölgesel ve yerel seyrine göre karar vereceğini bu nedenle eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamalarını istediklerini söylemişti.

Tabi bu süreçte Türkiye’de vaka sayılarındaki son durumun alınan kararlarda değişiklik yapılıp yapılmamasına etki edeceği yadsınamaz bir gerçek.

Dünyanın başına adeta kara bir bulut gibi çöken Koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadele kapsamında, ülkemizde başta Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca olmak üzere tüm il sağlık müdürlükleri, valilikler, belediyeler ve kamu kurumlarının facebook, twitter ve instagram gibi sosyal medya platformlarından koronavirüse karşı korunmanın 3 altın kuralı olan maske, mesafe ve temizliği sık sık tekrarlamalarına rağmen vatandaşların bu kuralları göz ardı etmeleri durumunda süreç daha da uzayacak gibi görünüyor.

Tedbirinizi alın, ”Bana bir şey olmaz” son sözünüz olmasın.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.