DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
ALTIN
2.308,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Otomobilinizin kış bakımını yaptırmayı ihmal etmeyin!

Otomobilinizin kış bakımını yaptırmayı ihmal etmeyin!

Otomobil motorları en fazla kış aylarında, ilk çalıştırma sırasında zarar görüyor. Bu nedenle kış aylarında, motor yağı seviyesinin düzenli aralıklarla gözden geçirilmesi gerekiyor.
Türkiye’nin çeşitli noktalarında toplam 55 tane bulunan Mobil 1 Center yağlama merkezleri, araçların kış bakımlarını kısa süre içinde gerçekleştiriyor.
Mobil 1 Center yağlama merkezleri ayrıca lastiklerden frenlere, yağ seviyesinden süspansiyon sistemine kadar, 10 kritik nokta kontrolünü yağ değişmi ile birlikte ücretsiz olarak sadece 15 dakikada sağlıyor.
Sıcaklıkların büyük ölçüde düşmeye başladığı şu günlerde, araçların kış bakımlarına dikkat etmek gerekiyor.

Kışın motor yağı seviyesinin düzenli aralıklarla gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen ExxonMobil Otomotiv Satışlar Uzmanı Aydın Güney, otomobil motorlarının en fazla kar, buz ve aşırı soğukların yaşandığı kış aylarında zarar gördüğünü belirtti. Güney, motor yağı seviyesindeki azalmanın kış şartlarında daha tehlikeli hale gelebildiğini, bu nedenle otomobillerde kış bakımı yapılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Geleneksel motor yağlarının çok düşük sıcaklıklarda kalınlaşarak akışkanlığını kaybettiği konusunda da sürücüleri uyaran Aydın Güney, Mobil 1 sentetik motor yağlarının eksi 40 oC derecede bile akışkanlığını koruyarak aşınmayı azaltıp motor ömrünün uzamasına yardımcı olduğunu söyledi.

Türkiye’deki sürücülerin çoğunun tam sentetik motor yağı kullanmanın, soğuk havalarda araçlarının motorunu koruduğundan habersiz olduklarına dikkat çeken Güney, “Motor aşınmaları en fazla soğuk havalardaki ilk çalıştırmada görülmesine karşın, yaptığımız araştırmalarda, sürücülerin yarısının araçlarının motorunu nasıl koruyacağını bilmediği ortaya çıktı” dedi.

Türkiye’nin çeşitli noktalarında toplam 55 tane bulunan Mobil 1 Center’lar araçların kış bakımlarını ve kontrollerini kısa süre içinde gerçekleştiriyor. Yağ değişimini yapan Mobil 1 Center yağlama merkezleri, yağ değişiminin yanı sıra; ücretsiz olarak lastiklerden frenlere, yağ seviyesinden süspansiyon sistemine kadar, 10 kritik nokta kontrolünü sadece 15 dakikada sağlıyor. Mobil 1 Center yağlama merkezleri, dünyanın önde gelen sentetik motor yağı Mobil 1 ile birlikte müşterilerine hızlı, modern, temiz, konforlu ve pratik bir hizmet anlayışı sunuyor.

Mobil 1 Center lokasyonları için Mobil 1 websitesini ziyaret edebilirsiniz:

http://www.mobil1.com.tr/nereden-alabilirim/mobil-1-center/mobil-1-center-bulma-aracI.aspx

Mobil 1™ hakkında
Dünyanın önde gelen sentetik motor yağı markası Mobil 1™, geleneksel motor yağlarının ötesinde performans sunan aşınma önleme teknolojisini içermektedir. Bu teknoloji, Mobil 1™’in otomobil üreticilerinin en katı standartlarını karşılamasını ve normal, hatta aşırı koşullar altında motor aşınmasına karşı üstün koruma sunmasını sağlar.Mobil 1™, kritik motor parçalarını korumak için aşırı uçlardaki sıcaklıklarda motor performansını en üst düzeye çıkarmaya ve motor ömrünü uzatmaya yardımcı olur.

Mobil, Mobil 1 ve 1 simgesi Exxon Mobil Corporation veya iştiraklerinden birinin tescilli markalarıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.