DOLAR
32,4432
EURO
34,7597
ALTIN
2.441,10
BIST
9.919,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

OTİSTİK VE DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR İÇİN YAŞAM MERKEZİ MÜJDESİ

OTİSTİK VE DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR İÇİN YAŞAM MERKEZİ MÜJDESİ

 

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bozüyük Engelliler Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeği ve asker kınasına katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu programda Otistik ve Down Sendromlu engelliler için oluşturulacak yaşam alanının müjdesini verdi.

 

Bozüyük Belediyesi Düğün Salonunda düzenlenen etkinlik okunan dualar eşliğinde hep birlikte oruçların açılması ile başladı. Ardından Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitler için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Programda ilk olarak konuşan Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Çelik askerlik fırsatını yakalayamamış engelliler için 7 yıldır düzenledikleri 1 günlük temsili askerlik etkinliği ile bu havayı yaşattıklarını belirterek Engelliler Haftasının engellilerin sorunlarının ele alındığı bir hafta olduğunu belirtti. Ardından konuşan Kaymakam Hasan Yaman “Engelli arkadaşlarımızın da bir takım sorunları var. Ama biz Belediyemiz ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızla kaymakamlık olarak bu sorunların çözümü noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Akadder Derneğimizle diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte yaptığı faaliyetler ve çalışmalarla engelli çocuklarımızın engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata dahil olmasını sağlıyor. Bu anlamda İsmail Bey’i ve çalışma arkadaşlarını da tebrik ediyorum. Bir gün bakıyorum, Halk Eğitimde el becerilerine yönelik bir kurs var derneğimizde. Önceden engelli çocuklarımızın özellikle bu tür projelere dahil olma şansı çok azdı. Son zamanlarda bu konu da hem kamu kurum ve kuruluşlarında hem de toplumda bir farkındalık oluşturdu. Biz de bu farkındalığa elimizden geldiğince katkıda bulunmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Programda son olarak konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Otistik ve Down Sendromlu çocuklar için oluşturulacak Yaşam Merkezinin müjdesini vererek “Böyle bir akşamda Ramazan iftarı ile birlikte engellilerimizle ayın 16’sında askerlik görevinin güzelliğini tadacak engelli yavrularımızın gidişlerini kutluyoruz. Ben de buradan bir müjde vermek istiyorum. Önümüzdeki süreçte Otistik ve Down Sendromlu engellilerimiz için yaşam alanı oluşturacak bir binayı onların hizmetine vereceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı İsmail Çelik Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’na programın hazırlanmasındaki katkı ve desteklerinden dolayı plaket takdiminde bulundu. Programın devamında ise halk dansları gösterisi sergilenerek bedensel ve zihinsel engelleri nedeni ile askerlik vazifesini yerine getirememiş engelli gençlere asker kınası yakıldı. Program sonunda engelli gençler aileleri ile birlikte oyunlar oynadı. Engelli gençler için unutulmaz bir akşamın yaşandığı gecede, özellikle aileler duygu dolu anlar yaşadı.

 

Programa Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Günhan, Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Aktay, İlçe Müftüsü Mustafa Topal, Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Çelik, dernek üyeleri, 1 günlük temsili askerlik yapacak gençler ve aileleri katıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.