DOLAR
32,4730
EURO
34,9255
ALTIN
2.435,25
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

“OYLARIMIZI CHP’DE BİRLEŞTİRELİM, 2 KASIM’DA DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAPALIM”

TARİHİ FIRSAT

“OYLARIMIZI CHP’DE BİRLEŞTİRELİM, 2 KASIM’DA DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAPALIM”

 

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 1 Kasım Pazar gününün Türkiye ve Bilecik için ‘tarihi bir fırsat’ olduğunu vurgulayarak, “Gelin, 1 Kasım’da yine kriz çıkarma niyetinde olanlara gereken cevabı verelim, oylarımızı CHP’de birleştirelim, 2 Kasım’ı demokrasi şölenine dönüştürelim” çağrısında bulundu. 7 Haziran seçimlerinin de gösterdiği gibi her bir oyun her zamankinden daha değerli olduğunu da belirten Tüzün, “1 Kasım önemlidir ancak 2 Kasım ve sonrası daha önemlidir. 1 Kasım’da vereceğiniz her oy, Cumhuriyet Halk Partisi’ne iktidar yolunu açacaktır” dedi.

Tüzün, seçim öncesi, Bilecik ve ilçeleriyle köylerinde yaptığı son değerlendirmelerde, 7 Haziran seçimleriyle tek başına iktidarı kaybedenlerin sonuçları sindiremediği için bu Pazar yeniden sandık başına gidileceğini hatırlattı. Bu oyunu tezgâhlayanların 2 Kasım’da yeniden kriz çıkarma niyetinde olduğunu belirten Tüzün, şöyle devam etti:

“Kriz tezgâhlayanların hiç hesap edemedikleri bir şey var. Tarih bizlere bir fırsat sunuyor. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Bu dönemde Atatürk ilkeleri çerçevesinde birleşmek tarihi bir sorumluluktur. Atatürk’ün miras bıraktığı milliyetçilik, bağımsızlık, vatanın bütünlüğü gibi değerlerimize sahip çıkan herkesi, Atatürk’ün kurduğu partide birleşmeye; ülkesinin, çocuklarının geleceğini düşünen, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan her seçmeni, parti ayrımı yapmadan CHP’ye oy vermeye çağırıyorum.

TERÖRÜ ANCAK CHP BİTİREBİLİR

Son dönemde yaşadıklarımız bir kez daha göstermiştir ki, terörle mücadele, siyasi pazarlıkların, iktidarda kalma hedefinin bir aracı haline gelmiştir. Bugün, uluslararası terör örgütlerine destek sağladığı ortaya çıkan, PKK ile müzakere eden, çevre ülkelerin rejimlerini terör örgütleri eliyle değiştirmeye kalkan bu iktidar Türkiye’ye bir şey veremez. Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ilkesini terk ederek barış üzerine kurulu dış politikamızı ayaklar altına alan, içeride ve dışarıda barışı sağlayamayan bu hükümetin Türkiye’ye vereceği hiçbir şey yoktur. Oy hesabıyla terörle mücadele yapılmaz. Terörü ancak CHP bitirebilir.

 

EMEKLİLERE, ÇALIŞANLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Biz, ‘emeklilerimize Ramazan ve Kurban Bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz, çalışan emeklimizden alınan Destekleme Primini kaldıracağız, emeklilikte yaşa takılanlar a çözüm getireceğiz’ dedik. Bize kaynak sorup ekonomiyi çökertecek diyenler şimdi projelerimizi çalıyor. Emeklisine sahip çıkan, çözüm getirecek tek parti CHP’dir. Çünkü CHP, ‘Önce İnsan, Önce Türkiye” diye yola çıkan partidir.

 

Çalışanlar için, memurlar için çözümün adresi de CHP’dir. Taban aylıklarındaki dengesizliği, ücret farklılıklarını gidereceğiz. Katsayı ve gösterge sistemini yeniden düzenleyeceğiz. Emeklilik için yeterli çalışma günü sayısına ulaştığı ve primlerini ödediği halde, yaşının dolmasını bekleyenlerin mağduriyetini gidereceğiz.

 

İŞSİZ EVLAT VERGİSİNİ KALDIRACAĞIZ

Genel Sağlık Sigortası, 18 yaşını bitiren, okumayan, iş bulamayanların prim ödemesini öngörüyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle mantıksız bir uygulama yok. Bunun adı ‘İşsiz Evlat Vergisi’dir. Bunu kaldıracağız,

ÜRETENİN YANINDAYIZ

 

Çiftçi, mazotun CHP iktidarında 1.80’liraya düşürüleceğini zaten biliyor. Ama çiftçilere destek bu kadarla kalmayacak. Tarım sektöründe çalışanların sosyal güvenlik primleri 30 yaşına kadar devlet tarafından karşılanacak. Teşvik edilecek ürünler bir yıl öncesinden açıklanacak. Başka geliri olmayan çiftçilerimize hane başına asgari ücret düzeyinde gelir garantisi sağlanacak.

 

KADINLARA DAHA FAZLA DESTEK

 

Aile Sigortası Kanununu çıkaracağız, ödemeleri kadınlara yaparak, kadınlarımızı ekonomik olarak güçlendireceğiz. Kadınların kurduğu şirketlere verilen KOBİ desteklerinde hibe oranını artıracağız. Yeni iş kuracak kadın girişimcilere faturalı harcamaları karşılığında 33 bin TL’si avans olmak üzere 88 bin TL hibe ödeyeceğiz.

HABER

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.