DOLAR
32,3640
EURO
34,9533
ALTIN
2.325,55
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

OSMANLI PADİŞAHLARI TARİH ŞERİDİ PROJESİ BASIN TOPLANTISI

BASIN MENSUPLARI, OSMANLI PADİŞAHLARI TARİH ŞERİDİ PROJESİ HAKKINDA YERİNDE BİLGİ ALDI
Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, Bilecik Belediyesi tarafından Şeyh Edebali Türbesi’nin olduğu bölgede gerçekleştirilecek olan, Osmanlı Padişahları Tarih Projesi hakkında basın mensuplarına yerinde bilgi verdi.
Basın mensuplarına alanı gezdirerek, gerçekleştirdikleri tüm çalışmalar hakkında detaylı bilgiler veren Abdullah Ay, çeşitli basın yayın organlarında, proje hakkındaki yanlış ve asılsız haberlere ilişkin açıklama yaptı.
Proje hakkında da bilgi veren Abdullah Ay, şunları söyledi:
”Bugün burada Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi projesi hakkında genel bilgi vermek ve çeşitli basın yayın organlarında proje hakkındaki yanlış, asılsız ve ‘ağaç katliamı yapılıyor’ şeklindeki haberlere ilişkin, sizleri bilgilendirmek için toplandık. Proje hakkında bilgi vermek gerekirse eğer, Şeyh Edebali Türbesi, Bilecik için en önemli yerlerden birisidir. Fakat malesef burası en fazla turistin gelmesine rağmen uzun soluklu bir zamanın geçirilebilmesi için bazı eksiklikleri olan bir yer. Bu amaçla Bilecik Belediyesi olarak, bu projeyle, atalarımız olan Osmanlı padişahlarının kendilerini, kendi dönemlerini, yaptıkları çalışma ve eserleri kendi anlatış şekliyle son teknolojik imkanlar kullanarak, insanlarımıza sunmak istiyoruz. Gelen misafirlerimize burada Osmanlı ve Osmanlı kültürünü anlatacak bir proje hazırladık. Proje ile ilgili tüm ihale çalışmalarını yaptık ve çalışmaya başladık. Tarih şeridimizin uzunluğu 152 metre ve toplam 700 metrekare kapalı alanı var. Bunun yanında alan içinde 100 metrekarelik ve üç boyutlu Osmanlı’yı ve Bilecik’i anlatacak bir sinevizyon alanı olacak. Bunun haricinde alanımız 6 bin 500 metre kare. Yaklaşık 5 bin 500 metre karelik alan ise tamamen peyzaj alanı olacak ve insanlarımız buraya geldiğinde çok daha güzel ve farklı bir alan ile karşılaşacaklar. Alan içerisinde nilüfer havuzları, gül bahçeleri, lavanta bahçeleri ve çim alanları olacak.”
”AĞAÇLARIMIZA ZARAR VERMEDEN ALAN İÇİNDE NAKİLLERİNİ YAPIYORUZ”
Alan içindeki ağaçlara zarar vermeden usta ekipler tarafından sadece nakil işlemlerinin yapıldığını dile getiren Abdullah Ay, şöyle devam etti:
”Dün bir haber sitesinde ‘ağaç katliamı’ şeklinde haber gördük. Siz basın mensupları da buradaki çalışmaları gördünüz. Şu an alan içerisinde yüzlerce ağaç bulunuyor. Bu ağaçların sadece 28’i nakledilecek. Şunu da vurgulamak istiyorum. Kesinlikle bir ağaç kesimi olmuyor ve ağaçlarımızı aynı alanın başka bir noktasına naklediyoruz. Ağaçlarımızı, kökü ve toprağıyla beraber, usta ekipler tarafından zarar vermeden naklediyoruz. Hem proje için hem de bizim için alanın peyzajı çok önemli. Burada ağaç kesmek gibi veya katletmek gibi kesinlikle bir düşüncemiz ve uğraşımız yok. Görüyorsunuz ki Ankara’dan, bu işin erbabı olan kişiler tarafından çalışmamız sürüyor. En modern en sağlıklı şekilde ağaçlarımızın naklediyoruz.”
”ÇALIŞMA BİTTİĞİNDE ŞEHRİMİZDEKİ TURİST SAYISI ARTACAK”
Projenin, şehirdeki turizm sektörüne yapacağı katkılar hakkında bilgi veren Abdullah Ay, ”Çalışma bittiği zaman şehrimizdeki turist sayısı artacak. İnsanlarımız, Osmanlı ve Osmanlı padişahları hakkındaki bilgilere daha rahat ve daha güzel şekilde ulaşmış olacak. Peyzaj çalışmalarımız bu alanın ve çalışmanın bütünleyicisi konumunda.Yaptığımız araştırmalara göre ülkemizde bu büyüklükte ve kapasitede bir tarih şeridi yok. Bununla birlikte Osmanlı tarihini bu şekilde anlatacak bir tarih şeridi de yok. Bizler bu projeyle Osmanlı tarihini vatandaşlarımıza en iyi şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Proje bittiği zaman herkesin gelerek, uzun bir zaman geçireceği mekan haline gelecek.” ifadelerini kullandı.
”PROJE İÇİN TÜM ONAY VE İZİNLERİMİZİ ALDIK”
Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi projesinin uzun soluklu bir çalışma olduğunu dile getiren Ay, sözlerini şöyle tamamladı:
”Projenin iş günü süresi 240 gün. Fakat, bizim müteahhitlerle görüşmelerimiz sürüyor. Bu projeyi çok daha kısa sürede bitirebiliriz. Projeye başlamadan önce söz konusu alan tarihi sit alanı olduğu için Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve buradaki Müze Müdürlüğü ile birçok yazışma yapıldı ve her türlü izinler alındı. Bu alan ile ilgili hazırladığımız proje tüm kurullar tarafından onaylandı ve proje sonrasında proje ile ilgili olarak hangi ağaçların nakledileceği belirlendi. Proje ile ilgili olarak öncelikle Orman İşletme Müdürlüğümüzden ve kuruldan tüm izinler alındı. Aynı zamanda alandaki anıtla ilgili de tüm izinler ve yazışmalar alındı. Çalışma ile ilgili taraflara ait tüm onay ve izin belgeleri elimizde mevcut. Tüm bunları saygı değer kamuoyuna sizlerin aracılığı ile duyuruyoruz.”

DSC_0917

DSC_0932

DSC_0923

DSC_0142

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.