DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
28°C

Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi açıldı

Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi hava muhalefeti nedeniyle Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törenle açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Dünya 1.si Hafız Yavuz Mutlu tarafından Kur’an tilaveti ve akabinde ise Fetih Ezanı okunudu.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Müsteşarı Fatih Dönmez burada yaptığı konuşmada,” Fetihi sadece toprakların alınması, ülkelerin alınması olarak yorumlarsanız. Bugün dünyada artık fetihler devri kapandı diye yorumlayabilirsiniz ama fetihi, insanların kalbini kazanmak, gönlünü kazanmak olarak yorumlarsanız. Bugün herkes için bir fetih imkanı vardır. Özellikle Osmanlının maddi kurucusu Osman Gazi ve onun Kayınpederi manevi mimarı Şeyh Edebali’nin sözlerine baktığınızda aslında bunu alırsınız. Fetih ile alakalı mesaj oralarda gizlidir.Bugün Bilecik’in fethinin 717. yılını kutluyoruz. Pazar günü İstanbul’da İstanbul’un fethinin 563. yılını kutlayacağız.Bence esas olan insanların kalbini fethedebilmek, onların duasını alabilmek.”dedi.

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ise,”Bilecik’in bizlere yurt oluşunun 717.yıldönümünü hep birlikte gururla mutlu bir şekilde kutluyoruz. Fetih yıldönümlerinde amaç, fetih ruhunu anlamak, fetih ruhunu canlı tutmak olmalıdır. O, fetih ruhu ki en geniş topraklara ulaştığında bu gün 64 ülkenin yer aldığı bir coğrafyada hakkaniyeti, adaleti, refahı, mutluluğu oralara verebilmiş bir ruhun tesirini bu gün bizlerde hissetmemiz, anlamamamız, yeni yetişen nesillere aktarmamız lazım. Bu günlerdeki murat bu olmalı. O fetih ruhunun içerisindeki var olan özellikleri ilahi kelimetullahı gittiği yere huzur götürmeyi gittiği yeri sömürmeyip oraları iman ve inşa etme aşkını sevdasını bu günler dolayısıyla bizler hissetmeli anlamalı ve bize şanlı tarihi emanet eden büyüklerimizi saygıyla yad etmeyi bilmeliyiz.”ifadesinde bulundu.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi projesinin önemine vurgu yaparak,”Bu proje bir taraftan tarih projesi, bir taraftan da kültür ve eğitim projesi. Bu proje Osmanlıya mensubiyet ve aidiyet projesi inşallah bu proje gelecek nesillerimiz açısından gezildiğinde, görüldüğünde onların atalarının gurur duyacakları varlıklar olduklarını, geçmişlerinin gurur duyulacak bir tarih olduğunu daha iyi anlatacak bir proje” diye konuştu.

Programda Bilecik Belediyesi Mehter Takımının gösterisi ve Edebali Derneğince hazırlanan Kılıç Kuşanma merasimi sahne aldı.

Akabinde protokol üyeleri tarafından Osmanlı Padişahları Tarih Şeridinin açılış kurdelası İl Müfütüsü Necati Akkuş tarafından yapılan duanın ardından kesildi ve program çıkışında katılımcılara pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

DSC_0085

DSC_0099

DSC_0106

DSC_0117

 

DSC_0136

DSC_0139

DSC_0143

 

DSC_0160

DSC_0167

DSC_0173

DSC_0188

 

DSC_0240

DSC_0246

DSC_0252

DSC_0260

DSC_0270

DSC_0281

DSC_0287

DSC_0289

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.